Ja mam najazdenych cez 10 000 km na Derbi gp1 250 po BA, je to idealny skuter do mesta, je maly a vykonovo ako stvoreny na jazdu po meste, a co sa tyka komentov, ze 50cc je lepsia do mesta tak ani nahodou, mal som predtym vytunenu apriliu SR 50 (70) a to sa neda ani porovnat. Z aprilkou som tiez nabehal nieco cez 10 000 km po BA. tak to viem porovnat, pevnost ramu je uplne niekde inde oproti 50cc skutru.
GP1 250 je super skuter je to rovnaka kategoria ako runner, tak isto sa robia aj 50cc, 125, a 250, runner len 200, cize ta derbi je o nejake 2-3 kone vykonnejsia.
jednoznacne ten skuter mozem odporucit ma asi najlepsi motor od piagga (Quasar) nan je dostatok dostupnych dielov.
tak isto ma derbi super svetla cize po tme je krasne vidiet.
co sa minusov tyka tak asi tolko, ze ma maly ulozny priestor pod sedadlom. (ja som to vyriesil kufrom) a plasty niesu tak dokonale ako napriklad na yamahe, ale ja osobne z tym nemam ziadny problem vsetko sedi ako ma. skuter ma celkom velku nadrz 11 litrov, z tym sa da prejist slusnych 250-300 km (zalezi teda ci kupis carb verziu, alebo vstrek. ja mam vstrek), na nom mam spotrebu cca 3,5 litra, a to je dalsi fakt oproti 2t skutru, ze 2t 50cc ma taku spotrebu ked je odblokovany, pri tuningu treba pocitat zo spotrebou kludne aj 5 litrov, (zalezi od sposobu jazdy) a vykon ma derbi trojnasobny oproti nejakej 50.
Ak na tu derbi nahodis multivar, tak to ma nechutne zrychlenie, z 0 na 50km/h si za 3sec, to ta neda ziadne bezne auto ani nahodou. co sa tyka startu z miesta tak to akceleruje napr ovela lepsie ako 400cc ci 500cc skutre, ktore niesu az tak ladene na odpich
http://motocykle.bazos.sk/inzerat/18625 ... IP-TOP.php Tento skuter je na inzerate uz dlho, osobne som sa bol nan pozriet, ked som kupoval svoju derbi a mozem povedat ze to je lestenka, fakt krasna odpovedajuca stavu KM. Len som dal prednost mojej novsej verzii zo vstrekom a rokom vyroby 2010. Ale pre teba je to asi dost daleko. Hlavne rovnaka je momentalne na inzerate v Roznave, stalo by za to ist na nu pozriet
a ak ta nelimituje vodicak tak nad 125 ani nepremyslaj, ked mozes mat 250cc. 125cc je leniva aj do mesta, ked nanu sadnu dvaja ani nehovorim
Zatial ma napadlo asi tolko v rychlosti, ak mas nejake dotazy kludne pis. Ja mozem GP1 len odporucit na jazdu po meste, vzhlad 50cc skutra z 250 motorom a vykonom inde