Prečo mám spotrebu 5l/100Km

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
zahyno

Prečo mám spotrebu 5l/100Km

#1 Príspevok od užívateľa zahyno » Ut Júl 24, 2007 6:16 pm

Vie mi niekto poradiť čo môže mať nasledok že mam spotrebu okolo 5L/100Km ? nerobil som žiadne zasahy do motora doničoho skuter mam aprilia area 51 rv.98. je to normalne alebo nie? :?:

Užívateľov profilový obrázok
citajuci
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: So Jún 09, 2007 11:10 am
Skúter: neuvedený

#2 Príspevok od užívateľa citajuci » Ut Júl 24, 2007 6:23 pm

...aká je to kubatúra...kolko má písané v tp max rýchlosť...kolko dá....kolko chodís...či má automatický sýtič....2T alebo 4T....iné príznaky...(prehrievanie, papkanie oleja....)

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Júl 24, 2007 6:29 pm

tak je to 2t asi morini motor...mas vycisteny vzduchovi filter?jazdis co to da alebo pianko? je to pravidelne servisovane? a kolko mas nabehane? u 2t zalezi hlavne na style jazdy ale aj na tom ako sa o to staras...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

zahyno

#4 Príspevok od užívateľa zahyno » Ut Júl 24, 2007 6:36 pm

no ma to nabehane rovno 20 tis. servisovane to bolo ja som to kupil zo zahranicia. filter chcem teraz vymeniť karburator ja sa v tom nevyznam je tam dell orto manual sitic podrobnejsie to neviem nevyznám sa. Lebo vraveli mi ze by to malo mat tych 3L/100 ja mam 5 neviem ci je to aj jazdou lebo vecsinou chodim po meste ale ked medzi tak max vykuri 75Km/h
Idem menit aj valceky a rozmyslam aj nad ostatnymi vecami len neviem stou spotrebou a je to 2T . 50cm3

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Júl 24, 2007 6:44 pm

vyper filter vsetko skontroluj a ked to bude stale zrat tolko tak jedine sa s tym zmierit...area je celkovo divny scoot :lol:
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

zahyno

#6 Príspevok od užívateľa zahyno » Ut Júl 24, 2007 6:50 pm

filter som už vypral davno ale aj tak objednal som novy lebo na to je ten zakladny seriovy a aj sa mi nezda akysi je divny

ripper

#7 Príspevok od užívateľa ripper » Ut Júl 24, 2007 8:52 pm

nooo tak podla mna je area perfektny skuter a je to minarely... ja som mal na mojej f12 tiez straaaaaaaasne velku spotrebu a zistil som ze penu z filtra som musel vyprat asi 5 krat aby mi po vyzmykani neostal na rukach mastny bordel a potom trochu klesla

unci
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Apr 30, 2007 10:47 pm
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa unci » Ut Júl 24, 2007 10:25 pm

no po meste je spotreba vzdy väcsia ako mimo a zalezi aj od toho ako otvaras plyn ak mu davas plny kotol tak je to normal a ako ho pekne otacas tak by mala byt mensia. Ale môze to byt aj karburator. :)
podpis som si este nenastavil

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa theruck » St Júl 25, 2007 8:57 am

zahyno napísal:no ma to nabehane rovno 20 tis. servisovane to bolo ja som to kupil zo zahranicia. filter chcem teraz vymeniť karburator ja sa v tom nevyznam je tam dell orto manual sitic podrobnejsie to neviem nevyznám sa. Lebo vraveli mi ze by to malo mat tych 3L/100 ja mam 5 neviem ci je to aj jazdou lebo vecsinou chodim po meste ale ked medzi tak max vykuri 75Km/h
Idem menit aj valceky a rozmyslam aj nad ostatnymi vecami len neviem stou spotrebou a je to 2T . 50cm3
hlavne ze sa v tom nevyznas ale uz vymienas polovicu skutra
pozri si farbu sviecky na nej uvidis ci je ta spotreba sposobena nejakou chybou na filtri/karburatore
tiez s apozri ci ti niekde netecie benzin alebo neprepusta karburator ako alcatelcovi :)

zahyno

#10 Príspevok od užívateľa zahyno » St Júl 25, 2007 5:16 pm

sviecka je zasrata je cierna , a co som si vsimol tak (mam filter klasika od vyroby) tak privod do karburatora z filtra je vnutri mokre od benzínu jedneho som sa pytal ze je to normalne ze to kondenzuje tak teraz neviem. A ta sviecka ako som povedal nema dobru farbu co stym?

( nevyznam sa v tom a vymenit to chcem preto lebo viem ze je to stare a asi uz to nie je dobre ale chcem sa trosku aj poinformovat - vies theruck)

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#11 Príspevok od užívateľa VLADY » St Júl 25, 2007 7:05 pm

Môže byť aj viacej príčin dokopy vyhonený motor k tomu špinavý filter tryska velká a jazda na plný kotel a je to spotreba jak na aute.... mne žral 2T po meste plný kludne 4L kua francúzka nenažratá... :oops:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Bobo
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Máj 03, 2007 2:29 pm
Skúter: BMW R 1200 RT

#12 Príspevok od užívateľa Bobo » Št Júl 26, 2007 8:33 am

Pokiaľ máš mokrý prívod od filtra do karburátora, vypadá to na málo priechodný filter. Vymeň za nový a uvidíš. Ale 2T je veľmi citlivý na "ťažkú nohu", aj keď v prípade skútra asi skôr ťažkú ruku. Ak ho dusíš, asi sa nedostaneš k deklarovanej spotrebe, ktorá je aj tak poväčšine len teoretická.
KYMCO XC 250, SUZUKI Burgman 650, BMW R 1200 RT

manasml
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: So Apr 15, 2006 12:03 pm

#13 Príspevok od užívateľa manasml » Št Júl 26, 2007 10:49 am

no ja mojmu davam stale plny a spotreba sa pohybuje okolo 2 litrov,ale nemam tam ziadny tuning...co sa tyka motora ako kit
podpis som si este nenastavil

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa theruck » Št Júl 26, 2007 10:54 am

manasml napísal:no ja mojmu davam stale plny a spotreba sa pohybuje okolo 2 litrov,ale nemam tam ziadny tuning...co sa tyka motora ako kit
takze tvoj prispevok je uplne zbytocny a mozes si spytovat svedomie naco si to sem napisal

patrez13
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Okt 16, 2007 10:21 pm
Skúter: Piaggio Typhoon x50
Kontaktovať užívateľa:

#15 Príspevok od užívateľa patrez13 » Ut Okt 16, 2007 10:54 pm

no mne žere este viacej asi 6 nevem preco tak strasne vela zere strasne...na tachači 25000 km dusi to 80/90/100 km/h 50ccm piaggio tyfon x

iwinko1

#16 Príspevok od užívateľa iwinko1 » Št Okt 18, 2007 6:25 pm

no alebo ma valec uz najlepsie za sebou a je vydychany, a kedze si to kupil zo zahranicia tak mam dojem ze tie kilometre budu pretocene, ja som tez moju kupoval a mala nabehane vraj len 17 tisic kilacov, to urcite, takze ted budem mat novy valec, lebo ten stary bol game over :D

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa theruck » Št Okt 18, 2007 10:38 pm

zahyno napísal:no ma to nabehane rovno 20 tis. servisovane to bolo ja som to kupil zo zahranicia. filter chcem teraz vymeniť karburator ja sa v tom nevyznam je tam dell orto manual sitic podrobnejsie to neviem nevyznám sa. Lebo vraveli mi ze by to malo mat tych 3L/100 ja mam 5 neviem ci je to aj jazdou lebo vecsinou chodim po meste ale ked medzi tak max vykuri 75Km/h
ked ti ide morini 75 tak spotreba okolo 4,5 je uplne normalna (hlavne ked mas 100kilo). mas aj vela kilometrov nabehanych uz
kukni sviecku jaku ma farbu a uvidis

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"