Brzdy

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
tomii

Brzdy

#1 Príspevok od užívateľa tomii » Pi Aug 24, 2007 10:09 am

Po koľko km treba meniť brzdove dostičky,alebo niečo na brzdách? Sa pýtam lebo po 9000km mi začala pískať predná brzda,čím to môže byť? dik za rady

Užívateľov profilový obrázok
jean
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
Skúter: neuvedený

#2 Príspevok od užívateľa jean » Pi Aug 24, 2007 10:23 am

Pískanie neznamená automaticky poruchu. A treba ich meniť vtedy ak sú zodrané, alebo praskne niektorá platnička, alebo je inak viditeľne poškodená. Inak to môžeš mať na saláme.
podpis som si este nenastavil

mao

#3 Príspevok od užívateľa mao » Pi Aug 24, 2007 11:06 am

mPershing napísal:mne piskala po 100 km ... :(
mne to tez furt piska,, jedina vec co mi leze na nervy.... skusim to prebrusit tym silnym brzdenim..

tomii

#4 Príspevok od užívateľa tomii » Pi Aug 24, 2007 11:31 am

Ďakujem za rady!!! Skúsim to dnes a uvidíme..ale celkovo tie keeway brzdy su úplne na hovno.....dole kopcom vo dvoch brzdíš viac očami ako brzdami....

kika
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Pi Mar 03, 2006 6:12 pm
Skúter: Gilera Runner 125 ST

#5 Príspevok od užívateľa kika » Pi Aug 24, 2007 11:45 am

tak to suhlasim, chcelo by to lepsie brzdy, uz aj ked idem sama mam pocit ze je to nic moc a ked sme dvaja tak si nechavam riadny odstup od auta predomnou aby som stihla zabrzdit keby daco :?

jean
motorkár
motorkár

#6 Príspevok od užívateľa jean » Pi Aug 24, 2007 11:53 am

Pokiaľ nie je poškodený strmeň ani platničky, tak tie brzdy môžem mať kľudne na saláme :roll: . A pískanie platničiek vôbec nemusí byť príznak poruchy. Pískanie vzniká rezonanciou platničiek alebo kotúča, ktorá vzniká tým trením. Dosť ho ovplyvní zloženie trecích segmentov, ak sú z tvrdého materiálu, tak majú väčšie tendencie pišťať. To pískanie je bežné aj na autách za milión.
Ozaj a tým prudkým brzdením sa strhne tá krásne vyleštená časť platničiek, ktorá je najviac zodpovedná za to pískanie. V servisoch na autá sa to kedysi zbrusovalo jemným šmirglom na rovnej podložke.

geetee

#7 Príspevok od užívateľa geetee » Pi Aug 24, 2007 12:10 pm

piska brzda iba tym co brzdia ako tepli a boja sa poriadne ist na brzdy, sak si skus z maximalky tak 5krat zabrzdit na full a potom skus ci piskaju?

jean
motorkár
motorkár

#8 Príspevok od užívateľa jean » Pi Aug 24, 2007 12:23 pm

Ale veď hej, platničky sa jemným brzdením zapekajú a na povrchu vzniká tá lesklá pi.ovina a potom to ešte aj prd brzdí.

mao

#9 Príspevok od užívateľa mao » So Aug 25, 2007 1:33 pm

geetee napísal:piska brzda iba tym co brzdia ako tepli a boja sa poriadne ist na brzdy, sak si skus z maximalky tak 5krat zabrzdit na full a potom skus ci piskaju?
idem to rovno vyskusat, len mne radsej nehovorit na maximum lebo ked tomu vyj... maximum tak mi predne az poskakuje a citim ram :)

tomii

#10 Príspevok od užívateľa tomii » So Aug 25, 2007 4:59 pm

Skúšal som to úplne prebrzdiť,zopárkrát...píska to ďalej,ale j.. na to.....a celkovo to slabo brzdí,aj keď som dal nadoraz,slabota...pôjdem si to dať radšej omrknúť

unci
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Apr 30, 2007 10:47 pm
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa unci » So Aug 25, 2007 7:27 pm

mPershing napísal:mne piskala po 100 km ... :(
Prestne aj môj pripad ale to iba ked brzdim jemne. Ked mu riadne pritlacim tak aj na predne ho dostanem :D

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa TomasARN » So Aug 25, 2007 9:33 pm

inak aj mne to trochu piska, ale chcem dat nove lepsie platnicky, ale brzdia mi silno, ale keeway hurican a matrix brzdia zevraj zle, nehovoriac o tom, ked sa ide dlho kopcom dole a same zakruty, tak brzdia este horsie, ale na ARN sa nemozem stazovat, su dobre

unci
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa unci » So Aug 25, 2007 9:34 pm

ja mam Fcusa a tiez nemam problem iba trochu zo zadnou nece brzdit este nie je zadrata

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa dr.snake » So Aug 25, 2007 9:36 pm

mne to piska aj na C4....no francuz....skoro jak cina...ale nekup to za 450 babiek vo full vybave :D .....ale kamos ma ML-ko za 2.5 melka..a aj jemu semtam piskne :D

unci
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#15 Príspevok od užívateľa unci » So Aug 25, 2007 9:37 pm

sak jastne to je od platniciek aj crossky KTM a Suzuki a pískajú im brzdy a neriesia to

geetee

#16 Príspevok od užívateľa geetee » Ne Aug 26, 2007 12:25 am

aj mne piskali na fleshovi od slabeho brzdenia pri doladovani, prvy trening na trati a prestali, proste treba brzdit s maximalky a nie s 20km/h to za ani nenadru tie platnicky

struter
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Mar 27, 2007 10:58 pm
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa struter » Ne Aug 26, 2007 4:55 am

dr.snake napísal:mne to piska aj na C4....no francuz....skoro jak cina...ale nekup to za 450 babiek vo full vybave :D .....ale kamos ma ML-ko za 2.5 melka..a aj jemu semtam piskne :D
ono sem tam piskne aj za darmika a ani o tom nevieme...a potom su všetci hotovy že su plne detske domovi.... :)

marko358
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Mar 19, 2007 7:42 pm

#18 Príspevok od užívateľa marko358 » Ne Aug 26, 2007 4:42 pm

tomii napísal:Skúšal som to úplne prebrzdiť,zopárkrát...píska to ďalej,ale j.. na to.....a celkovo to slabo brzdí,aj keď som dal nadoraz,slabota...pôjdem si to dať radšej omrknúť
Mne toto robila zadna brzda a to len preto ze bola uchytena iba na 1 srobe dohodil som druhy par krat poriadne zabrzdil dotial matku a uz ani nepiska

patrez13
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Okt 16, 2007 10:21 pm
Skúter: Piaggio Typhoon x50
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa patrez13 » Ut Okt 16, 2007 10:51 pm

no mne to takisto piska a mam tam brzdy brembo...
este jedna vec ta nadrzka pri volante je prazdna to je asi brzdova kvapalina co ? ja nevem moc sa nerozumiem to ako normalne v obchode maju take daco hej ?

BAJO1977

#20 Príspevok od užívateľa BAJO1977 » St Okt 17, 2007 12:17 am

aj mne to sem tam piska,a co nech si piska ved ked sa to trosku zbrusi,tak prestane.

scrat

#21 Príspevok od užívateľa scrat » Pi Okt 26, 2007 7:31 pm

Zakladať novu temu je zbytočné tak to hodím sem. Info pre všetkych majitelov 4T čajna skutrov kt. p*čuju na zadnu brzdu.

Kvalitný ekvivalent su pakne z Yamaha Neo´s, či už Malossi-62 8296 za 800,- alebo lacnejšie RMS. Každopádne to mám odskušané a sadnu ako riť na šerbel.

Čo sa týka predných tak na tom sa este pracuje ale na 99% budu aj tie.

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm

#22 Príspevok od užívateľa Scarp » Pi Okt 26, 2007 10:00 pm

a zase sa bavime o 10 ci 12 kolesach ?

mabi
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Jan 18, 2007 9:53 am
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa mabi » So Okt 27, 2007 12:24 pm

patrez13 napísal:no mne to takisto piska a mam tam brzdy brembo...
este jedna vec ta nadrzka pri volante je prazdna to je asi brzdova kvapalina co ? ja nevem moc sa nerozumiem to ako normalne v obchode maju take daco hej ?
Hej, a nadrzka je na brzdovu kvapalinu. A ty ju mas prazdnu?? :shock: Na boku tejto nadrzky by si mal mat kruhovy otvor s ryskou, ktora naznacuje minimalnu hladinu brzdovej kvapaliny v tejto nadrzke. Inac neviem ako na ostatnych skutoch, ale na mojom by sa mala kvapalina kazde 2 roky menit. A typ brzdovej kvapaliny najdes napisanu na vrchnej strane tejto nadrzky (oznacenie ako napr. DOT 4).

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa TomasARN » So Okt 27, 2007 7:44 pm

ak ju neotvaral, nemusim ju mat prazdu, ak ma cistu kvapalinu, a mam jej tam vela, tak na v tom kontrolnom okienku nemusi vidiet ani bublinku... ak je prazda, tak... ved vies...ja som dal brzdovu Castrol a brzdove doticky FERODO

shobull
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 9:12 am

#25 Príspevok od užívateľa shobull » So Okt 27, 2007 9:56 pm

Ja mam taky problem s prednou brzdou, že je veľmi tuha, ma veľmi maly stisk, možno tak 2cm na konci, to človek ani nema silu stlačiť.

Som rozmyšľal, že mam možno priveľa kvapaliny, ale je to asi blbosť. Nemam tam žiadne šteľovanie, tak neviem čo s tym. Predajca samozrejme tvrdi že je to OK, ale bratovi na keeway matrix to brzdi ako šalene, presne tak ako by malo.

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"