mate lekarnicku? (mozete uz aj zmenit hlas)
Moderátor: Moderators
heh tak dneska som si ju isiel zakupit lebo zelene zabky ma zastavili a mysleli si ze nemam svetla zapnute ale ja som ich mal tak sa ma spytali ci mam lekarnicku ja ze ne isiel za druhym potom sa vratil a povedal mi ze som usetril 1500Sk tak som si ju isiel zakupit a inac papiere od motorky nemam myslim SPZ a to vobec nekontroloval ale aj tak ich neznasam 

aj v tej motolekarnicke je listok a na nom napisane piavinna motolekarnicka pre motocykle od 50ccm ci objemu valce alebo tak nejak aj by som to sem dal ale mam ju v skute ale oni ma chceli ... za svetla ale ja som ich mal zapalene cize porozmyslal a spytal sa ci mam motolekarnicku
PS: keby ze ma obvinil ze som nemal svetla zapnute musi mat nejaky dokaz??? alebo staci ze to on povie?
PS: keby ze ma obvinil ze som nemal svetla zapnute musi mat nejaky dokaz??? alebo staci ze to on povie?
lebo ja si ich musim sa zapinat ale mal som ich zapnute a ked ma zastavili tak povedali nech ich rozsvietim tak som nastartoval a rozvietil a pozerali na to jak debili mal som im chut povedat ze ci si tam mam dat reflektory z futbaloveho ihriska no potom by ma asi nepustili ale dostal by som tu pokutu za lekarnickuVLADY napísal:Nooo to teda netuším oni väčšinou bývajú dvaja kvôli takýmto prípadom. výhodu má scooter na ktorom sa pri zapnutom motore svetlá same rožnú a nedajú sa vypnúť... len prepínať dialkové-tlmené.![]()
![]()

- momoo
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
- Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
- Kontaktovať užívateľa:
policajt nemoze policajtovi svedcitFastHaly napísal:aj v tej motolekarnicke je listok a na nom napisane piavinna motolekarnicka pre motocykle od 50ccm ci objemu valce alebo tak nejak aj by som to sem dal ale mam ju v skute ale oni ma chceli ... za svetla ale ja som ich mal zapalene cize porozmyslal a spytal sa ci mam motolekarnicku

podpis som si este nenastavil
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Prakticky možno nie ale na mňa robili fintu raz za pásy že vraj som si ich zapol až keď som ich zbadal.... a hovoril mi že ale pán vodič my sme dvaja a obaja sme to videli.... stáli na chodníku v starom meste jak dve děvky a skúšali.
:twisted:asi 5 krát sa ma ten jeden opýtal : pán vodič a čo s tým spravíme??? a ja furt robte si čo chcete síce ma zdržujete ale ja som povinný strpieť to ale ak si myslíte že uspejete tak to budeme riešieť na DI ... a bolo po frajeroch. Skrátka chceli do vačku!

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Vedúci myslíš ,že tí mamlasi na hradnom vrchu vedia za čo dvíhajú paprče????theruck napísal:ale fakt ako mozu urady schvalit vozidlo na jazdu na slovenskych komunikaciach ked nema priestor na odlozenie povinnej vybavy?

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

Ja lekarnicku mam a nemyslim ze je to nejaka velka zataz, dokonca je taka mala ako moja dlan. Je prvda ze ked sa vysipem na moto tak mi prd pomoze. Dokonca je vraj povinna aj reflexna vesta co si myslim ze je zbytocne. Este by tam hore na kopci mohli odsuhlasit vojensku lopatku aby som si mohol vykopat hrob ked sa zabijem.
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
o com to ale cele je?
bud si tu lekarnicku nosim pre seba alebo by mal byt obsah lekarnicky povinne rovnaky. ak tu ide o nejaku zachranu zivotov ako to ze motorkar zachrani zivot s mensim poctom obvazov ako sofer trakotra?
Kód: Vybrať všetko
Motolekárnička obsahuje
gázu hydrofilnú skladanú sterilnú 7, 5 7, 5 cm á 5 ks 2 ks,
obväz hotový sterilný č. 3 1 ks,
obväz hydrofilný sterilný 6 cm 5 m 1 ks,
náplasť s vankúšikom 8 cm 4 cm 4 ks,
trojrohú šatku 1 ks,
resuscitačné rúško s ventilom 1 ks,
dezinfekčný roztok v originálnom balení 1 ks,
rukavice gumové jednorazové 1 pár,
náplasť hladkú 1, 25 cm 2 m 1 ks; odporúčané.
Autolekárnička pre osobnú a nákladnú dopravu obsahuje
gázu hydrofilnú skladanú sterilnú 7, 5 7, 5 cm á 5 ks 2 ks,
dezinfekčný roztok s rozprašovačom ( 40 50 ml ) v originálnom balení 1 ks,
resuscitačné rúško s ventilom 1 ks,
izotermickú polyesterovú fóliu 220 cm 140 cm alebo 200 cm 150 cm 1 ks,
trojrohú šatku 2 ks,
rukavice gumové jednorazové 1 pár,
PVC rúško 20 cm 20 cm, hrúbka min. 0, 12 mm 1 ks,
náplasť hladkú min. 1, 25 cm 2 m 1 ks,
obväz hotový sterilný č. 4 3 ks,
obväz hydrofilný sterilný 10 cm 5 m 1 ks,
obväz hydrofilný sterilný 6 cm 5 m 2 ks,
ovínadlo pružné elastické min. 6 cm 5 m 1 ks,
náplasť s vankúšikom 8 cm 4 cm 10 ks,
nožnice nehrdzavejúce 1 ks,
zatváracie špendlíky 4 ks; odporúčané.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
2 theruck: zakonodarcovia vysli motorkarom v podstate vustrety, ze je motolekarnicka mensia a skladnejsia nez autolekarnicka, kedze na motorke je menej miesta na jej ulozenie nez v aute... alebo by sme chceli zo zakona povinne nejaku velku plastovu krabicu?
A dalej je chvalyhodne, ze su lekarnicky povinne aj pre moto, pretoze je to proste pomoc v pripade nehody... naozaj neviem, preco si tak zasadne proti lekarnicke...

A dalej je chvalyhodne, ze su lekarnicky povinne aj pre moto, pretoze je to proste pomoc v pripade nehody... naozaj neviem, preco si tak zasadne proti lekarnicke...

- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
niesom proti lekarnicke som proti zakonu aby som mal lekarnicku a aby som bol postihovany za to ze niekto bol postihnuty ked ten zakon pisal. kupim si novu gsx-r 750 za 360 litrov a budu ma buzerovat ze nemam lekarnicku?THeBaNDiT napísal:2 theruck: zakonodarcovia vysli motorkarom v podstate vustrety, ze je motolekarnicka mensia a skladnejsia nez autolekarnicka, kedze na motorke je menej miesta na jej ulozenie nez v aute... alebo by sme chceli zo zakona povinne nejaku velku plastovu krabicu?![]()
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
je to tak... aj majitel Dodge Vipera musi mat lekarnicku, s tym nic nenarobis... proste je to povinnost dana zakonom, zbytocne o tom budeme diskutovat.theruck napísal:niesom proti lekarnicke som proti zakonu aby som mal lekarnicku a aby som bol postihovany za to ze niekto bol postihnuty ked ten zakon pisal. kupim si novu gsx-r 750 za 360 litrov a budu ma buzerovat ze nemam lekarnicku?

- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
tak ale niektori nemaju len 50 ccm 45 km/h a na motorke fakt nevim kde to akoze mam mat. dodge viper ma aspon kufor ale skus najst kufor na nejakom supersporteTHeBaNDiT napísal:je to tak... aj majitel Dodge Vipera musi mat lekarnicku, s tym nic nenarobis... proste je to povinnost dana zakonom, zbytocne o tom budeme diskutovat.theruck napísal:niesom proti lekarnicke som proti zakonu aby som mal lekarnicku a aby som bol postihovany za to ze niekto bol postihnuty ked ten zakon pisal. kupim si novu gsx-r 750 za 360 litrov a budu ma buzerovat ze nemam lekarnicku?Aj tak ju podla sucasnej legislativy my, 50ccm frajeri
, nemusime mat... ale aj tak ju poniektori mame...
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
- Skúter: neuvedený
a to tvrdíš při plném vědomí že lékárničku o velikosti 2 krabiček cigaret nemáš na skutru kam dát a mluvím o skutru ne babeta puch korado a pod.A mimocodem většina skutru má mnohem větší odkládací prostor než klasická motorka hlavně ty starší.A navíc hlavní duvod proč ji mám nejsou policajti ale že ji mohu potřebovat já.THeBaNDiT napísal:to mas pravdu... ked to proste nie je kam dat, tak to nie je kam dat... to beriem... snad si to prilepit na chrbat suchym zipsom...Uprimne sa priznam, nemam skusenosti s odkladacimi priestormi na motorkach...
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
- Skúter: neuvedený
samozřejmě jen chci říc že pokud někdo tvrdí na skutru že lékárničku nemá kam dát je to do nebe volající blbost protože dnešní skutry maj obrovské uložné prostory oproti motorkám tam nedáš ani helmu ale tu malinkatou lékarničku dáš všude jinak vozit pojistku je dobrá ty žárovky máš pravdu nevyměníš někde potmě ani ty.Ale když poctivě odpovíš tak veškerá povina výbava na skutru ti zabere asi 5 procent prostoru a dš li to do sáčku strčíš třeba do helmy a podtheruck napísal:hovoril o motorkach nie o skutroch. ajtak je to zbytocna ostara lebo podla zakona mas mat so sebou aj poistky a ziarovky a naradie... no nevies mi povedat na co? chcem videt babu na skutri co si vymeni ziarovky v prednom svetle (cest vynimkam)
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ja mam lekarnicku odvtedy, odkedy sa mi podarilo ju zohnat... nikdy som netvrdil, ze lekarnicka je hlupost, ani ze ju nie je kam na skutri dat... to len pre poriadokaumirek napísal:samozřejmě jen chci říc že pokud někdo tvrdí na skutru že lékárničku nemá kam dát je to do nebe volající blbost protože dnešní skutry maj obrovské uložné prostory oproti motorkám tam nedáš ani helmu ale tu malinkatou lékarničku dáš všude jinak vozit pojistku je dobrá ty žárovky máš pravdu nevyměníš někde potmě ani ty.Ale když poctivě odpovíš tak veškerá povina výbava na skutru ti zabere asi 5 procent prostoru a dš li to do sáčku strčíš třeba do helmy a podtheruck napísal:hovoril o motorkach nie o skutroch. ajtak je to zbytocna ostara lebo podla zakona mas mat so sebou aj poistky a ziarovky a naradie... no nevies mi povedat na co? chcem videt babu na skutri co si vymeni ziarovky v prednom svetle (cest vynimkam)

A len doplnim, ze zo zakona nemaju vozidla L1e (moto do 45km/h a do 50ccm) ziadnu povinnu vybavu, ak som spravne pochopil odkaz, ktory je temou tejto diskusie: http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopic.php?t=1823
Moto s konstr. rychlostou nad 45km/h resp. s objemom nad 50ccm (v technicaku) uz spominanu povinnu vybavu ma...
A k tej babe na skutri... ziarovky su povinnou vybavou aj v autach a pritom kopec zien ani nevie, kde ma manual od auta, nieto este ako vymenit ziarovku v aute... a napriek tomu vsetci ziarovky vozime (a to pritom kazde auto ma DVE stretavacie svetla).
Ale beriem, ze na skutri vozit nahradne ziarovky je fakt odzub, kedze pre pristup k ziarovkam je casto nutne rozobrat tretinu skutra...