mate lekarnicku? (mozete uz aj zmenit hlas)

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Mate lekarnicku? (skuter jazdci)

ano, mam
64
55%
este nemam
23
20%
nemam ani nechcem
30
26%

Celkom hlasov: 117

Správa
Autor
FastHaly

#76 Príspevok od užívateľa FastHaly » Ne Apr 22, 2007 3:17 pm

heh tak dneska som si ju isiel zakupit lebo zelene zabky ma zastavili a mysleli si ze nemam svetla zapnute ale ja som ich mal tak sa ma spytali ci mam lekarnicku ja ze ne isiel za druhym potom sa vratil a povedal mi ze som usetril 1500Sk tak som si ju isiel zakupit a inac papiere od motorky nemam myslim SPZ a to vobec nekontroloval ale aj tak ich neznasam :)

Užívateľov profilový obrázok
Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm
Skúter: neuvedený

#77 Príspevok od užívateľa Scarp » Ne Apr 22, 2007 4:49 pm

hmm ved mala moto nema ziadnu povinnu vybavu pisali o tom co svete motocyklov ak chcete zoskenujem ten clanok ak ho najdem
podpis som si este nenastavil

FastHaly

#78 Príspevok od užívateľa FastHaly » Ne Apr 22, 2007 5:55 pm

aj v tej motolekarnicke je listok a na nom napisane piavinna motolekarnicka pre motocykle od 50ccm ci objemu valce alebo tak nejak aj by som to sem dal ale mam ju v skute ale oni ma chceli ... za svetla ale ja som ich mal zapalene cize porozmyslal a spytal sa ci mam motolekarnicku

PS: keby ze ma obvinil ze som nemal svetla zapnute musi mat nejaky dokaz??? alebo staci ze to on povie?

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#79 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Apr 22, 2007 6:30 pm

Nooo to teda netuším oni väčšinou bývajú dvaja kvôli takýmto prípadom. výhodu má scooter na ktorom sa pri zapnutom motore svetlá same rožnú a nedajú sa vypnúť... len prepínať dialkové-tlmené. :D :D :D
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

FastHaly

#80 Príspevok od užívateľa FastHaly » Ne Apr 22, 2007 6:36 pm

VLADY napísal:Nooo to teda netuším oni väčšinou bývajú dvaja kvôli takýmto prípadom. výhodu má scooter na ktorom sa pri zapnutom motore svetlá same rožnú a nedajú sa vypnúť... len prepínať dialkové-tlmené. :D :D :D
lebo ja si ich musim sa zapinat ale mal som ich zapnute a ked ma zastavili tak povedali nech ich rozsvietim tak som nastartoval a rozvietil a pozerali na to jak debili mal som im chut povedat ze ci si tam mam dat reflektory z futbaloveho ihriska no potom by ma asi nepustili ale dostal by som tu pokutu za lekarnicku :)

VLADY
spammer
spammer

#81 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Apr 22, 2007 6:59 pm

áno ...pokutu za lekárničku a pozauši za to že si bol drzý k orgánom :D :D :D

momoo
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
Kontaktovať užívateľa:

#82 Príspevok od užívateľa momoo » Ne Apr 22, 2007 10:23 pm

FastHaly napísal:aj v tej motolekarnicke je listok a na nom napisane piavinna motolekarnicka pre motocykle od 50ccm ci objemu valce alebo tak nejak aj by som to sem dal ale mam ju v skute ale oni ma chceli ... za svetla ale ja som ich mal zapalene cize porozmyslal a spytal sa ci mam motolekarnicku

PS: keby ze ma obvinil ze som nemal svetla zapnute musi mat nejaky dokaz??? alebo staci ze to on povie?
policajt nemoze policajtovi svedcit ;)
podpis som si este nenastavil

VLADY
spammer
spammer

#83 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Apr 23, 2007 6:23 pm

Prakticky možno nie ale na mňa robili fintu raz za pásy že vraj som si ich zapol až keď som ich zbadal.... a hovoril mi že ale pán vodič my sme dvaja a obaja sme to videli.... stáli na chodníku v starom meste jak dve děvky a skúšali. :twisted: :twisted:asi 5 krát sa ma ten jeden opýtal : pán vodič a čo s tým spravíme??? a ja furt robte si čo chcete síce ma zdržujete ale ja som povinný strpieť to ale ak si myslíte že uspejete tak to budeme riešieť na DI ... a bolo po frajeroch. Skrátka chceli do vačku! :( :(

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#84 Príspevok od užívateľa theruck » Po Apr 23, 2007 10:30 pm

mna ked zastavia a budu chet lekarnicku asi im poviem ze teraz som ju mal este pripevnenu na kolese ale asi mi odpadla

geetee

#85 Príspevok od užívateľa geetee » Po Apr 23, 2007 11:51 pm

theruck napísal:mna ked zastavia a budu chet lekarnicku asi im poviem ze teraz som ju mal este pripevnenu na kolese ale asi mi odpadla
:gt1: to jeee dobreeee, som sa skoro zadusil

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#86 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Apr 24, 2007 1:58 pm

ale fakt ako mozu urady schvalit vozidlo na jazdu na slovenskych komunikaciach ked nema priestor na odlozenie povinnej vybavy?

janykaj

#87 Príspevok od užívateľa janykaj » Ut Apr 24, 2007 2:06 pm

o chvílu budú vyrábat ku skútrom aj prívesy na rozne povinné čačky-bačky.

VLADY
spammer
spammer

#88 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Apr 24, 2007 6:17 pm

theruck napísal:ale fakt ako mozu urady schvalit vozidlo na jazdu na slovenskych komunikaciach ked nema priestor na odlozenie povinnej vybavy?
Vedúci myslíš ,že tí mamlasi na hradnom vrchu vedia za čo dvíhajú paprče???? :oops: :oops: :oops:

DracikVTH

#89 Príspevok od užívateľa DracikVTH » Ut Apr 24, 2007 8:15 pm

Ja lekarnicku mam a nemyslim ze je to nejaka velka zataz, dokonca je taka mala ako moja dlan. Je prvda ze ked sa vysipem na moto tak mi prd pomoze. Dokonca je vraj povinna aj reflexna vesta co si myslim ze je zbytocne. Este by tam hore na kopci mohli odsuhlasit vojensku lopatku aby som si mohol vykopat hrob ked sa zabijem.

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#90 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Apr 24, 2007 9:40 pm

o com to ale cele je?

Kód: Vybrať všetko

Motolekárnička obsahuje 

gázu hydrofilnú skladanú sterilnú 7, 5 7, 5 cm á 5 ks 2 ks, 
obväz hotový sterilný č. 3 1 ks, 
obväz hydrofilný sterilný 6 cm 5 m 1 ks, 
náplasť s vankúšikom 8 cm 4 cm 4 ks, 
trojrohú šatku 1 ks, 
resuscitačné rúško s ventilom 1 ks, 
dezinfekčný roztok v originálnom balení 1 ks, 
rukavice gumové jednorazové 1 pár, 
náplasť hladkú 1, 25 cm 2 m 1 ks; odporúčané. 
Autolekárnička pre osobnú a nákladnú dopravu obsahuje 

gázu hydrofilnú skladanú sterilnú 7, 5 7, 5 cm á 5 ks 2 ks, 
dezinfekčný roztok s rozprašovačom ( 40 50 ml ) v originálnom balení 1 ks, 
resuscitačné rúško s ventilom 1 ks, 
izotermickú polyesterovú fóliu 220 cm 140 cm alebo 200 cm 150 cm 1 ks, 
trojrohú šatku 2 ks, 
rukavice gumové jednorazové 1 pár, 
PVC rúško 20 cm 20 cm, hrúbka min. 0, 12 mm 1 ks, 
náplasť hladkú min. 1, 25 cm 2 m 1 ks, 
obväz hotový sterilný č. 4 3 ks, 
obväz hydrofilný sterilný 10 cm 5 m 1 ks, 
obväz hydrofilný sterilný 6 cm 5 m 2 ks, 
ovínadlo pružné elastické min. 6 cm 5 m 1 ks, 
náplasť s vankúšikom 8 cm 4 cm 10 ks, 
nožnice nehrdzavejúce 1 ks, 
zatváracie špendlíky 4 ks; odporúčané. 
bud si tu lekarnicku nosim pre seba alebo by mal byt obsah lekarnicky povinne rovnaky. ak tu ide o nejaku zachranu zivotov ako to ze motorkar zachrani zivot s mensim poctom obvazov ako sofer trakotra?

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#91 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Apr 24, 2007 9:46 pm

2 theruck: zakonodarcovia vysli motorkarom v podstate vustrety, ze je motolekarnicka mensia a skladnejsia nez autolekarnicka, kedze na motorke je menej miesta na jej ulozenie nez v aute... alebo by sme chceli zo zakona povinne nejaku velku plastovu krabicu? :D
A dalej je chvalyhodne, ze su lekarnicky povinne aj pre moto, pretoze je to proste pomoc v pripade nehody... naozaj neviem, preco si tak zasadne proti lekarnicke... :lol:
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#92 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Apr 24, 2007 10:12 pm

THeBaNDiT napísal:2 theruck: zakonodarcovia vysli motorkarom v podstate vustrety, ze je motolekarnicka mensia a skladnejsia nez autolekarnicka, kedze na motorke je menej miesta na jej ulozenie nez v aute... alebo by sme chceli zo zakona povinne nejaku velku plastovu krabicu? :D
A dalej je chvalyhodne, ze su lekarnicky povinne aj pre moto, pretoze je to proste pomoc v pripade nehody... naozaj neviem, preco si tak zasadne proti lekarnicke... :lol:
niesom proti lekarnicke som proti zakonu aby som mal lekarnicku a aby som bol postihovany za to ze niekto bol postihnuty ked ten zakon pisal. kupim si novu gsx-r 750 za 360 litrov a budu ma buzerovat ze nemam lekarnicku?

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#93 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Apr 24, 2007 10:48 pm

theruck napísal:niesom proti lekarnicke som proti zakonu aby som mal lekarnicku a aby som bol postihovany za to ze niekto bol postihnuty ked ten zakon pisal. kupim si novu gsx-r 750 za 360 litrov a budu ma buzerovat ze nemam lekarnicku?
je to tak... aj majitel Dodge Vipera musi mat lekarnicku, s tym nic nenarobis... proste je to povinnost dana zakonom, zbytocne o tom budeme diskutovat. :) Aj tak ju podla sucasnej legislativy my, 50ccm frajeri :lol: , nemusime mat... ale aj tak ju poniektori mame... :D

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#94 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Apr 24, 2007 10:51 pm

THeBaNDiT napísal:
theruck napísal:niesom proti lekarnicke som proti zakonu aby som mal lekarnicku a aby som bol postihovany za to ze niekto bol postihnuty ked ten zakon pisal. kupim si novu gsx-r 750 za 360 litrov a budu ma buzerovat ze nemam lekarnicku?
je to tak... aj majitel Dodge Vipera musi mat lekarnicku, s tym nic nenarobis... proste je to povinnost dana zakonom, zbytocne o tom budeme diskutovat. :) Aj tak ju podla sucasnej legislativy my, 50ccm frajeri :lol: , nemusime mat... ale aj tak ju poniektori mame... :D
tak ale niektori nemaju len 50 ccm 45 km/h a na motorke fakt nevim kde to akoze mam mat. dodge viper ma aspon kufor ale skus najst kufor na nejakom supersporte

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#95 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Apr 24, 2007 11:30 pm

to mas pravdu... ked to proste nie je kam dat, tak to nie je kam dat... to beriem... snad si to prilepit na chrbat suchym zipsom... :D Uprimne sa priznam, nemam skusenosti s odkladacimi priestormi na motorkach... :oops:

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#96 Príspevok od užívateľa theruck » St Apr 25, 2007 9:13 am

a aj to je kravina ze lekarnicku potrebuje skuter ktory ma viac ako 45 km/h a ten co nema (moj) nemusi mat. pritom moj skuter je vacsi a tazssi ako hociktora 125tka

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm

#97 Príspevok od užívateľa aumirek » St Apr 25, 2007 11:30 am

THeBaNDiT napísal:to mas pravdu... ked to proste nie je kam dat, tak to nie je kam dat... to beriem... snad si to prilepit na chrbat suchym zipsom... :D Uprimne sa priznam, nemam skusenosti s odkladacimi priestormi na motorkach... :oops:
a to tvrdíš při plném vědomí že lékárničku o velikosti 2 krabiček cigaret nemáš na skutru kam dát a mluvím o skutru ne babeta puch korado a pod.A mimocodem většina skutru má mnohem větší odkládací prostor než klasická motorka hlavně ty starší.A navíc hlavní duvod proč ji mám nejsou policajti ale že ji mohu potřebovat já.

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#98 Príspevok od užívateľa theruck » St Apr 25, 2007 11:35 am

hovoril o motorkach nie o skutroch. ajtak je to zbytocna ostara lebo podla zakona mas mat so sebou aj poistky a ziarovky a naradie... no nevies mi povedat na co? chcem videt babu na skutri co si vymeni ziarovky v prednom svetle (cest vynimkam)

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm

#99 Príspevok od užívateľa aumirek » St Apr 25, 2007 11:43 am

theruck napísal:hovoril o motorkach nie o skutroch. ajtak je to zbytocna ostara lebo podla zakona mas mat so sebou aj poistky a ziarovky a naradie... no nevies mi povedat na co? chcem videt babu na skutri co si vymeni ziarovky v prednom svetle (cest vynimkam)
samozřejmě jen chci říc že pokud někdo tvrdí na skutru že lékárničku nemá kam dát je to do nebe volající blbost protože dnešní skutry maj obrovské uložné prostory oproti motorkám tam nedáš ani helmu ale tu malinkatou lékarničku dáš všude jinak vozit pojistku je dobrá ty žárovky máš pravdu nevyměníš někde potmě ani ty.Ale když poctivě odpovíš tak veškerá povina výbava na skutru ti zabere asi 5 procent prostoru a dš li to do sáčku strčíš třeba do helmy a pod

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#100 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Apr 25, 2007 2:52 pm

aumirek napísal:
theruck napísal:hovoril o motorkach nie o skutroch. ajtak je to zbytocna ostara lebo podla zakona mas mat so sebou aj poistky a ziarovky a naradie... no nevies mi povedat na co? chcem videt babu na skutri co si vymeni ziarovky v prednom svetle (cest vynimkam)
samozřejmě jen chci říc že pokud někdo tvrdí na skutru že lékárničku nemá kam dát je to do nebe volající blbost protože dnešní skutry maj obrovské uložné prostory oproti motorkám tam nedáš ani helmu ale tu malinkatou lékarničku dáš všude jinak vozit pojistku je dobrá ty žárovky máš pravdu nevyměníš někde potmě ani ty.Ale když poctivě odpovíš tak veškerá povina výbava na skutru ti zabere asi 5 procent prostoru a dš li to do sáčku strčíš třeba do helmy a pod
ja mam lekarnicku odvtedy, odkedy sa mi podarilo ju zohnat... nikdy som netvrdil, ze lekarnicka je hlupost, ani ze ju nie je kam na skutri dat... to len pre poriadok :)

A len doplnim, ze zo zakona nemaju vozidla L1e (moto do 45km/h a do 50ccm) ziadnu povinnu vybavu, ak som spravne pochopil odkaz, ktory je temou tejto diskusie: http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopic.php?t=1823
Moto s konstr. rychlostou nad 45km/h resp. s objemom nad 50ccm (v technicaku) uz spominanu povinnu vybavu ma...

A k tej babe na skutri... ziarovky su povinnou vybavou aj v autach a pritom kopec zien ani nevie, kde ma manual od auta, nieto este ako vymenit ziarovku v aute... a napriek tomu vsetci ziarovky vozime (a to pritom kazde auto ma DVE stretavacie svetla).
Ale beriem, ze na skutri vozit nahradne ziarovky je fakt odzub, kedze pre pristup k ziarovkam je casto nutne rozobrat tretinu skutra... :D

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"