Rada z upgrade skutru ...

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
tonyboy
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: Ne Nov 04, 2012 7:10 pm
Skúter: Triumph Street Triple R
Kontaktovať užívateľa:

Rada z upgrade skutru ...

#1 Príspevok od užívateľa tonyboy » Ne Nov 04, 2012 7:30 pm

zdar banda ...

na uvod snad iba tolko ze som z kosic a presedlavam z Adams family 50 na nieco sviznejsie nakolko tato budka ide z domu prec. Potrebujem poradit dobry trvacny a rychly skuter od 200 do 250 pekny z hodonotou do buducna aj ked to viem ze je dost tazke. Medzi mojmi favoritmi su Runner a GP1 Derbi ... ostatne akosi nemam prejdene. Je dost mozne ze ak navrhnete trebars 50 tku z dobrym navodom na vytunenie nie drahe aby sla na semaforoch do preduu a a po meste vedela slapat 90 tkou. V pripade ze mate nieco na predaj splnajuce moje poziadavky sem s tym platim cash :) ... vek max od 2007 - 8 starsie nie prosim. Coho sa mam vyvarovat pri kupe jazdenky u Runnera a Derbi GP1?
Street Triple 675R www.svadbastuzkova.sk

Yamaha
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Jan 23, 2011 2:07 pm
Skúter: ZX-10R

Re: Rada z upgrade skutru ...

#2 Príspevok od užívateľa Yamaha » Ne Nov 04, 2012 10:50 pm

Od 200 do 250?
podpis som si nastavil

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#3 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Nov 04, 2012 10:57 pm

V meste je povolená zväčša 50ka..... :ROFL:
Minule som videl takú hnusnú zákernosť, že v predu v maske žiadna bradavica, pred spolujazdcom žiaden velikánsky monitor, na prednom okne žiadna kamera.... tak že ak z boku a z predu na to auto pozrieš, tak sa tvári ako každé bežné normálne auto, a len Ťa hnusne predbehne a naraz len sa vysunie placačka z okna... a za bližšie pozretie týchto technických vymožeností si pýtajú aj 100vku. tak pozor nato. :ROFL: sorry za OT.

A inak žiaden značkový scooter nebude vyslovene zlý.Je to skorej vec dizajnu či preferuješ športový vzhľad alebo skorej dačo také že klasika scootroidný tvar plexisklo poriadne revmaplechy a tak....a dobre chápem že 200-250 má byť objem a nie cena... :pardon:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

raplik
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa raplik » Ne Nov 04, 2012 11:11 pm

myslim ze ta derbi je dobra volba... viac by vedel napisat Luthar..

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#5 Príspevok od užívateľa rspeed » Ne Nov 04, 2012 11:22 pm

... trosku poladeny poldecak - motor pia alebo mina ... do mesta maxik asi ee - poldecaky a parkovanie kde pride este v KE policajti toleruju ...

Peter 218
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Aug 14, 2010 11:19 pm
Skúter: Aprilia SR 50

#6 Príspevok od užívateľa Peter 218 » Ne Nov 04, 2012 11:28 pm

rspeed uplný súhlas :good: Iné ako malu šíkovnú 50tku by som do mesta ani nechcel :) Ked vydím ako chodia v NR na tích kuchynách tak ím nezavidím :D
Aprilia Sr 50-liatina 70 ccm,17,5ka karburator,Malossi multivar,Naraku spojka,Malossi remeň,Gianelli Extra. :)

tonyboy
kolobežkár
kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa tonyboy » Ne Nov 04, 2012 11:40 pm

Peter 218 napísal:rspeed uplný súhlas :good: Iné ako malu šíkovnú 50tku by som do mesta ani nechcel :) Ked vydím ako chodia v NR na tích kuchynách tak ím nezavidím :D
tak uvazoval som nad runnerom 50 este ... ale kolko z toho viem dostat ked sa to zabeha ..... myslim bez uprav klasika? myslim pred tym ako nad tym zacnem pracovat a tunit to ..a ma zmysel tunit poldecak? do 70 valca by som nerad ... co tam viem este aby to bolo rychle a svizne viac ako od serie?

Rips.
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Jan 26, 2009 3:21 pm
Skúter: Kawasaki er6n 2010

#8 Príspevok od užívateľa Rips. » Ne Nov 04, 2012 11:43 pm

A runner 125 Vx 9100Km rv je ale 2006. Predavam svoj.
podpis som si este nenastavil

modreOKO
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)

#9 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ne Nov 04, 2012 11:45 pm

mal by sa vyjadrit Luthar, ja si myslim ze GP1 svojou "kasňou" nie je daleko od velkosti "50tky" .. a 250ccm mu chodi velmi slusne.

Len sa bojim toho ze tych "200-250" mas na mysli eura, co bude asi problem :D
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

Peter 218
st. skútrista
st. skútrista

#10 Príspevok od užívateľa Peter 218 » Ne Nov 04, 2012 11:46 pm

Runnera 125 ku 4takt to by som bral ,je to skuter velkostou 50tky .Ak to chceš čisto len do mesta tak kuchyna ty je zbytočná.
Aprilia Sr 50-liatina 70 ccm,17,5ka karburator,Malossi multivar,Naraku spojka,Malossi remeň,Gianelli Extra. :)

Luthar
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
Skúter: Derbi GP1i 250

#11 Príspevok od užívateľa Luthar » Po Nov 05, 2012 12:49 am

Ja mam najazdenych cez 10 000 km na Derbi gp1 250 po BA, je to idealny skuter do mesta, je maly a vykonovo ako stvoreny na jazdu po meste, a co sa tyka komentov, ze 50cc je lepsia do mesta tak ani nahodou, mal som predtym vytunenu apriliu SR 50 (70) a to sa neda ani porovnat. Z aprilkou som tiez nabehal nieco cez 10 000 km po BA. tak to viem porovnat, pevnost ramu je uplne niekde inde oproti 50cc skutru.

GP1 250 je super skuter je to rovnaka kategoria ako runner, tak isto sa robia aj 50cc, 125, a 250, runner len 200, cize ta derbi je o nejake 2-3 kone vykonnejsia.
jednoznacne ten skuter mozem odporucit ma asi najlepsi motor od piagga (Quasar) nan je dostatok dostupnych dielov.
tak isto ma derbi super svetla cize po tme je krasne vidiet.
co sa minusov tyka tak asi tolko, ze ma maly ulozny priestor pod sedadlom. (ja som to vyriesil kufrom) a plasty niesu tak dokonale ako napriklad na yamahe, ale ja osobne z tym nemam ziadny problem vsetko sedi ako ma. skuter ma celkom velku nadrz 11 litrov, z tym sa da prejist slusnych 250-300 km (zalezi teda ci kupis carb verziu, alebo vstrek. ja mam vstrek), na nom mam spotrebu cca 3,5 litra, a to je dalsi fakt oproti 2t skutru, ze 2t 50cc ma taku spotrebu ked je odblokovany, pri tuningu treba pocitat zo spotrebou kludne aj 5 litrov, (zalezi od sposobu jazdy) a vykon ma derbi trojnasobny oproti nejakej 50.

Ak na tu derbi nahodis multivar, tak to ma nechutne zrychlenie, z 0 na 50km/h si za 3sec, to ta neda ziadne bezne auto ani nahodou. co sa tyka startu z miesta tak to akceleruje napr ovela lepsie ako 400cc ci 500cc skutre, ktore niesu az tak ladene na odpich

http://motocykle.bazos.sk/inzerat/18625 ... IP-TOP.php Tento skuter je na inzerate uz dlho, osobne som sa bol nan pozriet, ked som kupoval svoju derbi a mozem povedat ze to je lestenka, fakt krasna odpovedajuca stavu KM. Len som dal prednost mojej novsej verzii zo vstrekom a rokom vyroby 2010. Ale pre teba je to asi dost daleko. Hlavne rovnaka je momentalne na inzerate v Roznave, stalo by za to ist na nu pozriet

a ak ta nelimituje vodicak tak nad 125 ani nepremyslaj, ked mozes mat 250cc. 125cc je leniva aj do mesta, ked nanu sadnu dvaja ani nehovorim

Zatial ma napadlo asi tolko v rychlosti, ak mas nejake dotazy kludne pis. Ja mozem GP1 len odporucit na jazdu po meste, vzhlad 50cc skutra z 250 motorom a vykonom inde :good:
Naposledy upravil/-a Luthar v Po Nov 05, 2012 1:12 am, upravené celkom 1 krát.

wilili
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 1:09 pm
Skúter: keeway focus , piaggio beverly 500

#12 Príspevok od užívateľa wilili » Po Nov 05, 2012 1:03 am

Ja som tiež nedávno presedlal . Chcel som niečo silnejšie . Z čínskej 50tky na špagetu Piaggio Beverly 500 . Už som ani nechcel pred zimou kupovať no chlapík dosť spustil z ceny. No a to že do mesta bude určite lepšia 50tka ani nespomínam , preto si tu svoju aj nechávam . Ináč ak si z KE tak by si niekedy mohol niekam z nami vybehnúť. Jasné že až na jar . Ak chceš jazdiť prevažne v meste z kľudom by som išiel do runnera . Ale staré zmane , objem ničím nenahradiš.
Piagio Beverlly 500

raplik
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa raplik » Po Nov 05, 2012 12:38 pm

ja sedlám momentálne sekretár (B400) a ešte som nemal problém s tým, že by som niekde nezaparkoval alebo sa nezmestil z dôvodu, že je to velké... mne to príde akrát... :) a do mesta 50tku? nikdy viac... spotreba rovnaká (ak nie vyššia) ako 250/300ccm a výkon, tuhosť rámu, brzdy a pohodlie omnoho lepšie...

VLADY
spammer
spammer

#14 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Nov 05, 2012 1:54 pm

Presne tak...poldecák už nikdy více,radši gulku do palice.... :D Kúpiš to akože do mesta a po pol roku ťa bude srať že nebudeš môcť s tým ísť dakam na výlet lebo to bude slabé a malé a tak podobne...

Peter 218
st. skútrista
st. skútrista

#15 Príspevok od užívateľa Peter 218 » Po Nov 05, 2012 2:59 pm

Luthar
motorkár
motorkár

#16 Príspevok od užívateľa Luthar » Po Nov 05, 2012 4:55 pm

Kks po tych derbi jak keby sa vrece roztrhalo, zrazu je toho plny bazar. A za tu cenu nieje ocom premyslat.

A na tvojom mieste by som sa este poobzeral po yamahe x-max 250 je to paradny skuter, stale v primeranych rozmeroch

tonyboy
kolobežkár
kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa tonyboy » Po Nov 05, 2012 7:42 pm

chalani dik za rady ...

luthar dik za vycerpavajuce info ... dnes som si dal namahu teda taku ktora sposobi radost v konecnom dosledku a siel na omrk do terenu. Nasiel som jednu Runnerku a aj uvedene Derbi ... samozrejme jeden 200vka a druhy 250 ... Runner ma 13400 kupovane na Sk serviska atd atd cierny r.v 2009 a derbina je vraj taktiez z SK no bez servisky r.v 2007 a km okolo 7 tisic plus poskodene lanko na tacho tak nevieme kolko ideme a nevieme ako dlho to uz je ... maitel tvrdil ze sa mu to stalo pred koncom sezony. Runner vyzera pouzivane tak isto aj Derbina ktora bola trosku aj smirglovana po ceste sudiac podla chrast na kapote ale nic vazne je to asi 3x5 cm tri jazvicky. Njaviac som sa tesil na skusobnu jazdu kde nemozem nic vytknut ani jednej z tychto stihaciek ... runne r vraj ide 130 v pohode tvrdil majitel ja som skusal tak max 110 lebo koli dazdu sa nedalo. Derbi po nastartovani sposobila erekciu :))) krasny zvuk a posed na tom je excelentny taky menej skutrovy ... a ten zatah no jedna jahoda ... tu neviem kolko som siel nakolko som nemal prilbu a kvapky mi isli oci vypichnut ale ta odozva na plyn bola riadny kick do prdeli ked som pridal ... teraz mam este vatsiu dilemu ako som mal .... a neviem ako dalej runner je o 400 ecka drahsi coz by ma ani nekakalo ... gp1 je starsia ma menej km ktore nevieme preukazat takze asi tak ...jazda vo mne uplne prevazila rozum nad srdcom ci opacne :)

chalani este raz dik za odkazy a raddy ... opet mate volnu ruku v radeni :) ps tu v roznave som nebol kuknut ale chalan mi poslal fotky ma to 17 tisic je to dovoz z madarska bez servisky volo to padnute je riadne dosuchana a ani farba ma nelaka moc ... navyse zjazdene gumi dosky ... treba servis a to velky podla mna. ta druha modra je z talianska zo serviskou no neviem aky stav konkretne ... uplne novu mozem kupit za 3400 ... runner za 3500 ... no co ted? :)

thx

Luthar
motorkár
motorkár

#18 Príspevok od užívateľa Luthar » Po Nov 05, 2012 8:14 pm

A konkretne na ktorej derbi si jazdil ? Ta co je na inzerate v Kosiciach sediva z cervenym blatnikom ?, na tvojom mieste by som sa nebal ist dotoho. Tomu motoru sa nema co stat pokial do toho nikto nerypal a menil nanom olej minimalne po 10 000 km. Kozmeticke vady typu skrabance by som neriesil to sa spravi. A aj keby to malo nabehane 40 000 km tak je to nic, ten motor je stavany na 100 000 km a viac cize tym by som si hlavu nelamal. A zabudol som spomenut, ze toto je problem derbi, ze sa prelamuje kabel od snimaca z predneho kolesa, mne sa to stalo uz dvakrat, je to sposobene upside vidlou. Ja som to raz opravil, a teraz som kupoval novy snimac.

tonyboy
kolobežkár
kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa tonyboy » Po Nov 05, 2012 9:06 pm

Luthar napísal:A konkretne na ktorej derbi si jazdil ? Ta co je na inzerate v Kosiciach sediva z cervenym blatnikom ?, na tvojom mieste by som sa nebal ist dotoho. Tomu motoru sa nema co stat pokial do toho nikto nerypal a menil nanom olej minimalne po 10 000 km. Kozmeticke vady typu skrabance by som neriesil to sa spravi. A aj keby to malo nabehane 40 000 km tak je to nic, ten motor je stavany na 100 000 km a viac cize tym by som si hlavu nelamal. A zabudol som spomenut, ze toto je problem derbi, ze sa prelamuje kabel od snimaca z predneho kolesa, mne sa to stalo uz dvakrat, je to sposobene upside vidlou. Ja som to raz opravil, a teraz som kupoval novy snimac.
ano presne tuto om skusal s tym cervenym blatnikom ... vsak toto ze neviem ako sa menil olej preto ta opatrnost, vies ja som vzdy kupoval nove veci alebo aspon zdokladovane koli istote. stacaju sa na skutroch tacha? je to take jednoduche ako u auta a praktizuje sa to? viem ze tie lanka odchadzaju ale cca podla teba po kolkych km asi? tebe v akych intervaloch to klaklo? kolko to stalo? on tvrdi ze tam je nieco vdrete

tonyboy
kolobežkár
kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#20 Príspevok od užívateľa tonyboy » Po Nov 05, 2012 11:22 pm

este otazka ... ako zistim presne ci je skuter injection alebo nie injection :) ..teda striekacka alebo klasika karbes tu u tejto derbiny trebars hmm? :(

VLADY
spammer
spammer

#21 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Nov 05, 2012 11:23 pm

KM na scootroch sa isto stáčajú...ale asi len ak je to potrebné, že je to vylietaná rároha z Talianska dovlečená.....Ak je to kupované na SK tak tu sa také KM isto nenatočia aby to bolo treba stáčať...Ale zas aj tu sa to občas stane...hlavne na nejakej číne ak to chcú ľudia predať tak sa tvária, že je to skoro nové nejazdené :oops:
A či striekačka alebo nie? oko predsa vidí či je tam karbec alebo je tam klapka zo vstrekovačom.

Luthar
motorkár
motorkár

#22 Príspevok od užívateľa Luthar » Ut Nov 06, 2012 12:46 am

ta na ktorej si jazdil je presne rovnaka verzia ako mam ja cize striekacka, vidiet to aj na fotkach cize to je super.
A to preco nejde tacho je preto, ze ma prelamany kabel pri prednom kolese, ako je taky cierny slimak na oske. Tam sa to vzdy prelame, koli tomu ako pruzi predna vidla.
Ak ten skuter ide dobre a startuje bez problemov tak sa nemas coho bat. Este skontroluj olej ze, odsrobujes zo strany variatora taky cierny stupel a otres olej na bielu servitku a uvidis ci je moc cierny. proste ci bol meneny, ked das novy olej tak je farbou podobny ako olej na varenie :D ale pocase trochu stmavne to je normalne, len kukni ci nieje cierny ako uhol.
a co sa tyka servisu na SR tak je to bieda, ja si skuter servisujem tak isto sam, lebo mam nato podmienky a vyznam sa do toho. Vzdy je to lepsie ako keby mi to mal nejaky babrak robit v servise a este si za vymenu oleja vypytat 100 eur, kde hodnota filtra a noveho oleja je do 20 eur. cize na nejake peciatky v knizke by som tiez nehladel, ani to nemusi byt 100%

tonyboy
kolobežkár
kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa tonyboy » Ut Nov 06, 2012 8:59 pm

No dajme tomu ze ste ma presvedcili :D takze do cca 2 tyzdnov by Derbina mala byt doma ...uz sa neviem dockat ... este predat moju padinku a mission compete ... Pocuj Luthar aky to tam mas variator co si spominal ze to tak nakoplo tu motorku a kolko ti ide maximalku po tej vymene a kolko to slo pred tym? A ake valceky si tam dal resp ake upravy mas na motore a co si dosiahol ...dik :)

mimochodom ked som par ludom povedal ze kupujem Gee Pee jednicku tak kazdy si predstavuje pod tym nejaky super bajk :lol:

Luthar
motorkár
motorkár

#24 Príspevok od užívateľa Luthar » Ut Nov 06, 2012 11:22 pm

Ja som mal namontovany ladak aj. Variator malossi multivar. Ladak som predal, lebo mi akosi zacal vadit hluk a variator vamenil, lebo som skusil dr.pulley valceky. A malossi multivar.mam napredaj presne na tvoj skuter, cize ti ho viem predat, len nahodis a jazdis, multivar brutalne zlepsi rozbehy skutra, je to fakt citit. Maximalka ostala rovnaka.
Inak mam skuter v seriovom stave, na nom.toho neni moc co zlepsovat.
A to ze to je supersport tak je to pravda, kedze to ma ram zo supersportu :-)

tonyboy
kolobežkár
kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#25 Príspevok od užívateľa tonyboy » Ut Nov 06, 2012 11:57 pm

takze nahodim bude to mat brutal zrychlenie ale bude hucat? ... moc silno? este jedna vec a to ta ze ta derbina nema vnutorny zadny blatnik nad kolesom a ani ten lomeny pod sedadlom na ktorom je znacka pripevnena ... taa tam drzi iba tak niekde pod sedadlom .. da sa niekde kupit to co mu chyba? vies nejaky odkaz na nejaky shop pripadne second hand predajcu?

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"