řeknu ti jen toto nejsem sice svatej ale nesnáším hajzlíky jako tydr.snake napísal:meteora su klastory v grecku kde ziju taky svaty jak ty a internet je to co prave pouzivas
Kupa Aprilia Ditech
Moderátor: Moderators
- 4BALL
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Aug 30, 2006 12:44 am
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
Cize na Ditechu sa neda nic tunit len vario ? alebo sa to neoplati ?alcatelko napísal:ak ide tak ako ma tak v pohode...ak sa ti daco nebude zdat a bude vraviet ze je to v pohode radsej ruky prec...ber jedine 100% stav...a potom nepis take ze to chces vvylepsit a ci ti pomoze open filter a vyfuk...maximalne tak vario...
podpis som si este nenastavil
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
už to bylo řečeno mnohokrát co ješte chceš tunit na skutru co ti jede v základě 90 dá se tunit i ten vstřik zvednout tlak ale ruce pryč od toho potom jen nářky jak je ditech nespolehlivej a kazí se ale nikdo už neřekne já blb se v tom rýpal.Jak řekl alcatelko snad jen varec a pokud někdo chce muže tam dát težší převod.Jediná věc co bych udělal zrušit u něho ty parkovačky a dát normální světlomet.4BALL napísal:Cize na Ditechu sa neda nic tunit len vario ? alebo sa to neoplati ?alcatelko napísal:ak ide tak ako ma tak v pohode...ak sa ti daco nebude zdat a bude vraviet ze je to v pohode radsej ruky prec...ber jedine 100% stav...a potom nepis take ze to chces vvylepsit a ci ti pomoze open filter a vyfuk...maximalne tak vario...
Predavajuci ti je povinny dat 24mesacnu zaruku - vid obchodny zakonnik a jeho aktualne znenie. Dokonca ani o casto pouzivanej 6mesacnej zaruke tam nie je ani zmienka - iba 24mesacna. A nenechaj sa v zmluve donutit k prehlaseniu, ze poznas technicky stav motorky. A dopis tam, ze obaja ucastnici zmluvy su si vedomi podmienok v obchodnom zakonniku. A mas po probleme..mremen napísal:No aj ja skusim spravit zmluvu s predavajucim aspon na tych 30 dni aby sa to vsetko dobre vyskusalo.
-
- st. skútrista
trochu to pleteš asi máš pravdu že 6 měsíční záruka není oni to změnili na 12 a 24 měsícu ale samozřejmě muže bej i více ale to je dobrovolné.Pokud je nová věc tak 24 u použité jen 12 měsícu bejvalo 6u použité a 12 u nové Bohužel to je teorie ale domoct se práva byt soudně je horší ale dobrá je na to telka když nic jiného uděláš jim zdarma pěknou reklamu a dost často to i pomužeorgi napísal:Predavajuci ti je povinny dat 24mesacnu zaruku - vid obchodny zakonnik a jeho aktualne znenie. Dokonca ani o casto pouzivanej 6mesacnej zaruke tam nie je ani zmienka - iba 24mesacna. A nenechaj sa v zmluve donutit k prehlaseniu, ze poznas technicky stav motorky. A dopis tam, ze obaja ucastnici zmluvy su si vedomi podmienok v obchodnom zakonniku. A mas po probleme..mremen napísal:No aj ja skusim spravit zmluvu s predavajucim aspon na tych 30 dni aby sa to vsetko dobre vyskusalo.
- dr.snake
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
- Kontaktovať užívateľa:
na sportoven tunigove zaruka ziadna...som zvedavy kto ti da zaruku trebars na dajaku krossu......zaruka je jedna vec a vymozenie a dokazanie je druha vec...kamosi maju bazare a este som nepocul zeby dakto s reklamaciou uspel...na dlhe lqakte....musis ty dokazat...sudny znalec..sud ..cakat 2-3 roky ..odvolavacky a si v prdeli
podpis som si este nenastavil
ja som tunil di-techa a doplatil som na to... pokazil sa dal som ho do opravi a za 4 h som ho zadrel...tak mi tam menili novy piest vybrus 65 ccm ojnica ijnicne loziska a vela dajsich veci platil som za opravu 9500 Sk ..stale tam mam ladak vario s valcekmi a frci to velmi dobre uz som nabehal 3 tis kilometrov a som s tym spokojny...tak ja si myslim ked kupis zachovaleho ditecha a das tam vyfuk a vario tak by sa nemalo nic stat...lebo moj pred tym sa mi j.. elektrika kvoli neonom a radiaca jednotka sa nejako dosrala..a preto sa to pokazilo....No tak ja neviem ako je to s tym tunenim ditecha..hm????
aumirek, splietol som jedno - obchodny zakonnik - ma tam byt samozrejme obciansky zakonnik, ak je jedna zo stran zucastnenych v obchodu fyzicka osoba a nie pravnicka alebo fyzicka-podnikatel. mozno u vas zmenili na 12, podla aktualneho znenia OBCIANSKEHO zakonnika je u nas je predavajuci ti povinny dat 24-mesacnu zaruku. bez vynimky - aktualne to studovali ludia cca pred tyzdnom, spisoval som prave zmluvu. ak by ti aj niekto chcel do zmluvu dat nizsiu ako takuto zaruku a ty by si dokonca dobrovolne na takuto znizenu zaruku pristupil, zmluva je v pravnej rovine neplatna. zaruka patri k typu prav, ktoreho sa nemozes dobrovolne vzdat ani ho obmedzit (podobne ako napriklad vyzivne).aumirek napísal:trochu to pleteš asi máš pravdu že 6 měsíční záruka není oni to změnili na 12 a 24 měsícu ale samozřejmě muže bej i více ale to je dobrovolné.Pokud je nová věc tak 24 u použité jen 12 měsícu bejvalo 6u použité a 12 u nové Bohužel to je teorie ale domoct se práva byt soudně je horší ale dobrá je na to telka když nic jiného uděláš jim zdarma pěknou reklamu a dost často to i pomužeorgi napísal: Predavajuci ti je povinny dat 24mesacnu zaruku - vid obchodny zakonnik a jeho aktualne znenie. Dokonca ani o casto pouzivanej 6mesacnej zaruke tam nie je ani zmienka - iba 24mesacna. A nenechaj sa v zmluve donutit k prehlaseniu, ze poznas technicky stav motorky. A dopis tam, ze obaja ucastnici zmluvy su si vedomi podmienok v obchodnom zakonniku. A mas po probleme..
a jasne, ine je teoria a ine je vymozitelnost prava.. o tom nehovorim.
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
na nove veci je 24mesiacov... na pouzite sa mi zda 6mesiacov aj to na zamlcane chyby...a staci aby povedal ze ti to povedal a uz aj na sude slovo proti slovu...ked tak do zmluvy zapisat vsetky najdene chyby a ze ziadne ine ti neoznamil...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
6mesacna lehota nie je nikdy v obcianskom spominane, prebehli sme ho cely, zhora dole. seriozne.. ak mas zmluvu, tak ustne podanie proti tomu na sude neobstoji. samozrejme v zmluve treba napisat suvis zavad + vyhlasenie o nezamlcani dalsich zavad + ze klauzulu, ze v ramci kupno-predajnej zmluvy plati presne iba to, co je napisane v zmluve, zvysok sa riadi obcianskym zakonnikom. a je to.. tot teoriaalcatelko napísal:na nove veci je 24mesiacov... na pouzite sa mi zda 6mesiacov aj to na zamlcane chyby...a staci aby povedal ze ti to povedal a uz aj na sude slovo proti slovu...ked tak do zmluvy zapisat vsetky najdene chyby a ze ziadne ine ti neoznamil...

-
- st. skútrista
to orgi souhlasím s tebou u nás na starrší je polovina bylo 6 ted asi teda 12 u vás samozřejmě nevím jen jsem předpokládal že to je stejné jinak máš uplně pravdu
to alcatelko s tím že tě na to musí upozornit to také není pravda a ručí za to ale pokud je to běžné opotřebení tak za to nezodpovídá problém zase je dokázat co je běžné opotřebení a co závada no ale u vás to muže bejt jinak.V každém případě to jsou problémy velice nepříjemné a nejlépe je se slušně dohodnout.
to alcatelko s tím že tě na to musí upozornit to také není pravda a ručí za to ale pokud je to běžné opotřebení tak za to nezodpovídá problém zase je dokázat co je běžné opotřebení a co závada no ale u vás to muže bejt jinak.V každém případě to jsou problémy velice nepříjemné a nejlépe je se slušně dohodnout.
aumirek: jj, toto je u nas rovnake.. lisi sa, ci ide o o bezne opotrebenie (z pouzivania, teda spotrebny material ako brzdove platnicky, naplne a pod) alebo nejaku konstrukcnu vadu ci vadu, ktoru zatajil. v tomto to mame podla mna rovnakeaumirek napísal:to orgi souhlasím s tebou u nás na starrší je polovina bylo 6 ted asi teda 12 u vás samozřejmě nevím jen jsem předpokládal že to je stejné jinak máš uplně pravdu