prepis?

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
jeffo
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ne Máj 07, 2006 9:47 pm
Skúter: Honda PCX 150

prepis?

#1 Príspevok od užívateľa jeffo » Ut Apr 17, 2007 8:43 pm

ako je to s prepisom? chcem prepisat scooter je pisany na otca a idem ho prepisovat na mna...plati sa normalne ako keby som prepisoval pri predaji?a znacku si mozem nechat, alebo mozem si ju vymenit?
Naposledy upravil/-a jeffo v Ut Apr 17, 2007 8:46 pm, upravené celkom 1 krát.

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ut Apr 17, 2007 8:46 pm

ide o to ci mate spolocnu adresu..kamos prepisovala platil 1500 a este treba stk
podpis som si este nenastavil

jeffo
skútrista
skútrista

#3 Príspevok od užívateľa jeffo » Ut Apr 17, 2007 8:47 pm

mame spolocnu adresu, este som neodisiel :-D tam by sa zmenlo jedine len meno - osoba

struter
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Mar 27, 2007 10:58 pm
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa struter » Ut Apr 17, 2007 8:51 pm

dr.snake napísal:ide o to ci mate spolocnu adresu..kamos prepisovala platil 1500 a este treba stk
1500 sa plati pri prepise ak sa meni majitel a do ineho okresu...v okrese je to 800 sa mi zda...a ak to chceš z otca na seba,tak neviem či su to rovnake poplatky... :roll:

jeffo
skútrista
skútrista

#5 Príspevok od užívateľa jeffo » Ut Apr 17, 2007 8:55 pm

struter napísal:
dr.snake napísal:ide o to ci mate spolocnu adresu..kamos prepisovala platil 1500 a este treba stk
1500 sa plati pri prepise ak sa meni majitel a do ineho okresu...v okrese je to 800 sa mi zda...a ak to chceš z otca na seba,tak neviem či su to rovnake poplatky... :roll:
mne kamarat tiez nieco podobne vravel tak budem len rad ked to nebude 1500 neviem kolko by som to setril :-D

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ut Apr 17, 2007 8:58 pm

ak ti ostatnu povodne znacky ak mate spolocnu adresu a okres

struter
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa struter » Ut Apr 17, 2007 8:59 pm

jeffo napísal:
struter napísal: 1500 sa plati pri prepise ak sa meni majitel a do ineho okresu...v okrese je to 800 sa mi zda...a ak to chceš z otca na seba,tak neviem či su to rovnake poplatky... :roll:
mne kamarat tiez nieco podobne vravel tak budem len rad ked to nebude 1500 neviem kolko by som to setril :-D
tych 1500 viem na 100% že je to pri prepise do ineho okresu,lebo pred tyždňom som si na to kráááááásne vystal 4hodinky v rade.... :evil: no a tych 800 na takych 90%,lebo tak mi to nejako vravel dopravak na policii...

qyxza
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Mar 20, 2006 8:03 pm
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa qyxza » Ut Apr 17, 2007 9:03 pm

jeffo napísal:
struter napísal: 1500 sa plati pri prepise ak sa meni majitel a do ineho okresu...v okrese je to 800 sa mi zda...a ak to chceš z otca na seba,tak neviem či su to rovnake poplatky... :roll:
pri prepise v okrese a je jedno či je to tvoj tatko alebo sused sa značka nemení a poplatok... "zápis ďalšieho držiteľa motorového vozidla alebo prípojného vozidla do evidencie aj s vykonaním úprav v dokladoch, vrátane vydania týchto dokladov ,podlieha správnemu poplatku vo výške 1000 Sk"

prípadne

Pri zmene držiteľa vozidla v rámci okresu majú byť spravidla prítomní obaja (pôvodný aj nový držiteľ) s dokladmi totožnosti. V prípade ak je držiteľ vozidla zastupovaný je potrebné priniesť overené splnomocnenie.

Je potrebné priniesť:

* osvedčenie o evidencii vozidla alebo technický preukaz,
* potvrdenie o poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla,
* kolok v hodnote 1000.-Sk.

Pôvodný držiteľ vozidla vyplní žiadosť o odhlásenie a nový držiteľ vyplní žiadosť o prihlásenie.

Nový držiteľ predloží doklad o predbežnom poistení zodpovednosti a má umožniť porovnanie údajov uvádzaných v dokladoch vozidla s údajmi priamo na vozidle.

struter
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa struter » Ut Apr 17, 2007 9:05 pm

no presne,je to 1000,-/trošku som si to zmýlil z 800,-asi za niečo ine.../ :wink:

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#10 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Apr 17, 2007 9:13 pm

evidencia vozidiel na DI je mlynček na peniaze pre tento štát ... ale čo už!!! asi s tým nič nenarobíme ,druhý mlynček je EK a STK !!!! :evil: :evil: bratia česi majú prenosné značky a tým pádom je to tam za pár kaček :twisted:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

struter
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa struter » Ut Apr 17, 2007 9:29 pm

a inak byť na tvojom mieste jeffo,tak sa nato vyserem a nechal to na fotra...šak to maš aj tak jedno...zbytočne prachy :?

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ut Apr 17, 2007 9:34 pm

struter napísal:a inak byť na tvojom mieste jeffo,tak sa nato vyserem a nechal to na fotra...šak to maš aj tak jedno...zbytočne prachy :?
presne..mas babku na benzin

jeffo
skútrista
skútrista

#13 Príspevok od užívateľa jeffo » Ut Apr 17, 2007 9:48 pm

a keby som chcel zmenit aj znacku?je to mozne?

momoo
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa momoo » Ut Apr 17, 2007 10:10 pm

ja by som to nerobil bo ak si zoberes neco na splatky a nahodou sa ti stane 3 mesiace po sebe ze nezaplatis tak mas po skutri :)

jeffo
skútrista
skútrista

#15 Príspevok od užívateľa jeffo » Ut Apr 17, 2007 10:12 pm

momoo napísal:ja by som to nerobil bo ak si zoberes neco na splatky a nahodou sa ti stane 3 mesiace po sebe ze nezaplatis tak mas po skutri :)
...to je tiez pravda, ale co ja uz kedy budem brat na splatky...a ked nahodou niekedy budem nieco brat na splatky...tak to by som uz nemal skuter ale nieco ine...myslim novsie, lepsie...

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Apr 17, 2007 10:17 pm

nezabudni na to ze ak ho prepises tak musis sa podla zakona poistit takze tatkovi sice vratia prislusnu cast z poistky ale ty musis zaplatit novu lebo to musis policajtom zdokladovat predtym jak pojdes na prepis ze to mas poistene. krasna kravina ze. ides si po papiere a poistis si vozidlo ktore ti mozno ani nakonec nedovolia prihlasit.
inak ach chces menit aj znacku tak jedna znacka stoji tusim 500 a 500 korun za nieco co mas cely cas za chrbtom je ozaj luxus podla mojho nazoru

jeffo
skútrista
skútrista

#17 Príspevok od užívateľa jeffo » Ut Apr 17, 2007 10:24 pm

theruck napísal:nezabudni na to ze ak ho prepises tak musis sa podla zakona poistit takze tatkovi sice vratia prislusnu cast z poistky ale ty musis zaplatit novu lebo to musis policajtom zdokladovat predtym jak pojdes na prepis ze to mas poistene. krasna kravina ze. ides si po papiere a poistis si vozidlo ktore ti mozno ani nakonec nedovolia prihlasit.
inak ach chces menit aj znacku tak jedna znacka stoji tusim 500 a 500 korun za nieco co mas cely cas za chrbtom je ozaj luxus podla mojho nazoru
no sak slovensko co cakas :-D, tam by urcite nebol problem lebo skuter nema ani 2 roky, ma nabehane 5100km, ale to je dobra somarina, uz aj rozmyslam ci sa na to radsej nevykaslem

qyxza
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa qyxza » Ut Apr 17, 2007 10:38 pm

theruck napísal:nezabudni na to ze ak ho prepises tak musis sa podla zakona poistit takze tatkovi sice vratia prislusnu cast z poistky ale ty musis zaplatit novu lebo to musis policajtom zdokladovat predtym jak pojdes na prepis ze to mas poistene. krasna kravina ze. ides si po papiere a poistis si vozidlo ktore ti mozno ani nakonec nedovolia prihlasit.
značka na vlastné želanie a je jedno či to je na motorku alebo auto je cena 5000 sk za kus... a to je ozááááj luxus...to momoo spraví lacnejšie :D

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm

#19 Príspevok od užívateľa aumirek » Ut Apr 17, 2007 11:22 pm

no já teda nevím pokud to bylo přihlášené jen dělá přepis tak mu to přihlásit musí a značka u nás je teda zdarma platíš jen ten přepis nic víc značku ti nechaj starou ale pokud je škaredá čemuž mužeš pomoct sám daj ti novou
já osobně platil za přepis 200kč a dali mi novou značku

Jostobb
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
Kontaktovať užívateľa:

#20 Príspevok od užívateľa Jostobb » St Apr 18, 2007 7:56 am

A ja sa chcem spýtať že keď ja budem chcieť prihlásiť do evidencie môj scootik čo jest ešte nový ! Tak koľko za to vycálujem :) ? ..lebo môj kamoš mi vravel že on platil za to 800 a že to už je komplet že za to mi vydajú aj značky :wink: .len ako tak tu pozerám tak to asi pravda nebude aj keď vy sa bavíte o prepise a ja hovorí o zápise :)

qyxza
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#21 Príspevok od užívateľa qyxza » St Apr 18, 2007 8:02 am

Jostobb napísal:A ja sa chcem spýtať že keď ja budem chcieť prihlásiť do evidencie môj scootik čo jest ešte nový ! Tak koľko za to vycálujem :) ? ..lebo môj kamoš mi vravel že on platil za to 800 a že to už je komplet že za to mi vydajú aj značky :wink: .len ako tak tu pozerám tak to asi pravda nebude aj keď vy sa bavíte o prepise a ja hovorí o zápise :)
Pri prihlásení je potrebné priniesť:
-osvedčenie o evidencii vozidiel,
-doklad o nadobudnutí vozidla (faktúra),
-doklad totožnosti,
-splnomocnenie, ak je držiteľ alebo vlastník (napr. leasingová spoločnosť), vozidla zastupovaný a podpis na splnomocnení musí byť úradne overený,
-vyplnenú žiadosť o zapísanie vozidla do evidencie (dvojstránka formátu A4),
-kolok v hodnote 2000,-Sk (t.j.1000,-Sk za prihlásenie a 2-krát 500,-Sk za TEČ, vozidlá iba s jednou TEČ 1-krát 500,-Sk),
-potvrdenie o predbežnom poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla.

Pri prihlasovaní nového vozidla je potrebné umožniť porovnanie údajov uvádzaných v dokladoch vozidla s údajmi priamo na vozidle.

takže to bude 1500

hopi
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: Ut Máj 23, 2006 11:06 pm

#22 Príspevok od užívateľa hopi » St Apr 18, 2007 2:04 pm

ser na to

Jostobb
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa Jostobb » St Apr 18, 2007 2:16 pm

Hopi to kože vravíš mne ? a díki qyxza ...

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"