Kupa Aprilia Ditech

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
Skúter: neuvedený

#26 Príspevok od užívateľa aumirek » Št Máj 17, 2007 2:35 pm

dr.snake napísal:meteora su klastory v grecku kde ziju taky svaty jak ty a internet je to co prave pouzivas :shock:
řeknu ti jen toto nejsem sice svatej ale nesnáším hajzlíky jako ty

ripper

#27 Príspevok od užívateľa ripper » Št Máj 17, 2007 3:02 pm

ja so mojho ditecha predal a tiez som si hovoril ze nebudem tunit a vrtat sa v tom. Na zmluve bolo ze ho moze vratit do 30 dni potom kaput ale bol v dobrom stave tak pochybujem

mremen

#28 Príspevok od užívateľa mremen » Št Máj 17, 2007 3:42 pm

No aj ja skusim spravit zmluvu s predavajucim aspon na tych 30 dni aby sa to vsetko dobre vyskusalo.

Užívateľov profilový obrázok
4BALL
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Aug 30, 2006 12:44 am
Kontaktovať užívateľa:

#29 Príspevok od užívateľa 4BALL » Št Máj 17, 2007 4:46 pm

alcatelko napísal:ak ide tak ako ma tak v pohode...ak sa ti daco nebude zdat a bude vraviet ze je to v pohode radsej ruky prec...ber jedine 100% stav...a potom nepis take ze to chces vvylepsit a ci ti pomoze open filter a vyfuk...maximalne tak vario...
Cize na Ditechu sa neda nic tunit len vario ? alebo sa to neoplati ?
podpis som si este nenastavil

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#30 Príspevok od užívateľa aumirek » Št Máj 17, 2007 5:06 pm

4BALL napísal:
alcatelko napísal:ak ide tak ako ma tak v pohode...ak sa ti daco nebude zdat a bude vraviet ze je to v pohode radsej ruky prec...ber jedine 100% stav...a potom nepis take ze to chces vvylepsit a ci ti pomoze open filter a vyfuk...maximalne tak vario...
Cize na Ditechu sa neda nic tunit len vario ? alebo sa to neoplati ?
už to bylo řečeno mnohokrát co ješte chceš tunit na skutru co ti jede v základě 90 dá se tunit i ten vstřik zvednout tlak ale ruce pryč od toho potom jen nářky jak je ditech nespolehlivej a kazí se ale nikdo už neřekne já blb se v tom rýpal.Jak řekl alcatelko snad jen varec a pokud někdo chce muže tam dát težší převod.Jediná věc co bych udělal zrušit u něho ty parkovačky a dát normální světlomet.

4BALL
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Aug 30, 2006 12:44 am
Kontaktovať užívateľa:

#31 Príspevok od užívateľa 4BALL » Št Máj 17, 2007 5:11 pm

Sak dobre ja sa len pytam... takze zostava optika

orgi

#32 Príspevok od užívateľa orgi » Št Máj 17, 2007 5:13 pm

mremen napísal:No aj ja skusim spravit zmluvu s predavajucim aspon na tych 30 dni aby sa to vsetko dobre vyskusalo.
Predavajuci ti je povinny dat 24mesacnu zaruku - vid obchodny zakonnik a jeho aktualne znenie. Dokonca ani o casto pouzivanej 6mesacnej zaruke tam nie je ani zmienka - iba 24mesacna. A nenechaj sa v zmluve donutit k prehlaseniu, ze poznas technicky stav motorky. A dopis tam, ze obaja ucastnici zmluvy su si vedomi podmienok v obchodnom zakonniku. A mas po probleme..

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#33 Príspevok od užívateľa aumirek » Št Máj 17, 2007 5:23 pm

orgi napísal:
mremen napísal:No aj ja skusim spravit zmluvu s predavajucim aspon na tych 30 dni aby sa to vsetko dobre vyskusalo.
Predavajuci ti je povinny dat 24mesacnu zaruku - vid obchodny zakonnik a jeho aktualne znenie. Dokonca ani o casto pouzivanej 6mesacnej zaruke tam nie je ani zmienka - iba 24mesacna. A nenechaj sa v zmluve donutit k prehlaseniu, ze poznas technicky stav motorky. A dopis tam, ze obaja ucastnici zmluvy su si vedomi podmienok v obchodnom zakonniku. A mas po probleme..
trochu to pleteš asi máš pravdu že 6 měsíční záruka není oni to změnili na 12 a 24 měsícu ale samozřejmě muže bej i více ale to je dobrovolné.Pokud je nová věc tak 24 u použité jen 12 měsícu bejvalo 6u použité a 12 u nové Bohužel to je teorie ale domoct se práva byt soudně je horší ale dobrá je na to telka když nic jiného uděláš jim zdarma pěknou reklamu a dost často to i pomuže

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#34 Príspevok od užívateľa dr.snake » Št Máj 17, 2007 7:12 pm

na sportoven tunigove zaruka ziadna...som zvedavy kto ti da zaruku trebars na dajaku krossu......zaruka je jedna vec a vymozenie a dokazanie je druha vec...kamosi maju bazare a este som nepocul zeby dakto s reklamaciou uspel...na dlhe lqakte....musis ty dokazat...sudny znalec..sud ..cakat 2-3 roky ..odvolavacky a si v prdeli

Iworry

#35 Príspevok od užívateľa Iworry » Št Máj 17, 2007 10:06 pm

ja som tunil di-techa a doplatil som na to... pokazil sa dal som ho do opravi a za 4 h som ho zadrel...tak mi tam menili novy piest vybrus 65 ccm ojnica ijnicne loziska a vela dajsich veci platil som za opravu 9500 Sk ..stale tam mam ladak vario s valcekmi a frci to velmi dobre uz som nabehal 3 tis kilometrov a som s tym spokojny...tak ja si myslim ked kupis zachovaleho ditecha a das tam vyfuk a vario tak by sa nemalo nic stat...lebo moj pred tym sa mi j.. elektrika kvoli neonom a radiaca jednotka sa nejako dosrala..a preto sa to pokazilo....No tak ja neviem ako je to s tym tunenim ditecha..hm????

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#36 Príspevok od užívateľa dr.snake » Št Máj 17, 2007 10:23 pm

urcite keby som kupil ditech a by slapakl ako zihadlo by som donho ani kus nevrtal...ditech nie kje o tuningu

orgi

#37 Príspevok od užívateľa orgi » Št Máj 17, 2007 11:07 pm

aumirek napísal:
orgi napísal: Predavajuci ti je povinny dat 24mesacnu zaruku - vid obchodny zakonnik a jeho aktualne znenie. Dokonca ani o casto pouzivanej 6mesacnej zaruke tam nie je ani zmienka - iba 24mesacna. A nenechaj sa v zmluve donutit k prehlaseniu, ze poznas technicky stav motorky. A dopis tam, ze obaja ucastnici zmluvy su si vedomi podmienok v obchodnom zakonniku. A mas po probleme..
trochu to pleteš asi máš pravdu že 6 měsíční záruka není oni to změnili na 12 a 24 měsícu ale samozřejmě muže bej i více ale to je dobrovolné.Pokud je nová věc tak 24 u použité jen 12 měsícu bejvalo 6u použité a 12 u nové Bohužel to je teorie ale domoct se práva byt soudně je horší ale dobrá je na to telka když nic jiného uděláš jim zdarma pěknou reklamu a dost často to i pomuže
aumirek, splietol som jedno - obchodny zakonnik - ma tam byt samozrejme obciansky zakonnik, ak je jedna zo stran zucastnenych v obchodu fyzicka osoba a nie pravnicka alebo fyzicka-podnikatel. mozno u vas zmenili na 12, podla aktualneho znenia OBCIANSKEHO zakonnika je u nas je predavajuci ti povinny dat 24-mesacnu zaruku. bez vynimky - aktualne to studovali ludia cca pred tyzdnom, spisoval som prave zmluvu. ak by ti aj niekto chcel do zmluvu dat nizsiu ako takuto zaruku a ty by si dokonca dobrovolne na takuto znizenu zaruku pristupil, zmluva je v pravnej rovine neplatna. zaruka patri k typu prav, ktoreho sa nemozes dobrovolne vzdat ani ho obmedzit (podobne ako napriklad vyzivne).

a jasne, ine je teoria a ine je vymozitelnost prava.. o tom nehovorim.

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#38 Príspevok od užívateľa alcatelko » Št Máj 17, 2007 11:14 pm

na nove veci je 24mesiacov... na pouzite sa mi zda 6mesiacov aj to na zamlcane chyby...a staci aby povedal ze ti to povedal a uz aj na sude slovo proti slovu...ked tak do zmluvy zapisat vsetky najdene chyby a ze ziadne ine ti neoznamil...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

orgi

#39 Príspevok od užívateľa orgi » Št Máj 17, 2007 11:20 pm

alcatelko napísal:na nove veci je 24mesiacov... na pouzite sa mi zda 6mesiacov aj to na zamlcane chyby...a staci aby povedal ze ti to povedal a uz aj na sude slovo proti slovu...ked tak do zmluvy zapisat vsetky najdene chyby a ze ziadne ine ti neoznamil...
6mesacna lehota nie je nikdy v obcianskom spominane, prebehli sme ho cely, zhora dole. seriozne.. ak mas zmluvu, tak ustne podanie proti tomu na sude neobstoji. samozrejme v zmluve treba napisat suvis zavad + vyhlasenie o nezamlcani dalsich zavad + ze klauzulu, ze v ramci kupno-predajnej zmluvy plati presne iba to, co je napisane v zmluve, zvysok sa riadi obcianskym zakonnikom. a je to.. tot teoria :-)

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#40 Príspevok od užívateľa aumirek » Št Máj 17, 2007 11:22 pm

to orgi souhlasím s tebou u nás na starrší je polovina bylo 6 ted asi teda 12 u vás samozřejmě nevím jen jsem předpokládal že to je stejné jinak máš uplně pravdu

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#41 Príspevok od užívateľa aumirek » Št Máj 17, 2007 11:28 pm

to orgi souhlasím s tebou u nás na starrší je polovina bylo 6 ted asi teda 12 u vás samozřejmě nevím jen jsem předpokládal že to je stejné jinak máš uplně pravdu
to alcatelko s tím že tě na to musí upozornit to také není pravda a ručí za to ale pokud je to běžné opotřebení tak za to nezodpovídá problém zase je dokázat co je běžné opotřebení a co závada no ale u vás to muže bejt jinak.V každém případě to jsou problémy velice nepříjemné a nejlépe je se slušně dohodnout.

orgi

#42 Príspevok od užívateľa orgi » Pi Máj 18, 2007 7:35 am

aumirek napísal:to orgi souhlasím s tebou u nás na starrší je polovina bylo 6 ted asi teda 12 u vás samozřejmě nevím jen jsem předpokládal že to je stejné jinak máš uplně pravdu
to alcatelko s tím že tě na to musí upozornit to také není pravda a ručí za to ale pokud je to běžné opotřebení tak za to nezodpovídá problém zase je dokázat co je běžné opotřebení a co závada no ale u vás to muže bejt jinak.V každém případě to jsou problémy velice nepříjemné a nejlépe je se slušně dohodnout.
aumirek: jj, toto je u nas rovnake.. lisi sa, ci ide o o bezne opotrebenie (z pouzivania, teda spotrebny material ako brzdove platnicky, naplne a pod) alebo nejaku konstrukcnu vadu ci vadu, ktoru zatajil. v tomto to mame podla mna rovnake :) a uplne presne ako vravis - najlepsie je sa slusne dohodnut. myslim, ze ak clovek najde arogantneho predavajuceho, radsej ruky od toho. len mnoho ludi prave nemam stastie na normalnych, slusnych predavajucich...

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"