Yamaha Aerox 50 - Alchemist

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
Peter 218
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Aug 14, 2010 11:19 pm
Skúter: Aprilia SR 50

Re: Yamaha Aerox 50 - Alchemist

#26 Príspevok od užívateľa Peter 218 » St Máj 04, 2011 7:41 pm

skor by som povedal aj ja že je zaneseni chladič...
Aprilia Sr 50-liatina 70 ccm,17,5ka karburator,Malossi multivar,Naraku spojka,Malossi remeň,Gianelli Extra. :)

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#27 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » St Máj 04, 2011 7:44 pm

nalej do okruhu to placebo čo tam aj Vladeno dal a uvidíš...možno sa to aj vyčistí.. :)

modreOKO
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)

#28 Príspevok od užívateľa modreOKO » St Máj 04, 2011 8:36 pm

..to ste mu poradili teda :D , ja osobne si myslim ze: to "teplotne čidlo", alebo ten termostat alebo proste ta vec co ma nasrobovanu v hlave a odkade mu ide kablik az k tej DIODKE ktora tak nepekne svieti ked sa "prehrieva" motor , tak to teplotne čidlo, alebo skôr celý ten mechanizmus je proste "nastavený" na určitú TEPLOTU , kedy si výrobca povedal že AHA TOTO SA MI ZDÁ NA TENTO 50TKOVY VALEC UŽ VEľa a TERAZ sa zapne diodka.

no myslim si ze ak to nastavil napriklad na teplotu 50° co je uplne vpohode, su obavy uplne zmytocne . No ak to je nastavene napriklad na 85- 90° a viac .. :D zacina nam doslova horiet pod zadkom :D ..

Vravim, že najlepsie by bolo kupit dig.teplomer a namontovat ho namiesto tej kraviny co je tam teraz a reálne v reálnom čase sledovat teplotu motora .. a nie takto, ze ked mi zablika diodka tak ani netusim aku to ma teplotu ... atd

...to co ste napisali, ze zle zalozene hadice, o tom tiez velmi ale velmi pochybujem. Dnes mame zasebou minimalne 40 az 50km výjazdu po okolí BS a myslite si ze za tento cas by sa mi to nedostalo cez 100° a následne nezadrelo ? .. pochybujem.
To čo píše alechemist, je podlamna vcelku normálne a reálne. Hadice má teplé, má. Čiže voda prúdi? prúdi. . . chladič je horúci ? je .. čiže plní svoju funkciu ? .. asi áno .. a je tu to ASI , čiže opäť krok k vyriešeiu zahady s DIODKOU zvanou TEMP môže byť aj zaneseny chladic ..

takze ako doktor by som naordinoval:
-kupiť teplomer S6, alebo KOSO , za cca 30-40 eury
-zhodiť komplet plasty, zhodiť chladič, prefuknuť, prečistiť, prečistiť prečistiť
-prečistiť a zistiť priechodnosť hadíc /aj chladiča/
-všetko pozakladať naspatek, naliať nejaky odstraňovač hrdze z chlad.systemov /ak sa tam nejaka hrdza samozrejme nachadza/ = postupovat podla navodu
-nakoneic naliať nemrznucu zmes , do chlad.systemov /cca 5eury = 1liter/

no a sledovať teplotu a nie LEDku :)

Hovk
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

modreOKO
motorkár
motorkár

#29 Príspevok od užívateľa modreOKO » St Máj 04, 2011 8:51 pm

par slov k dneskajsku...

krasny vyjazd, tuto trasu by som si kludne dal aj na spolocnom vyjazde na celoslovenskom stretnuti , nadherna cesta, ziadne auta, krasna krajina .. to okolie BS je naozaj prekrasne ..

zacalo sa to policajtmi , radar, cervena stopka .. dost neprijemne , musim podakovat Alchemistovi /Marianovi/ ze ... ze jednoducho bol tam kde bol /predomnou/ a .. a ho zastavili no :( .. no musim priznat ze som chcel aj ja zastavit, no moja nefungujuca prava smerovka a takmer ziadny dezen na zadnej gume a moja ešte stále nezaložena značka ... mi dodali odvahy , supol som kusok plynu a siel som dalej .. :D /sorry/

...dalej krasna cesta, kopa jazier ,

kukoncu stojime pred domom, pozeram na roxa /nie môjho/ vyfuk mas mokry , hned sa mi to nezdalo, no a ked som uvidel paru spod scootra /nič hrozne/ hned som vedel ktora bije ... a už som bol vo svojom :D /prva pomoc alla modroočko :D/ , najskôr prve co ma napadlo ze VP , gufero...atd , potom nakoniec hadička z OLEJOVEJ NADOBKY, normalne hadicka z olejmastra odpadnuta, olej cicerkom stale tiekol von, preč, .. hned vravim daj ho nabok nech to netecie, zobrali sme kusok do nadoby .. nastokol som hadicku naspatek, hned tam bol odbity aj kontakt z toho "čidla alla termostatu" na hlave, to sme dali .. /samozrejme kontrolka hned vysvietena :D /
atd ...

no nakoniec vsetko vpohode :) .. no nebyt môjho orlieho zraku .. nevim neviem ako daleko by roxik zasiel bez oleja .. daj to dokopy ;)
Prílohy
040520112562.jpg
(102.06 KiB) 219 stiahnutí
040520112563.jpg
(170.89 KiB) 28 stiahnutí
040520112564.jpg
Počúvadlo :)
(132.44 KiB) 219 stiahnutí
040520112567.jpg
(149.19 KiB) 219 stiahnutí
040520112568.jpg
(55.43 KiB) 219 stiahnutí
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

Alchemist
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: Št Apr 21, 2011 8:35 am
Skúter: Yamaha x max 125 r.v2006

#30 Príspevok od užívateľa Alchemist » St Máj 04, 2011 9:08 pm

no diki Vladino za tie fotky :D najviac ma pobavila ta kde je moj rox a zelenaci :D hehe som dlho musel sa vykrucat aby spustil s pokuty :D a s tou teplotou tak ze chladic je horuci, ale hadicka co ide z hlavy valca tak ma takych 30-40 stupnou v pohode sa to da v ruke udrzat, tak newiem v com je problem, ale najblizzsie skusim zhodit chladic, vycistim ho a prefuknem a uvidim, a newie niekto kde sa nachadza odvzdusnovaci sroub?
podpis som si este nenastavil

modreOKO
motorkár
motorkár

#31 Príspevok od užívateľa modreOKO » St Máj 04, 2011 9:11 pm

to ze to ma 30 - 40° je uplne vporiadku, .. nemôzes porovnavat horuci chladic /zelezo, kov/ s hadickou ktora je na to prispôsobena aby nemala 300° chapes .. to ze je proste tepla, horuca, letná , znamena len to, že chladiaci system funguje a voda prúdi /nemá prekážky..

Alchemist
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#32 Príspevok od užívateľa Alchemist » St Máj 04, 2011 9:19 pm

precistim chladic, nalejem chladiacu ako sa tu aj spominalo ale bude treba to odvzdusnit ale kde je ten vyondiany sroub? alebo zatka?

modreOKO
motorkár
motorkár

#33 Príspevok od užívateľa modreOKO » St Máj 04, 2011 9:35 pm

foto foto foto .. vsetko fot, hod na forum a odpoved sa dostavi :)

Alchemist
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#34 Príspevok od užívateľa Alchemist » St Máj 04, 2011 9:41 pm

teraz idem robit 2 dni ale sobotu rano to pojdem spravit ak mi dakto poradi kde to mam odvzdusnit, nemas nejaky manual na roxa zeby som si to tam pozrel?

modreOKO
motorkár
motorkár

#35 Príspevok od užívateľa modreOKO » St Máj 04, 2011 9:43 pm

manual ? :lol:

chlapci pouzivate niekto manual ? :D .. cosi, take veci sa tu nenosia , vravim, nafot celu hlavu valca tak jak je , zo vsetkych stran , zhod airbox atd a ztych foto ti uz my poradime oznacime na foto KDE JE TA sroba :) oks ?

Alchemist
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#36 Príspevok od užívateľa Alchemist » St Máj 04, 2011 9:52 pm

okej dohodnute sobotu tu su foto :D

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#37 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » St Máj 04, 2011 11:28 pm

modreOKO napísal:.to co ste napisali, ze zle zalozene hadice, o tom tiez velmi ale velmi pochybujem.
kto čo vravel o hadiciach? :) proste je to zanesené.. treba to prefúknuť, naliať do toho to tvoje placebo a bude to pohode.. alebo môže byť aj teplotné čidlo v prdeli.. ako u teba.. :pardon:
Chladič je horúci - to podľa mňa byť nemá, ale to je otázka ako moc je horúci.. keby cezeň voda neprúdila, bol by studený, keďže by tam bola stále tá istá, takže jediná možnosť je, že zle chladí a to všetko môže byť tým, že je zanesený, upchatý a neviem čo ešte..
Vravíme obidvaja to isté, akurát inak.. :pardon:
Ozaj, kedy dáme zraz? neni možné aby sme sa taký kúsok od seba niekde na polceste nestretli.. :) dajte termín, miesto, čas a vyrážam.. niečo kde sa dá najesť, až niesom hladný a máme pri čom pokecať.. :good: Už by som chcel konečne vidieť toho Roxíka naživo, nech viem či škrečkovať na neho.. :beer:

davtex
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
Skúter: Yamaha FZ6N

#38 Príspevok od užívateľa davtex » Št Máj 05, 2011 12:04 am

No ked je vriaci, tak zaneseny asi nebude a robi to co ma, mozno je maly prietok - niekde nejaky bordel alebo jednoducho maly prietok vzduchu :D, skus chodit rychlejsie :D.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

modreOKO
motorkár
motorkár

#39 Príspevok od užívateľa modreOKO » Pi Máj 06, 2011 1:51 am

takze ..

zistil som zopar zaujimavych informacii, to co nazyvam teplotne cidlo uteba, je termostat, ktory som nasiel, v jednom talianskom manualy :D

/teda ak slovnik dobre preklada a my sa rozumieme/ ze termostat JE:
pri 68° - "chiuso" a teda ZAVRETÝ
a pri 84° - "aperto" a teda OTVORENÝ

z toho sedliackym rozumom dedukujem ze 68 je vcelku OKEJ a 84 je uz moc a termostat sa zopne , tym padom signal kontrolke na pristrojovke a svietime TEMP. Opacne by to bola asi pekna kravina.

A teraz otazka znie, ci je na serioveho roxa teplota 68° uplny NORMAL ? ..pretoze to je podlamna optimum a vyssie by som s teplotou nesiel /súdim podla svojho valca/ a 84° je uz podlamna dost neskoro aby zacala svietit kontrolka /cize by mala zacat svietit niekde pri 75°, či?/

Chcel si odomna aby som ti zistil ako su zalozene hadice na roxe , ta prikladam ti aj scrnshot z toho manualu ako to je a ako to ma byt.

Proste podlamna , môj osobny nazor na celu tuto problematiku je taký, že netreba robit z komara somara. Scooter jazdi a doteraz aj jazdil. Keby si mal prehodene hadičky a teda by voda VôBEC nešla do chladica a len sa vpodstate krutila okolo valca, zadrel by si behom 10tich kilometrov. Poznam to a stalo sa mi to ked som poslal môj valec prvý krat na vybrus a po poskladani a zalozeni vsetkych hadic som to nastartoval a teplota sla behom minuty od 15° az niekde k 65° co je uplne nerealne . Hned som vedel kde bola chyba, prehodil som to spravne a do 5 minut som opäť startoval a teplota z 65 zacala najskôr klesat niekde na 20° a potom stupat na optimum, a vyriesene. Cize ty keby jazdis s opacne zalozenymi hadicami , vela toho nenajazdis a chladic by nebol horuci.

JEDNOZNAČNE ak chceš vyhnat toho chrobaka z hlavy ODPORUCAM ti kupit THERMOMETER /teplomer/ ktorý ked nainstalujes do scootra ti bude presne ukazovat aku mas AKTUALNU teplotu...a vravim aktualnu , pretoze to nie je len o tom, nastoknut tam teplomer + cidlo a zistit aku ma valec teplotu ked SVIETI kontrolka TEMP, je to skôr o tom, že ked ti napriklad vypadne hadicka z OLEJOMASTRA a pôjdes nejaky ten cas bez oleja, ALEBO ti niekde napolceste na vyjazde vypoveda sluzbu VODNA PUMPA a praskne ti vnej gufero, alebo COKOLVEK ine sa môze stat , tak ty budes mat pred ocami svoj THERMOMETER /teplomer/ a budes vidiet ze teplota stupa ... a stupa ... a stupa ... a stupa a budes HNED vediet kolka bije a treba zastat , inak bude zle nedobre a budes davat valce na vybrusy ako Vlado z Banskej Bystrice.
A to mi VER ze teraz viem o com hovorim. Ten teplomer mi uz neraz zachranil prdel kedy som odstavoval na krjnici teplota cez 100° a bolo mi jedno ci ide kamion ci bicykel okolo mna , jednoducho ja uz dalsi vybrus a dalsie lowe do toho pchat nechcem :D ...

chapeme sa ? Takze dalsi tvoj prispevok tu chcem vidiet ze sisi práve objednal teplomer a tesis sa ze zistis svoju aktualnu teplotu :D

good luck

peace
Prílohy
konecne som to nasiel ty kokos, je pol druhej rano,hadam to pochopis.jpg
(72.3 KiB) 143 stiahnutí

modreOKO
motorkár
motorkár

#40 Príspevok od užívateľa modreOKO » Pi Máj 06, 2011 2:01 am

celkom zaujimave veci sa clovek nauci o svojej mašine pri tom manualiku :D
Prílohy
spojka 107mm.jpg
107
(28.59 KiB) 143 stiahnutí

Alchemist
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#41 Príspevok od užívateľa Alchemist » Pi Máj 06, 2011 7:44 am

dakujem ti Vladino za pekne napisanu radu, ale ako s toho obrazka pozeram tak od VP do Valca by mala ist horna hadica ale mne ide od VP do valca prave naopak spodna hadicka tak mi je to vsetko divne fakt

Alchemist
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#42 Príspevok od užívateľa Alchemist » So Máj 07, 2011 2:56 pm

zdar ludia tak dnes som sa chytil do precistenia chladica (nakoniec bol cisty) a plne priechodny, a skusil som potom zahriat motor na maximum 3km stupania a potom som rychlo odkrutil cidlo teploty a ta voda co mi vytiekla som zachytil do pohara a do neho som dal digitalny teplomer a teplomer ukazal 48,5 stupňa, takze podla mna je na chybe iba to cidlo a chladiaca sustava funguje bez problemov, ale na 100% budem isty ked mi pride teplomer stage 6 mini, a este som si Ezka paskou pripevnil hadicku na olejmastra co mi pred nedavnom odpadla z nicoho nic, vsak Vladko :crazy:
Prílohy
Fotografia0215.jpg
(307.72 KiB) 117 stiahnutí
Fotografia0217.jpg
(262.66 KiB) 117 stiahnutí

Damo555
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
Kontaktovať užívateľa:

#43 Príspevok od užívateľa Damo555 » So Máj 07, 2011 4:22 pm

Alchemist napísal:dakujem ti Vladino za pekne napisanu radu, ale ako s toho obrazka pozeram tak od VP do Valca by mala ist horna hadica ale mne ide od VP do valca prave naopak spodna hadicka tak mi je to vsetko divne fakt
Hoď foto....
Obrázok
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad

Alchemist
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#44 Príspevok od užívateľa Alchemist » So Máj 07, 2011 4:35 pm

vsak a naco? som aj vladovi volal a tiez mu ide spodna hadicka do valca tak ako aj mne,

Damo555
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#45 Príspevok od užívateľa Damo555 » So Máj 07, 2011 4:44 pm

takto to ma biť keď ich maš tak tak je to OK
Obrázok
A takto to je zle
Obrázok
Obrázok

Alchemist
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#46 Príspevok od užívateľa Alchemist » So Máj 07, 2011 5:16 pm

tak to mam potom zle zapojene dpc, mne ide spodna do valca ale vladovy ide vraj tiez spodna do valca, tak potom ja uz newiem

David..
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Ut Dec 21, 2010 9:44 am
Skúter: malaguti f15 a aprilia sr 50 .
Kontaktovať užívateľa:

#47 Príspevok od užívateľa David.. » So Máj 07, 2011 6:11 pm

Kůcí ten první obrazek je správně :D :)

Damo555
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#48 Príspevok od užívateľa Damo555 » So Máj 07, 2011 6:18 pm

Veď nad nim je to napisane
Obrázok

Yamaha
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Jan 23, 2011 2:07 pm
Skúter: ZX-10R

#49 Príspevok od užívateľa Yamaha » So Máj 07, 2011 7:53 pm

Tam máš "manuál" :-D
podpis som si nastavil

modreOKO
motorkár
motorkár

#50 Príspevok od užívateľa modreOKO » So Máj 07, 2011 8:06 pm

chlapci co riesite...damo to dobre napisal ,,,,tu je moja foto,,,horna kratka = valec , dolna dllllha = chladic
Prílohy
23092009810.jpg
(77.77 KiB) 75 stiahnutí
230320112390.jpg
(76.93 KiB) 75 stiahnutí
Naposledy upravil/-a modreOKO v So Máj 07, 2011 10:50 pm, upravené celkom 1 krát.

Napísať odpoveď

Návrat na "Vaše skútre"