Smerovky

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo elektriky

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
midži

Smerovky

#1 Príspevok od užívateľa midži » So Apr 07, 2007 10:19 am

Zdravicko! mam taky problem: Na svojej Aprilke som mal klasicke smerovky no trocha som padol tak som do predu kupil led! Ak pri vypnutom alebo nastartovanom (volnobeh) motore zapnem smerovku len svieti a ked moto vytocim viac ako 3500 otacok vtedy zacina blikat. Moze byt prerusovac vadny alebo tie led vpredu potrebuju viac prudu ako klasicke ziarovkove v zadu. Diki za pomoc

Užívateľov profilový obrázok
qyxza
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Mar 20, 2006 8:03 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

Re: Smerovky

#2 Príspevok od užívateľa qyxza » So Apr 07, 2007 10:28 am

midži napísal:Zdravicko! mam taky problem: Na svojej Aprilke som mal klasicke smerovky no trocha som padol tak som do predu kupil led! Ak pri vypnutom alebo nastartovanom (volnobeh) motore zapnem smerovku len svieti a ked moto vytocim viac ako 3500 otacok vtedy zacina blikat. Moze byt prerusovac vadny alebo tie led vpredu potrebuju viac prudu ako klasicke ziarovkove v zadu. Diki za pomoc
mám ten istý problém ale neriešim ho... určite tam boli slabšie žiarovky a tie led budú silnejšie..ja som mal myslím 5W a vymenil som za 21W osram diadem a takisto neblikajú len pri určitých otáčkach - prerušovačom to nieje (skúšal som aj druhý) vymeniť za origo žiarovky a malo by to fungovať
podpis som si este nenastavil

midži

#3 Príspevok od užívateľa midži » So Apr 07, 2007 10:33 am

hmmm akoze ja to neriesim len ak ma nahodou neaky pan policajt uvidi tak momentalne mi nechyba problem. Preco potom vyrabaju tie led? Ak to nefunguje tak ako ma?

midži

#4 Príspevok od užívateľa midži » So Apr 07, 2007 10:35 am

Presne jak pises ked vymenim za origo pekne blika.

momoo
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa momoo » So Apr 07, 2007 10:58 am

ked si kupil led diody tak treba uz iny prerusovac ;) ale neviem aky to ma vyznam ked das ten prerusovac co sa dava s led smerovkami ked vzadu budes mat normalne ziarovky ... potom ti uz aj tie budu blbnut kup aj dozadu led smerovky a kup ten prerusovac na led smerovky

qyxza.... asi som problem vyriesil .... spomen si co sme sa ucili v autoskole o smerovkach ze ak sa jedna pokazi tak tie ostatne blikaju rychlejsie albo svietia ... a ty mas zadne smerovky odpojene :)

qyxza
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa qyxza » So Apr 07, 2007 11:04 am

momoo napísal:ked si kupil led diody tak treba uz iny prerusovac ;) ale neviem aky to ma vyznam ked das ten prerusovac co sa dava s led smerovkami ked vzadu budes mat normalne ziarovky ... potom ti uz aj tie budu blbnut kup aj dozadu led smerovky a kup ten prerusovac na led smerovky

qyxza.... asi som problem vyriesil .... spomen si co sme sa ucili v autoskole o smerovkach ze ak sa jedna pokazi tak tie ostatne blikaju rychlejsie albo svietia ... a ty mas zadne smerovky odpojene :)
jasné...ale aj ked dám dozadu origo tak neblikajú...len pri vyšších otáčkach :-)

momoo
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa momoo » So Apr 07, 2007 11:06 am

tak potom uz skus vymenit ten prerusovac ja ti neviem to treba vidiet ale nejaka vela chyba tam nemoze byt si myslim sak to poriesime v lete :)

qyxza
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa qyxza » So Apr 07, 2007 11:16 am

momoo napísal:tak potom uz skus vymenit ten prerusovac ja ti neviem to treba vidiet ale nejaka vela chyba tam nemoze byt si myslim sak to poriesime v lete :)
prerušovač mám aj od lila skúsil som vymeniť a nepomohlo :-)

lil_b
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: So Feb 11, 2006 4:39 pm
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa lil_b » So Apr 07, 2007 11:31 am

ked som daj ja zadne blinkre preč, tak predné iba svietili a nad cca60kmh blikali ale vo veeeelmi dlhom intervale.

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa alcatelko » So Apr 07, 2007 1:05 pm

na puchu mam uplne jedno ci svieti len jedna smerovka alebo obe...po vymene za led pre zmenu ked ledky svietia tak zadne zhasnute a naopak :lol: ...na piaggiu ked jedna nesvieti druha strasne rychlo blika...treba bud origo alebo ledkovy prerusovac :)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#11 Príspevok od užívateľa VLADY » So Apr 07, 2007 6:40 pm

Ak je menší odber ako menovitý tak prerušovač si myslí že je prepálená niektorá žiarovka a upozorňuje rýchlim blikaním.... treba tam dať nejaký zaťažovací odpor k tej LED smerovke paralelne aby bol zachovaný prúdový odber tak ako keby tam bola žiarovka.ak sú origoš žiarovky trebarz 10W tak tam treba pripojiť cca 10-12 ohmový odpor stačí aj 6Wattový lebo to nieje dlhodobo zapnuté ale len občas a prerušovane.samozrejme ku každej smerovke. dalo by sa dať aj jeden spoločný bolo by treba oddeliť ho diodami od lavej a pravej strany a potom by musel mať hodnotu asi 6 ohmov a lepší by bol výkonovo 10W alebo radšej 15W aby sa neprepálil.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

G

#12 Príspevok od užívateľa G » Po Apr 09, 2007 10:34 pm

ak sa menia ziarovky za Led tak potrebujes aj novy prerusovac....takze zrada je v prerusovaci

scrat

#13 Príspevok od užívateľa scrat » Po Apr 09, 2007 11:26 pm

G napísal:ak sa menia ziarovky za Led tak potrebujes aj novy prerusovac....takze zrada je v prerusovaci
sprave, http://shop.racingplanet.de/catalog/kos ... 21_489_530 :D

G

#14 Príspevok od užívateľa G » Ut Apr 10, 2007 6:46 pm

presne toto....ale su aj lacnejsie verzie :wink:

midži

#15 Príspevok od užívateľa midži » Št Apr 12, 2007 6:19 pm

Ok problem vyrieseny som kupil klasicke smerovky!!Prosim zamknut

Zamknuté

Návrat na "ELEKTRO"