V(h)odný skúter pre začiatočníka

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
RogiSK
Dátum registrácie: Ne Mar 31, 2013 2:05 am
Skúter: neuvedený

V(h)odný skúter pre začiatočníka

#1 Príspevok od užívateľa RogiSK » Ne Mar 31, 2013 2:33 am

Zdravim vospolok,

Potreboval by som poradit ohladom vyberu skutra, kedze som ziaden este nemal a velmi sa do toho nevyznam.
Takze moja predstava je nieco okolo resp. do 125cm3, tak aby som na tom mohol jazdit podla novely zakona (od 1.5. 2013), kedze mam len VP sk. B (2roky). Moja predstava: ojazdený skuter kludne aj 5-rocny, co da aspon tych 80-90km/h na cestu do práce cca 20km a rekreacne vozenie po okoli a podla moznosti nieco spolahlive. Cenový strop mam 700 EUR.

Ak mozem poprosit, napiste znacky alebo konkretne modely, (prip. akym strojom sa treba urcite vyhnut)

Budem vdacny za kazdu jednu radu :)

PS: Vopred sa ospravedlnujem, ak zakladam duplicitnu temu, ale potreboval by som konkretnu odpoved

Užívateľov profilový obrázok
theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vhodný skúter pre začiatočníka

#2 Príspevok od užívateľa theruck » Ne Mar 31, 2013 6:48 pm

v prvom rade musis zvysit cenovy strop tak na dvojnasobok. potom mozes zacat o niecom serioznom uvazovat a budes si moct mozno aj vyberat. za 700 eur s abudes modlit ze niekto zufaky preda zrovna nieco co ty potrebujes. mozno sa ani nedockas.

Luthar
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
Skúter: Derbi GP1i 250

#3 Príspevok od užívateľa Luthar » Ne Mar 31, 2013 6:59 pm

Asi tak... za 700 eur je nerealne zohnat pouzitelnu 125 s papiermi.
A 700 eur je tak cena dobra za bicykel strednej triedy.
Pouzitelne 125cc skutre su okolo ceny 2000 eur

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

julko6070
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Ne Okt 07, 2012 9:33 am
Skúter: Yuki cross 125

#4 Príspevok od užívateľa julko6070 » Ne Mar 31, 2013 8:59 pm

so 700€ by som sa obhliadol po Aprilia leonardo 125, spolahlive skutre, na bazosi ich takych za taku cenu je, avsak myslim ze ked hocico tak lacno kupis tak sa s tym bude trosku treba pohrat a trosku poservisovat :)
Yuki Cross 125-CHINA POWER- In the past...

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa theruck » Ne Mar 31, 2013 9:11 pm

este aprilia leonardo nebol spolahlivy skuter...

momo
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Okt 08, 2011 10:21 pm
Skúter: Piaggio Skipper ST 150

#6 Príspevok od užívateľa momo » Ne Mar 31, 2013 9:11 pm

Zdravím Ťa,v prvom rade ti poviem že 700e je málo ak chceš kvalitný a spolahlivý skúter,zato kupiš akurát nejakú 125 čínsku a tá má max okolo 80-85 takže nič moc,skús porozmýšlať a možno by si ešte nejaké peniaze do toho zainvestoval.Kupovať 50ku je uplná blbosť podla toho či píseš pretože tá má max 60-70 a na 20km úseky je to zabijak,a je to pomerne dosť malé.

Radím ti vyhnúť sa čínskym skútrom a odporúčam Piaggio,Aprília,Malagutti,Yamaha atď tie značkové..
Piaggio Skipper ST 150 ex ale v rodine :)
MZ ETZ 150 ex
Fiat Punto 1.9JTD ex
Suzuki gsx-r 600

Area51
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Pi Máj 27, 2011 4:37 pm
Skúter: Honda CBR 125

#7 Príspevok od užívateľa Area51 » Ne Mar 31, 2013 9:20 pm

Honda CBR 125

mucow
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Aug 19, 2010 9:13 am
Skúter: Aprilia Leonardo 150; Suzuki DR 600 S
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa mucow » Ne Mar 31, 2013 9:51 pm

theruck napísal:este aprilia leonardo nebol spolahlivy skuter...
K tomuto sa radšej nebudem vyjadrovať... Ale keď TY tak hovoríš asi to bude pravda a predám to....
Spoiler: ukázať
Aprilia Leonardo150
http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =42&t=9961
Suzuki DR 600 & Yamaha Neos 50.

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa theruck » Ne Mar 31, 2013 10:10 pm

to ze tebe funguje zatial dobre neznamena ze to je vseobecne dobry skuter. urcite jeden z tych nepodarenejsich. ten rotax motor v tom sa moc nepodaril. stale odchadza tesnenie pod hlavou a casto mava problemy so startovanim

Davidian
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa Davidian » Po Apr 01, 2013 12:55 pm

ono ja nechcem byt teraz mudry, ale aj ja som na tu spolahlivost leonarda pocul uz par pribehov, (zaujimal som sa totiz o tento skuter, mucow, ty sam vies, ze sa mi vyzorovo celkom paci) a treba povedat, ze existuju spolahlivejsie stroje, nasledne aj cena dielov a tak dalej, nie je ta najlepsia volba, myslim pre niekoho, kto ho este nema. ale ked uz ho mas a funguje ti, tak sa tes..
Spoiler: ukázať
mna len napada k tomu este toto:

sme na scooter-tuning fore a ked sa v mojej teme spytam na daku vec, tak ledva dostanem nejaku odpoved. maximalne tak taku, ze sa mam vykaslat na tuning a kupit si silnejsiu masinu a mam po problemoch. a bla bla.. (to, ze najviac tuning dielov je na male skutre, a da sa z nich spravit, to co sa z tych neslavne znamych klbovych autobusov :D zabite ma, spravit neda, nemusim snad rozpisovat, preto mam ten skuter predsa, nehovorim ze ostatne skutre su zle, len chcem poukazat na skutocnost, kde najviac tunovat mozne je) a plus skvele argumenty o niekoho vozeni sa a mojom nevozeni sa.. ehm, to mi podla nazvu stranky pride viac na vhodne na MotoRIDE, ale o uplnych nezmysloch a navazani sa jeden do druheho tu budu litanie. Uz len to, ked sa tieto prispevky pisu verejne a z cielom zhodit celu stranku, respektive pisat ich tak, aby aj neznaly stranky a jej pomerov hned nadobudol pocit, ze to tu je nahovno, demonstrativne robit nieco napriek, pride mi to trapne. Aj to, ze niektori ludia, ktori su tu uz dlho nadobudli pocit, ze im to dava pravo si tu robit a moct dovolit uz fakt skoro vsetko co chcu a uznaju za vhodne. Ked ich niekto napomenie, tak sa oduju, zacnu to brat osobne a si neuvedomuju fakt, ze z principu by sa to im osobne, v duchu "vsak pozname sa" dalo odtolerovat, lenze ti, s ktorymi sa nepozname si to mozu zobrat za priklad a vznikne tu neduh ineho druhu. Lenze to by to tu dakto nemohol brat osobne, povzniest sa na to.. ale radsej sa tu veci riesia v style, zlodej krici chytte zlodeja.. a ked ne ja, tak nikto..
potom sem ludia prestanu chodit, ale nie preto, lebo my mazeme dake prispevky, alebo temy, ktore su rozhodne neni pre toto forum, slovensky internet, ci tuto komunitu ziadnym prinosom, (nemyslim si, ze inzerat je prinos), ale preto, ze sa to tu dokola riesi. Ludia pozrite si svoje temy, co sa vam tam pise. A pozrite si dake temy z pred par rokov. Akoze nechcem byt hnusny, hlavne na 1. aprila ..
100x som sa pytal na dake konstruktivne navrhy, co tu chyba, bla bla.. kde skonci debata? admin mi zmazal prispevok..Obrázok
(co takto mu radsej poslat PM, pripadne si ho pridat na ICQ a riesit to mimo verejneho pola posobnosti, ked riesim cisto svoje veci a castokrat dost jesitne)

teraz som nemyslel nikoho konkretneho, keby som myslel, tak ho budem menovat .. :)

idem si zapalit.. (dufam, ze tato informacia prospeje komunite, ked uz nie mojmu zdraviu)

Obrázok

Look
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Jan 10, 2006 12:12 am
Skúter: -TUNING.SK
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa Look » Po Apr 01, 2013 1:03 pm

Od leonarda ruky prec, stastny to majitel ktoremu drzi, ja som bol bohuzial majitel ktoremu presli cez ruku 2 chybne kusy, a alci by vedel rozpravat ako jeden clovek vedla BB chodil k nemu na servis s leonardom ako na klavír , umna boli problemove 125 , ten rotax im tam skutocne nevysiel, najma ta hlava, a ked chcel clovek novu, tak vtedy na SK 12000 bum :)

Davidian
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa Davidian » Po Apr 01, 2013 1:04 pm

btw. neviem ci ludia nadavali viac za komunistov, alebo teraz za fica :D :D :D

RogiSK
Dátum registrácie: Ne Mar 31, 2013 2:05 am
Skúter: neuvedený

Re: V(h)odný skúter pre začiatočníka

#13 Príspevok od užívateľa RogiSK » Po Apr 01, 2013 2:40 pm

Dakujem kazdemu jednemu za radu.
Beriem, ze tych 700 Eur je malo, no v sucasnej dobe si nemozem dovolit investovat viac. A myslim, ze na zaciatok mi staci nieco ojadzene v tejto cene, nejaky vhodny kompromis kvalita(spolahlivost) a cena, Tak aby som s tym nemusel lietat kazdy mesiac do servisu. Bezny servis si na tom zvladnem spravit aj sam, urcite existuju mnohe manualy, podla ktorych si priemerne tecnicky zdatny clovek vie spravit kopec veci aj doma v garazi.
Poobzeram sa po bazaroch a ked sa mi nieco padne do oka tak to tu postnem

Davidian
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa Davidian » Po Apr 01, 2013 2:42 pm

podla mna, pockaj este jednu vyplatu a zvys si ten budget aspon na 1000ku, lebo sa Ti moze velmi lahko stat, ze tych 300 doplatis za servis a diely a este ani sezona neskonci..

julko6070
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Ne Okt 07, 2012 9:33 am
Skúter: Yuki cross 125

#15 Príspevok od užívateľa julko6070 » Po Apr 01, 2013 3:19 pm

rogi, ak ides hladat tak ako bolo povedane, tak sa obzeraj po kvalitnych strojoch (piaggio,aprilia,yamaha,malaguti,gilera...) a myslim ze ked si napisal do 125ccm, tak sa kludne poobzeraj po tychto 50tkach- Aprilia SR 50, Yamaha aerox 50 (robia aj 100vky, ak by si nasiel stovku za tych 700 tak by som ti odporucal ju brat),gilera runner 50 (taktiez robia aj 125 ale neviem ako by si sa zmestil do 700 pri 125ke), a porpipade este potom z rodiny malaguti ale tam ich je celkom dost.. jednoducho povedane- na cinu (keeway,jinlun,yuki,CPI...) nepozeraj, rozsype sa ti to na pol ceste a mozes si akurat spravit z toho pekny kvetinac..
Yuki Cross 125-CHINA POWER- In the past...

Look
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Jan 10, 2006 12:12 am
Skúter: -TUNING.SK
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa Look » Po Apr 01, 2013 4:27 pm

Ak mas skutocne obmedzeny fond, a momentalne ta za viac nepusti, kukni sa po Keeway / CPI 125 , to by si sa do tej ceny mohol vopchat, a na presuvanie ti to staci

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Ut Apr 02, 2013 9:49 am

Myslím že keway ARN 125 bol na čínu celkom vydarený stroj čo pri starostlivosti jazdil. Tam by si sa mohol zmestiť s tým rozpočtom
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

JohnnyMnemonik
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: St Okt 03, 2012 12:44 pm
Skúter: Suzuki Burgman 400 2001

#18 Príspevok od užívateľa JohnnyMnemonik » Ut Apr 02, 2013 9:57 am

Kolega mal celkom dlho CPI neviem teraz ci to bola 125 alebo 150 a nestazoval si, sam som ju mal vela krat pozicanu a bol to vlastne prvy skuter na ktorom som jazdil. Aj mesto aj mimo mesta pohodka, ak sa o to staras tak by si nemal mat problem.
Ked neodpisujem tak tu niesom, alebo som a neodpisujem.

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"