Hluk z prevodovky

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
ondrej144
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: Št Aug 19, 2010 4:18 pm
Skúter: Honda integra 750

Hluk z prevodovky

#1 Príspevok od užívateľa ondrej144 » St Júl 18, 2012 8:59 pm

Nazdar.
Mam piaggio NRG 50-1999 -menil som 2ložiska v prevodovke a jedno na kartri.Ale hukot z prevodovky nadalej počuť.Môže to robiť ihličkove ložisko polremenice? :unknown: Dakujem

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

Re: Hluk z prevodovky

#2 Príspevok od užívateľa theruck » Št Júl 19, 2012 10:20 pm

mas pocit ze si na fore zaoberajucom sa vestenim? nemas za co.
ale ajtak ti poradim
vzdy ked budes mat v zivote otazku na ktoru je mozna odpoved ano alebo nie tak si skus premysliet co by si urobil v pripade ano a co v pripade nie
usetris tym kopec casu cakania na odpoved pripadne citanim 50tich odpovedi v ktorych polovica bude ano a polovica nie.
ak mas otazku ohladom funkcionality loziska ako takeho a chces sa nieco dozvediet ako to funguje tak preformuluj otazku a mozno ked ju preformulujes a zadas do vyhladavaca (to je ten slavny google) tak aj najdes kopec odpovedi na otazky ktore si este ani nepolozil.
ale na druhej strane chapem ze jednoduchsie sa javi moznost polozit otazku a tvarit sa ze problem sa uz niekde riesi. je to typicky pristup pre mlade jedince kedy sa aj s tym najprimitivnejsim problemom obracaju na rodicov alebo ine starsie/skusenejsie osoby. teda neviem ci mas naozaj 45 ako mas v profile ale ked mas tak je ti snad jasne ze otazky zvuku cez pisanie a otazky obrazu cez pocuvanie nevyriesis

lacosta
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Júl 26, 2009 10:34 am
Skúter: Aprilia SR50 Factory only ...
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa lacosta » Št Júl 19, 2012 10:24 pm

OT ... :D :D :D sefe ty si dnes tusim nejaky akcny
Hail to the king baby !
Obrázok
Utíkej foreste utíkej, honí te kocour divokej ...

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa theruck » Št Júl 19, 2012 10:29 pm

sak chvilu som tu neni vratim sa a vidim ze to tu nejak pokleslo na urovni, humore a sarkazme :)

SnoopyBA
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
Skúter: Honda Vision 110

Hluk z prevodovky

#5 Príspevok od užívateľa SnoopyBA » Št Júl 19, 2012 10:31 pm

OT: v poslednom case je to tusim horsie a horsie. Keby to bolo aspon tym pocasim, ze je vonku pekne a vsetci sa vozia, ale bohuzial ani to "nezije"..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Davidian
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa Davidian » Pi Júl 20, 2012 1:29 am

theruck napísal:mas pocit ze si na fore zaoberajucom sa vestenim? nemas za co.
ale ajtak ti poradim
vzdy ked budes mat v zivote otazku na ktoru je mozna odpoved ano alebo nie tak si skus premysliet co by si urobil v pripade ano a co v pripade nie
usetris tym kopec casu cakania na odpoved pripadne citanim 50tich odpovedi v ktorych polovica bude ano a polovica nie.
ak mas otazku ohladom funkcionality loziska ako takeho a chces sa nieco dozvediet ako to funguje tak preformuluj otazku a mozno ked ju preformulujes a zadas do vyhladavaca (to je ten slavny google) tak aj najdes kopec odpovedi na otazky ktore si este ani nepolozil.
ale na druhej strane chapem ze jednoduchsie sa javi moznost polozit otazku a tvarit sa ze problem sa uz niekde riesi. je to typicky pristup pre mlade jedince kedy sa aj s tym najprimitivnejsim problemom obracaju na rodicov alebo ine starsie/skusenejsie osoby. teda neviem ci mas naozaj 45 ako mas v profile ale ked mas tak je ti snad jasne ze otazky zvuku cez pisanie a otazky obrazu cez pocuvanie nevyriesis
Toto si dam asi zaramovat!! :ugeek:

..odoslané, odosladké..

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#7 Príspevok od užívateľa rspeed » Ne Júl 22, 2012 8:41 pm

... Ondrej ma vazne 45 rokov ... a o jeho probleme viem,pocul som ako to huci, a ani podla hluku theruck by si nevedel co to je - hlavne ked si ondrej vymenil loziska v prevodoch aj v dekli ... a otazka ci to moze byt ihlickove lozisko v remenici mi nepride nezmyselna ani zle pochopitelna ...

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#8 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Júl 23, 2012 4:01 pm

ondrej144 napísal:Nazdar.
Mam piaggio NRG 50-1999 -menil som 2ložiska v prevodovke a jedno na kartri.Ale hukot z prevodovky nadalej počuť.Môže to robiť ihličkove ložisko polremenice? :unknown: Dakujem

Ktoré konkrétne v prevodovke a v ktorom kartri? Karter je pre dakoho aj krytka prevodovky....A vstupný a výstupný hriadel máva po dve ložiská vnútorné a vonkajšie a dalšie dve vnútri prevodovky sú na medzikolo. Ale dakedy dakde môže byť ako vnútorné ložisko len použité púzdro napr. z bronzu. To je všetko OK ???
nemá to tam veľkú vôlu dakde dačo?

A k predošlému príspevku, Keby sa zamyslel , že kedy vlastne to ložisko ihličkové-spojkové ložiskuje a kedy je len do počtu a je bez otáčania a teda že pri zopnutej spojke a teda jazde scootra vlastne stojí, tak by vedel odpoveď hneď. :pardon:
Stačí len troška pozornosti pri rozoberaní.
Olej tam je ...predpokladám ale samotné ozubenia sú na tom ako? Doktorovi na XC hučali práve ošlahané zube lebo sa jazdilo bez oleja....respektíve ho tam bolo málo. Najviac je namáhané ložisko vonkajšie na výstupnej hriadeli. Kde je koleso uložené. Ale Ak ich menil všetky tak je to tiež bezpredmetné. A nemenilo sa tam len niektoré ozubenie , a že to hučí lebo je to nezabehnuté spolu. Že dakto menil len jedno kolo a ostatok ostal pôvodný ?
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

ondrej144
cyklista
cyklista

#9 Príspevok od užívateľa ondrej144 » Po Júl 23, 2012 10:24 pm

VLADY: "že kedy vlastne to ložisko ihličkové-spojkové ložiskuje"-to som nevedel, jak to presne funguje-Ďakujem :beer:
Ozubenie vyzera v poriadku,v oleji,nič sa nemenilo(ozubenie).Puzdra z mosadze a ani iného mat. tam nie su.
Hriadele ozubenia klžu po mat. z ktorého je karter a vôla v uložení hriadela tam ,kde nie su ložiska je .Nemeral som ju a ani neviem jaka ma byť.Možno, že ta vôĽa medzi hriadelkou a puzdrom na kartri a v kryte prevodovky je už velká a to spôsobuje hluk .Skuter ma nabehaných 30000 km(už bol valec na výbruse) a neviem kolko km je životnosť puzdier v prevodovke.
Na foto -tie dva hriadelky, už idu do puzdier na kryte prevodovky-(nie bronzových)
Prílohy
DSC_0337.JPG
(500.15 KiB) 22 stiahnutí

VLADY
spammer
spammer

#10 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Júl 24, 2012 1:44 pm

Hentak bez púzdra aby to behalo len v tom hliníku je divné...síce netvrdím že to tam tak nieje od výroby, ale čo som ja videl tak tam bývajú púzdra...ale to je jedno...Ak máš ten scooter od nova a nikto s ním ešte nič pred tebou nerobil tak to je slepá ulička
Ale ak by tam bolo púzdro a že je rozpadnuté tak by tam musela byť vôla cca 3mm na priemere a hrúbku toho púzdra a ak by sa to púzdro dajako rozpadlo, tak predsa tam musia byť nejaké úlomky a zvyšky z neho.
A to ale je origo bez púzdra tak vôla musí byť minimálna max nejkú desatinku mm. A že by to už bolo vybehané.Ale je to v oleji takže by to malo byť OK. Ešte je možné že dakde chýba na niektorej hriadeli nejaká podožka na vymedzenie bočnej vôle a že by bok daktorého ozubeného kola sa odieral o bok prevodovej skrine ....Bývajú tam podložky aspoň teda na tom medzikole by mali byť...ale tuším ju tam aj na fotke vidím....A hučí to len pri jazde , alebo len pri volnobehu ak scooter stojí ?
A životnosť takej prevodovky býva skoro doblba ak je tam dosť oleja a občas sa vymení.
Ťažko radiť ak to nevidím naživo....

rspeed
motorkár
motorkár

#11 Príspevok od užívateľa rspeed » Ut Júl 24, 2012 1:50 pm

... len pri jazde ... ale hluk ja z V3S ...

VLADY
spammer
spammer

#12 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Júl 24, 2012 2:18 pm

Ak guličkové ložisko robí hluk tak musí mať zväčša vypadanú pracovnú plochu kde behajú guličky, prípadne aj samotné guličky bývajú rapavé.....to je vidieť aj volným okom a cítiť v prstoch zväčša.A tým pádom je aj voľné potom.... Samozrejme bežne má ložisko vôlu nejakú stotinku mm v každom smere ale nie že mm a viac .
A ak to hučí len pri jazde tak znamená že spojka s tým nemá nič.takže buď tam ozaj chýba to púzdro alebo je to tam v uložení vstupnej hriadele od spojky moc volné alebo potom niektoré ložisko ktoré sa nemenilo alebo brzda.....že by ak je tam bubon???

Luthar
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
Skúter: Derbi GP1i 250

#13 Príspevok od užívateľa Luthar » Ut Júl 24, 2012 2:59 pm

Klasika piaggio prevodovka, ta ma len dve loziska ostatne je len zapuzdrene, a ked to budes skladat tak bacha na podlozky ktore su na prostrednom kolecku, aby ti nevypadlo :-)

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Júl 24, 2012 3:42 pm

a uz si to mal aj bez hucania niekedy? lebo ak boli menene prevody tak mohli byt vymenene za rovne namiesto sikmych tak tie hucia standardne.

ondrej144
cyklista
cyklista

#15 Príspevok od užívateľa ondrej144 » Ut Júl 24, 2012 7:34 pm

Skuter mam cca rok.Hned som menil olej a ten bol speneny, ale nevidel som ziadne ulomky.Myslite si,že penu mohli spôsobit rozpadnute mosadzne puzdra?(na prach)Teraz pri rozoberani v prevodovke nič nebolo,len olej.Vôla medzi hriadelkou(jednu som pozeral) a ulozenim je viac,jak nejake desatiny,myslel som,že to ma tak byť.Skusim pozriet na nete,či tam nemaju byť predsa len puzdra.Podložky na medzihriadelke mam..
Teraz som tlačil scooter od braničky do garaže,a už pri tlačení počuť hrkotanie od zadného kolesa-brzda je kotuč a doštičky boli menene.Variator je tiež nový.

Na uvedenej stranke -podla typu vyr.čísla - nevidno,že by tam mali byť nejaké puzdra

http://www.easyparts.nl/showdrawing/96/ ... ekast.html
nemam čas ,to teraz ešte raz rozoberať-jak na niečo pridem,dam vedieť,zatial dik za nápady :good:

ondrej144
cyklista
cyklista

#16 Príspevok od užívateľa ondrej144 » Ut Júl 24, 2012 11:23 pm

ondrej144 napísal:Skuter mam cca rok.Hned som menil olej a ten bol speneny, ale nevidel som ziadne ulomky.Myslite si,že penu mohli spôsobit rozpadnute mosadzne puzdra?(na prach)Teraz pri rozoberani v prevodovke nič nebolo,len olej.Vôla medzi hriadelkou(jednu som pozeral) a ulozenim je viac,jak nejake desatiny,myslel som,že to ma tak byť.Skusim pozriet na nete,či tam nemaju byť predsa len puzdra.Podložky na medzihriadelke mam..
Teraz som tlačil scooter od braničky do garaže,a už pri tlačení počuť hrkotanie od zadného kolesa-brzda je kotuč a doštičky boli menene.Variator je tiež nový.

Na uvedenej stranke -podla typu vyr.čísla - nevidno,že by tam mali byť nejaké puzdra---čislo 6 ---ja mam namiesto toho ložisko,ktoré je v dekli variatora a spojky

http://www.easyparts.nl/showdrawing/96/ ... ekast.html
nemam čas ,to teraz ešte raz rozoberať-jak na niečo pridem,dam vedieť,zatial dik za nápady :good:
edit 25.7.
Dnes sme s Rspeedom prišli na chybu.Dali sme dole dekel varia -spojky a hluk z prevodovky nevynášalo.Takže hluk vydáva ložisko v dekli do ktorého sa nasuva koniec hriadelky primarneho prevodu. Predchadzajuci majitel menil ložisko v dekli no a ja tiež som dal nove.
Paly mal podobnu moto doma a tak sme pozreli ,čo tam je na konci hriadelky.Na hriadelku ma isť puzdierko,ktoré vyplna priemer hriadelky a vnutorný priemer ložiska.-to tam nebolo a vibrácie hriadelky zničili ložisko a aj zo samotnej hriadelky je zodrate.Skusim dokupiť to puzdro a dať nove ložisko-potom by to malo byť OK. Ak nahodou to neprestane- tak asi aj nový primarny prevod.
Prílohy
DSC_0359.JPG
(349.32 KiB) 11 stiahnutí
DSC_0360.JPG
(325.66 KiB) 11 stiahnutí

VLADY
spammer
spammer

#17 Príspevok od užívateľa VLADY » St Júl 25, 2012 8:50 pm

No huráááá.Takáto drobnosť a toľko problémov. Ak sa to púzdro nepodarí zohnať origo, tak sa isto bude dať vyrobiť na sústruhu , prípadne vybrať von celú osku aby to vedel na sústruhu upraviť že naraziť tam nejakú trubku a stiahnuť ju následne na potrebný priemer podla vnútornej diery toho ložiska.

rspeed
motorkár
motorkár

#18 Príspevok od užívateľa rspeed » St Aug 01, 2012 2:52 am

... to lozisko v dekli bolo uz raz menene - zrejme hucali aj ostatne a kym sa vymenili tak koli absencii toho vymedzovacieho kruzku sa lozisko v dekli zas rozpadlo - ale hukot fakt poriadny ...

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa theruck » Pi Aug 03, 2012 2:38 pm

inak speneny olej mohol byt kvoli tomu ze bol premrznuty

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"