Smerovky
Moderátor: Moderators
Smerovky
Zdravicko! mam taky problem: Na svojej Aprilke som mal klasicke smerovky no trocha som padol tak som do predu kupil led! Ak pri vypnutom alebo nastartovanom (volnobeh) motore zapnem smerovku len svieti a ked moto vytocim viac ako 3500 otacok vtedy zacina blikat. Moze byt prerusovac vadny alebo tie led vpredu potrebuju viac prudu ako klasicke ziarovkove v zadu. Diki za pomoc
- qyxza
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 20, 2006 8:03 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Smerovky
mám ten istý problém ale neriešim ho... určite tam boli slabšie žiarovky a tie led budú silnejšie..ja som mal myslím 5W a vymenil som za 21W osram diadem a takisto neblikajú len pri určitých otáčkach - prerušovačom to nieje (skúšal som aj druhý) vymeniť za origo žiarovky a malo by to fungovaťmidži napísal:Zdravicko! mam taky problem: Na svojej Aprilke som mal klasicke smerovky no trocha som padol tak som do predu kupil led! Ak pri vypnutom alebo nastartovanom (volnobeh) motore zapnem smerovku len svieti a ked moto vytocim viac ako 3500 otacok vtedy zacina blikat. Moze byt prerusovac vadny alebo tie led vpredu potrebuju viac prudu ako klasicke ziarovkove v zadu. Diki za pomoc
podpis som si este nenastavil
- momoo
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
- Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
- Kontaktovať užívateľa:
ked si kupil led diody tak treba uz iny prerusovac
ale neviem aky to ma vyznam ked das ten prerusovac co sa dava s led smerovkami ked vzadu budes mat normalne ziarovky ... potom ti uz aj tie budu blbnut kup aj dozadu led smerovky a kup ten prerusovac na led smerovky
qyxza.... asi som problem vyriesil .... spomen si co sme sa ucili v autoskole o smerovkach ze ak sa jedna pokazi tak tie ostatne blikaju rychlejsie albo svietia ... a ty mas zadne smerovky odpojene

qyxza.... asi som problem vyriesil .... spomen si co sme sa ucili v autoskole o smerovkach ze ak sa jedna pokazi tak tie ostatne blikaju rychlejsie albo svietia ... a ty mas zadne smerovky odpojene

- qyxza
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 20, 2006 8:03 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
jasné...ale aj ked dám dozadu origo tak neblikajú...len pri vyšších otáčkachmomoo napísal:ked si kupil led diody tak treba uz iny prerusovacale neviem aky to ma vyznam ked das ten prerusovac co sa dava s led smerovkami ked vzadu budes mat normalne ziarovky ... potom ti uz aj tie budu blbnut kup aj dozadu led smerovky a kup ten prerusovac na led smerovky

- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
na puchu mam uplne jedno ci svieti len jedna smerovka alebo obe...po vymene za led pre zmenu ked ledky svietia tak zadne zhasnute a naopak
...na piaggiu ked jedna nesvieti druha strasne rychlo blika...treba bud origo alebo ledkovy prerusovac 

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Ak je menší odber ako menovitý tak prerušovač si myslí že je prepálená niektorá žiarovka a upozorňuje rýchlim blikaním.... treba tam dať nejaký zaťažovací odpor k tej LED smerovke paralelne aby bol zachovaný prúdový odber tak ako keby tam bola žiarovka.ak sú origoš žiarovky trebarz 10W tak tam treba pripojiť cca 10-12 ohmový odpor stačí aj 6Wattový lebo to nieje dlhodobo zapnuté ale len občas a prerušovane.samozrejme ku každej smerovke. dalo by sa dať aj jeden spoločný bolo by treba oddeliť ho diodami od lavej a pravej strany a potom by musel mať hodnotu asi 6 ohmov a lepší by bol výkonovo 10W alebo radšej 15W aby sa neprepálil.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

sprave, http://shop.racingplanet.de/catalog/kos ... 21_489_530G napísal:ak sa menia ziarovky za Led tak potrebujes aj novy prerusovac....takze zrada je v prerusovaci