oprava + tuning scootra ba a okolie

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

Re: oprava + tuning scootra ba a okolie

#26 Príspevok od užívateľa theruck » Po Dec 17, 2012 9:45 am

najprv si sadni za stol s kalkulackou a zacni ratat. to co do toho vrazis nikdy naspat nedostanes a znizis tomu zivotnost a pokial si to neurobis cele sam tak sa nedoplatis za servis a ak si to sam urobis tak sa nedoplatis za chyby ktore pri tom urobis.
kazdopadne pokial mas vykon nepotrebujes prevody. lenze ty vykon nemas a je mozne ze po vymene valca ziskas iba lepsi krutak ale maximalkou nepohnes alebo len velmi malo. budes musiet ladit variator co mas dalsie naklady s tym spojene a vysledok v nedohladne.

"ja bych se na to neradsi vyprdla"

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#27 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Dec 17, 2012 10:38 am

Nechcem byť za zlého,ale zas dakto čo neverí, že najlepší tuning je výmena scootra...a že lepšie je pchať peniaze do čínskej pomsty s neistým výsledkom. Ja čínu ako takú nezatracujem ale potenciál na zvýšenie výkonu je tam väčšinou minimálny.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

SnoopyBA
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
Skúter: Honda Vision 110

#28 Príspevok od užívateľa SnoopyBA » Po Dec 17, 2012 11:03 am

@theRuck :o :good: :good:

martinvalach76
chodec
chodec
Dátum registrácie: St Aug 08, 2012 6:42 pm
Skúter: JINLUN 125

#29 Príspevok od užívateľa martinvalach76 » Ut Dec 18, 2012 3:09 am

Co sa tyka ekonomiky beriem skuter ako spotrebny material. Investovat za tu zabavu za sezonu 400-500 eur sa mi zda adekvatne zazitkom. Vymena ma vyjde v servise lacnejsie ako nakup naradia. Nemam chut nieco predavat a znovu kupovat a tunovat. Uz som si raz kupil JINLUN tak ho chcem dat do poriadku. Zase az tak vela penazi to nestoji.

Davidian
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
Kontaktovať užívateľa:

#30 Príspevok od užívateľa Davidian » Ut Dec 18, 2012 12:09 pm

lenze si uvedom ze servis robi opravy, tunovat cinsky 4-T skuter nema v popise prace nikto... cize tolko asi.. nikto ti nic negarantuje..

Damo555
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
Kontaktovať užívateľa:

#31 Príspevok od užívateľa Damo555 » Ut Dec 18, 2012 4:58 pm

Poštuduj si niečo o výmene valca na 4T(npr. ten môj návod ktorý som ti už posielal) , pozri si nejaké videa na YT a KIT určite vymeníš aj sam...
Veď každý nejako začínal a keď to urobíš dobre tak budeš mal s toho dobrý pocit že si si to urobil sam, a nie niekto v servise.... Dojetoto na tom nemáš čo... Akurát keby si zle nastavil rozvody a išiel štartovať a stretol by a ventil s piestom. Ale aj v návode som písal že po poskladaní radšej pretočiť par krát motor rukou, a ak sa nič nezablokuje tak až potom štartovať.... A ak to na prvý krát nezložíš dobre, tak budeš hľadal kde si spravil chybu, a keď nato prídeš tak sa to pokúsiš poskladať znova.... Veď každý sa učí na vlastných chybách....
Obrázok
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#32 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Dec 18, 2012 5:25 pm

:good: Damo ....dobre si mu napísal....
A inak na taký čínsky scooter toho špeci vercajchu zas tak moc nepotrebuješ...Stačia bežné veci kľúče prípadne malá gola. Ke nieje gola tak kľudne aj obyčajné trubkové kľúče ak je k dačomu zlý prístup. A si pamätaj jedine čo si spravíš sám vieš jak je spravené a sám seba nikdy nikto ešte j.....Čo sa bežne stáva ak dakto dačo robí pre druhého. A na naučenie je takýto scooter super vec, pretože nehrozia veľké materiálne škody . Ak sa dačo na prvý raz napodarí. Ale v dnešnej dobe??? všade kopec informácii a videí čo a ako sa rozoberá alebo funguje. To už ozaj rozobrať taký motorček dokáže hocikto....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

martinvalach76
chodec
chodec

#33 Príspevok od užívateľa martinvalach76 » St Dec 19, 2012 1:43 am

Takto podobne na modrobielo ho chcem nastriekat.

http://www.scootland.cz/scooter-tuning- ... vy-skutru/

SnoopyBA
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
Skúter: Honda Vision 110

#34 Príspevok od užívateľa SnoopyBA » St Dec 19, 2012 7:13 am

Chces byt ako modre oko, vsak?? :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

martinvalach76
chodec
chodec

#35 Príspevok od užívateľa martinvalach76 » St Dec 19, 2012 5:47 pm

Hej, tato farebna kombinacia sa mi pacila najviac zo vsetkych skutrov na zraze. Este uvazujem dat do vetrakov diody.

martinvalach76
chodec
chodec

#36 Príspevok od užívateľa martinvalach76 » Ut Jan 01, 2013 5:50 am

Uz mi prisli veci od looka a velmi sa z nich tesim. Variator malosi a 160cccm naraku. Vymena ma vyjde na cca 60 eur to sa mi neoplati ani kupovat naradie a bude to spravene kvalitne. Zacal som citat toto forum a mam pocit ze ta moja cina nie je az taky srot ako niektore znackove skutre. Moja predstava je ze to dam v zime dokopy a vydrzi mi to celu sezonu ako to bolo aj tento rok. Keby sa mi to malo kazit ako niektore skutre tu z fora asi by som to CENZURA rovno do dunaja...:)

▀▄▀▄█▓▒░*Martin, na fore sa nenadava, kedze je Novy Rok, mas to bez varovania. - Davidian░▒▓█▀▄▀▄▀

modreOKO
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)

#37 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ut Jan 01, 2013 7:19 pm

:D :D fuh to ja som musel uz kolko eur usetrit na scootri takymito "vymenami" :D
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

Davidian
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#38 Príspevok od užívateľa Davidian » Ut Jan 01, 2013 7:45 pm

Moko, ale Ty mas znackovy skuter, cize srot.. NARAKUsanov nemame.. :-D
Ved toto, keby bol tuning to iste, ako vymena Hardwareu v pocitaci..
Das lepsie cpu, ramku, gfx, vacsi disk a pojde to, po case kupis lepsiu graficku, väcsi disk etc., pokial dodrzis kompatibilitu, bude to fachat.
Nechceme Ti ani brat iluzie, len Ti chceme povedat, aby si si od toho az tolko nesluboval, z globalneho hladiska. Lebo vacsie supy, znamena vacsie opotrebenie.
Uz si na tom aj co to pojazdil a vsetky komponenty maju uz svoje zabehane vole, pruzenie, spoje, momenty matic a skrutiek a tak dalej. Treba si uvedomit, ze ked mu teraz zmenis srdce, tak to bude mat dopad na vsetky komponenty, obzvlast na tie ktore sa rozoberali. Je to ako ked na starom aute zmenis daku sustavu, komponent, vymenis tlmice, prevodovku, riadenie a narusis mu "zvyk", po case zacnu odchadzat veci, lebo zacali byt namahane trosku inac.
Cize treba zvolit spravny postup a ratat aj s takymito vecami, kym sa rozhodnes tunovat, a nez scoot poleti do Dunaja. Tak sa necuduj, ze sa niektore skutre kazia, lebo ludia tu naberaju skusenosti a idu castokrat metodou pokus-omyl. Tuning na klucik, so 100% zarukou uspechu na Slovensku ako "bezny zakaznik" akehokolvek servisu nehladaj. A mozem sa spytat, kto Ti to za tych 60€ zriesi!?

P.S.
To som ani nevedel Vladino, ze si sa na forko regol akurat na moju 30ku...

sent from my Nokia 5110

martinvalach76
chodec
chodec

#39 Príspevok od užívateľa martinvalach76 » Ut Jan 01, 2013 8:40 pm

Prepac David nejako mi to uslo ani som si to neuvedomil. Inak zelam Vam vsetkym stastny novy rok a vela km bez poruch :)

Modroocko cital som aj o tvojom skutri .... kokos no ty si si tych oprav teda uzil to by si sa fakt nedoplatil za servis. Ale ten skuter je proste nadherny. Ja to nastriekam aby to vyzeralo trochu lepsie, ale na druhej strane nemoze vyzerat moc pekne, lebo ho parkujem na ulici a nebavilo by ma kazdy den ho davat a vyberat z brany. Take mensie opravy si samozrejme robim sam, ale ja na to nemam podmienky. Ked som mal tych 15-18 rokov tak som si motorky opravoval na ulici pred domom.. :) ale na to je trosku kosa vonku teraz... :) Tych servisov som nasiel v BA viac ale pojde do lamaca. Za vymenu sady chce 48 eur a za vymenu variatora 16 eur. Len to tam budem musiet nejako dopravit.... :) S tym pocitam ze sa nieco moze tuningom pokaslat obavam sa co na to povie kluka.

kubo HC
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Máj 23, 2011 9:40 pm
Skúter: EX Skútrista, ale stále držím svami :)

#40 Príspevok od užívateľa kubo HC » Ut Jan 01, 2013 11:54 pm

nič... kluka rozprávať nevie (ani po čínsky), to vydrží neboj neni to také brutálne zväčšenie objemu a je to 4T hovorím zo svojej skúsenosti kedže stýmto motorom som si v mojom scootri užil dosť, mal som ho rozobraný nakomplet,
poviem ti tak 160ku budeš cítiť a hlavne na krúťaku čo sa týka výkonu a maximálky tak ani moc nie, aby si stoho vyžmýchal niečo viac budeš potrebovať 4-ventilovú hlavu alebo hlavu s väčšímy ventilmy to je realnejšia možnosť kedže sa dá použiť seriová vačka, neodporúčam dávať ostrú vačku pokial nebudeš meniť kluku za niečo kvalitnejšie, daj tam hustejší olej nie klasiku 10W-40 ale daj trebarz 10W-50-60 dôležité je aby bol hustejši pri zohriatom motore čiže to druhé číslo, odporúčam vymeniť aj rozvodovú reťaz ale nato by si zas musel poliť motor čiže to kašlať vydrží, ked to chceš odblokovať poriadne musíš to správne natryskovať a hlavne vymeniť výfuk !! bud vykuchať pôvodný alebo si niečo vyrobiť alebo prispôsobiť napr. ja som mal z pitbiku malo to krásny zvuk a aj špecialne efekty vo forme plameňov
vario ... na max. ti moc nepridá aby si bol v obraze zo 160cc začínaj ladiť niekde medzi 11.5-13grami, aby to malo nejakú max. potrebuješ vymeniť prevody sú dosť krátke
to len tak v skratke rýchlo ked chceš nejakú foto dokumentáciu alebo inšpiráciu tak si pozri moj album na FB kedže tu na fóre tému založenú nemám https://www.facebook.com/media/set/?set ... 109&type=3 nechsa darí a pevné nervy :)
tak ako tu bolo spomenuté čína je čína ja som si robil všetko sám ale keby mám platiť servisu zato fúú :o stále bolo čo robiť asi by som mal velký účet a druhá vec že servisom neverím takže si robím aj autá sám
z tej krajšej stránky užili sme si spolu dosť srandy bolo to také malé žihadlo na vyblbnutie v meste, malé svižné hučiace a strielajuce z výfuku :)
EX: Yamasaki YM125 - 160cc tuned engine
Now: ČZ125 (175cc) model 453.02 - 1962

Davidian
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#41 Príspevok od užívateľa Davidian » St Jan 02, 2013 2:14 pm

No v Lamaci sa maju na co tesit.. =]

sent from my Nokia 5110

martinvalach76
chodec
chodec

#42 Príspevok od užívateľa martinvalach76 » St Jan 02, 2013 4:40 pm

:) tak to teda hej..:) Inak ja tu cinu beriem tak trosku aj ako recesiu :) Hlavu, vacku a dalsie veci zatial nemam v plane menit, ja si myslim ze s tym budem spokojny v podstate ja som s tym spokojny aj teraz pokial idem bez spolujazdca. Vyfuk nebudem menit urcite lebo mne sa paci ked je skuter tichy a tu napriklad pisu ze by to nemalo mat vyrazny vplyv na vykon.

http://www.scootland.cz/scooter-tuning- ... tuning-4t/

Mne ide v prvom rade o to aby bol v dobrom stave, lepsie zrychlenie ma potesi a aby som aj so spolujazdcom stihal na obchvatoch. Tu sadu 160ccm tam davam hlavne preto lebo mi to zerie olej a ja nechcem aby to zralo olej. Inak tie ciny su robene z bryndze a este k tomu z cinskej..:) Moc vela do toho zase investovat nechcem myslim ze na to ze je to ciniak uz aj tak dostane viac ako dost. To uz by som potom radsej dokupil nejaku min. 600-ku.

David nasiel som aj servis kde robia tuning myslim ze na to maju aj pristroje na doladovanie.

http://www.scooter-racing.sk/index.php/ ... nelli-pepe

Kubo HC po vymene variatora mam dat dlhsi remen?

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#43 Príspevok od užívateľa alcatelko » Št Jan 03, 2013 10:31 am

pokial viem pristroje nemaju...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Davidian
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#44 Príspevok od užívateľa Davidian » Št Jan 03, 2013 12:12 pm

Tak zas ale maju kopu reci okolo toho, to inde nevykryvaju..

sent from my Nokia 5110

kubo HC
st. skútrista
st. skútrista

#45 Príspevok od užívateľa kubo HC » Št Jan 03, 2013 1:25 pm

dlhší remeň? to si musíš odsledovať ty, pokial ti ide na remenici a či by mohol ešte kúsok vššie,
výfuk že nemá vplyv? vo všeobecnosti na 4T ani nie ale na tejto chine kde je min. 28 prepážok určite má! a ešte aj zvuk to má jak kosačka ..... ,ved ten výfuk má min. 15kilo kks :shock: robí to velmi velký odpor a ten motor je pridusený dosť,
halvu ti nekážem meniť ale hovorím že tu 160ku nebudeš nejako rapídne cítiť na výkone pokial to necháš na ostatných veciach zablokované ten motor je dosť poddimenzovaný to bude asi tým že sa báli že ta čínska bublanina (hliník) viac nevydrží

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#46 Príspevok od užívateľa alcatelko » Št Jan 03, 2013 2:03 pm

vyfuk u serie cina ma priemer zvodu vhodny pre 50ccm a nie pre 160ccm :) cize zly vyplach valca a velka brzda vykonu aj krutaku...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............

martinvalach76
chodec
chodec

#47 Príspevok od užívateľa martinvalach76 » Št Jan 03, 2013 4:42 pm

Velmi sa mi paci toto forum mate vela skusenosti, bavi vas to a ste ochotni poradit za co som vam vdacny. Len je tu tolko info ze budem potrebovat asi pol roka na to aby som to cele precital.. :)

K tomu vyfuku, ak je to tak ako pisete asi by som s tym mal nieco urobit. Ale pozeral som ceny a to vychadza tak 150-200 eur. Kilo sem dve kila tam a hned je 1500 v ..... spotrebnom materialy. :)

Ten priemer zvodu by mohol vysvetlovat vysoku spotrebu. Papa mi to 3,5l co sa mi zda neskutocne vela na to ze vazi 105kg je to 125-ka a stvortakt bez tuningu, ked to porovnam s autom ktore ma tonu objem dajme tomu 1300 a zerie do 10l. A na to ze to zerie olej po 13000 km nemam iny vyraz ako bryndza :)

Mate nejaky tip na konkretny vyfuk pre moj skuter ale taky aby bol tichy, pripadne lacnejsiu alternativu ako by sa dal vyriesit ten priemer zvodu?

kubo HC
st. skútrista
st. skútrista

#48 Príspevok od užívateľa kubo HC » Št Jan 03, 2013 7:27 pm

vidíš hovorím výfuk je velka brzda u tohto skútru sám najuznávanejší mi to potvrdil,
zvod si môžeš dať aj vyrobiť z nejakej tenkostennej ocele hocijaký lepší majster ti to určite s COčkom pozvára ... koncovka už je natebe akú si vyberieš cena/vzhlad/zvuk

martinvalach76
chodec
chodec

#49 Príspevok od užívateľa martinvalach76 » Št Jan 03, 2013 9:18 pm

Vidim, ze s tym skutrom si este uzijem zabavy... Ale ked som mal pioniera bolo to ovela horsie bez ruksaku s naradim som nemohol ist ani na krok..:) A nestacilo by kupit len ten zvod, ci to sa nepredava?

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#50 Príspevok od užívateľa alcatelko » Pi Jan 04, 2013 1:08 pm

samotny zvod sa nepredava...co by bol dobry zaklad na vyrobu noveho je zvod z ciny 2t 50ccm...to je cca dobry priemer...idealne splasit stare dlhe koleno napilit na kusky a pozvarat nazad...akurat potom by bolo dobre upravit aj koncovku nech je jemne priepustnejsia...alebo ak chces za symbolicku cenu mam tlmic z piaggia 125-250 (uz bez zvodu) ale ten vyfuk je oproti cine ina liga a ma aj katalyzator...

spotrebu moto a auta nemozes porovnavat...auto ma pracovne otacky 2000-3500, skuter ma volnobeh pri 1800otackach a pracovne ma 5500-8000... ked chces porovnavat spotrebu tak na to je specificka spotreba (kolko paliva je treba na 1kW vykonu)...u karburatoroveho motora mas 125ccm spotrebu od 3l vyssie...

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"