Prosím o radu

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
Imro
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: Ne Máj 21, 2006 1:14 pm
Skúter: Derbi GP1 125

Prosím o radu

#1 Príspevok od užívateľa Imro » Ne Mar 25, 2007 12:47 pm

Čaute po dlhšéj dobe som sa rozodol urobit túto tému aby som bol už aj ja konečne v obraze takže ide o toto:pri kúpe skútra som obdržal tieto papiere,ale zo 100ludí mi 50 povie že to neznamená nič a 50 že je to platne mimochodom aj na okresnom urade mi povedali že sa to normalne vydavalo a na fizlarni mi tiež povedali že to je ok no ale to bolo pred rokom a teraz mi povedia že to neznamena nic tak vás touto cestou prosim o vaše rady respektíve postrehy ak ste sa s takýmto niečim stretli.Obrázok
Obrázok

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ne Mar 25, 2007 12:57 pm

taketo tp mam aj ja na puchu...to je osvedcenie o zhode ktore sa davlo mopedom ktore nepotrebuju spz...cize staci len poistka...Obrázok
Obrázok
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Imro
cyklista
cyklista

#3 Príspevok od užívateľa Imro » Ne Mar 25, 2007 1:03 pm

alcatelko napísal:taketo tp mam aj ja na puchu...to je osvedcenie o zhode ktore sa davlo mopedom ktore nepotrebuju spz...cize staci len poistka...
Cize to znamena ze to je vsetko ok a mozem jazdit normalne na skutri bez naroku na pokutu

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ne Mar 25, 2007 1:13 pm

ano...kedysi sa dali papiere aj takto vybavit...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#5 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Mar 25, 2007 3:01 pm

Je to OK, buď len rád pretože to nepodlieha evidencii na DI a tak tým pádom ani na STK nebudeš musieť chodiť...Je to brané jak babeta a pod. mopedy...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Imro
cyklista
cyklista

#6 Príspevok od užívateľa Imro » Ne Mar 25, 2007 5:02 pm

VLADY napísal:Je to OK, buď len rád pretože to nepodlieha evidencii na DI a tak tým pádom ani na STK nebudeš musieť chodiť...Je to brané jak babeta a pod. mopedy...
Takze to mi odlahlo lebo som chcel davat robit papiere a zahlasili mi ze okolo 15 000 a chcel som to predavat ze ked mi to policajti nezozeru no ale som uz kludnejsi

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
Skúter: neuvedený

#7 Príspevok od užívateľa aumirek » Ne Mar 25, 2007 5:40 pm

není to podle mne tak jednoduché že to je OK je to takové osvědčení co se dávalo a zatím i dává na babetu korádo puch bohužel to bejvalo jednoduché máš pedály tak to stačí startuješ nakopávačkou nebo startérem tak to je malá motorka a nestačí to.Bohužel ta vyhláška se mění a momentálně se v tom nikdo nevyzná a nikde to není jednoznačně a přesně řečeno.Takže záleží na tom člověku do jaké škatulky tě zařadí.A výhledově asi těžko klasickej skutr zařadí na uroven babety tam patří snad jen korádo a puch a podobné stroje.Ale zase na druhou stranu pokud jsi to koupil u vás a máš doklad měli by to uznat protože se to asi dávalo max to přeřadit a dát ni normální techničák

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#8 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Mar 25, 2007 7:52 pm

Nemôže byť v tomto problém pretože to by sa spätne museli meniť všetky doklady ak sa zmení vyhláška, alebo predpis....Ide o to ako by to bolo ak by to predal či by mu potom nevystavili normálny nový TP. Volakedy cca 3 roky dozadu bolo napr. na auto klasický velký TP plus osvedčenie a tak to mala aj moja manželka lenže jej dakto šlohol EČ z auta takže si musela vybaviť nové a pri výmene jej už dali nový TP čo je terazky len jeden zdrap papiera A4 ku ktorému sa nevydáva osvedčenie a musí sa to nosiť celé furt u seba.Ale ja to mám ešte ako volakedy TP+OTP a platí mi to furt teda zatial. A na starých autách ak ich má majitel kúpené ešte za bolševika je klasický TP aj z levom čo má namiesto srdca hviezdu a furt to platí.... :idea: Oni ten scooter vtedy asi brali jak moped lebo to nemá klasickú prevodovku a asi aj kvôli maximálnej rýchlosti tých 45km lebo malé moto ktoré museli mať aj vtedy EČ boli obmedzené len objemom a nie rýchlosťou.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ne Mar 25, 2007 8:11 pm

ja som sa na to pytal...ked mas uz raz vydane tieto papirky tak platia aj po zmene vyhlasky...

Imro
cyklista
cyklista

#10 Príspevok od užívateľa Imro » Po Mar 26, 2007 9:13 am

alcatelko napísal:ja som sa na to pytal...ked mas uz raz vydane tieto papirky tak platia aj po zmene vyhlasky...
Chvala bohu uz som teda trochu mudrejši v tejto veci

ripper

#11 Príspevok od užívateľa ripper » Ut Apr 17, 2007 2:57 pm

mozem este jednu otazku? ako sa dopracujem k takemu papieru?resp. kde mi ho vydaju?

qyxza
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Mar 20, 2006 8:03 pm
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa qyxza » Ut Apr 17, 2007 3:07 pm

ripper napísal:mozem este jednu otazku? ako sa dopracujem k takemu papieru?resp. kde mi ho vydaju?
už nikde...už sa také nevydávajú :wink:
podpis som si este nenastavil

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#13 Príspevok od užívateľa aumirek » Ut Apr 17, 2007 3:28 pm

alcatelko napísal:ja som sa na to pytal...ked mas uz raz vydane tieto papirky tak platia aj po zmene vyhlasky...
jo ale mužou mu misto toho dát ten velkej co vlastně má mít pokud to teda má legálni ale uplně vzít mu ho nemohou

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Apr 17, 2007 7:58 pm

velky ti nedaju...lebo ti ho vyda len miestny urad... a tam ti povedia mas tento tak co viac chces... :)

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#15 Príspevok od užívateľa aumirek » Ut Apr 17, 2007 8:20 pm

alcatelko napísal:velky ti nedaju...lebo ti ho vyda len miestny urad... a tam ti povedia mas tento tak co viac chces... :)
Jo samozřejmě myslel jsem to tak pokud se změní vyhláška a skutry budou muset mít velkej tak že by si je museli všichni měnit

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ut Apr 17, 2007 8:21 pm

aumirek napísal:
alcatelko napísal:velky ti nedaju...lebo ti ho vyda len miestny urad... a tam ti povedia mas tento tak co viac chces... :)
Jo samozřejmě myslel jsem to tak pokud se změní vyhláška a skutry budou muset mít velkej tak že by si je museli všichni měnit
a preco by samalo daco mwenit..aked sa zmeni ta bude zmanene...a ak nebude zmenene tak bude tak ako teraz...chapes?

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#17 Príspevok od užívateľa aumirek » Ut Apr 17, 2007 8:30 pm

dr.snake napísal:
aumirek napísal: Jo samozřejmě myslel jsem to tak pokud se změní vyhláška a skutry budou muset mít velkej tak že by si je museli všichni měnit
a preco by samalo daco mwenit..aked sa zmeni ta bude zmanene...a ak nebude zmenene tak bude tak ako teraz...chapes?
spíš nechápeš ty mne neříkám že se to bude měnit jen říkám že muže ale také nemusí vyjít nějaká vyhláška nová a tam bude zase říkám například že ten malej papír muže mít jen stroj se šlapadly a ostatní si jej musí vyměnit za velkej no pravda je žo to mužem řešit pokud k tomu dojde nakonec dobře víš že ty velké chtěli zavést i u babety naštěstí to pak zrušily

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ut Apr 17, 2007 8:38 pm

retroaktivita asi nebude

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"