Lepsia ziarovka do speeda 2

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo elektriky

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
macbeth

Lepsia ziarovka do speeda 2

#1 Príspevok od užívateľa macbeth » Št Okt 18, 2007 10:43 am

Caute mam speeda 2 a origo ziarovku mam PHILIPS HS1 12V 35/35 a chcel by som nieco lepsie a pozeral som na webe a maju tam OSRAM HS1 12V/55W CoolBlue... nebude mi to tavit znutra svetlo? ma to niekto odskusanee?
Dakujem

Tu je odkaz na tu ziarovku: http://tuning.autodoplnky.cz/zarovky-os ... us-s267404

Užívateľov profilový obrázok
qyxza
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Mar 20, 2006 8:03 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa qyxza » Št Okt 18, 2007 11:13 am

pozor! ty máš HS1.... toto je H1 patica ti pravdepodobne nebude sedieť. HS1 su myslim len 35/35W ja som kedysi zháňal náhradu ale nenašiel som nič. vyriešil som to tak že som vyhodil origo žiarovku aj s paticou von (tá čo je za šošovkou) a osadil som tam normálny xenon z auta :-) efekt výborný, svietivosť vyššia...

macbeth

#3 Príspevok od užívateľa macbeth » Št Okt 18, 2007 11:18 am

aha mas pravdu a napr H4 nema taku podobnu paticu ako HS1?.... a co ta stal ten xenon to si kupil new?

qyxza
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa qyxza » Št Okt 18, 2007 11:22 am

myslím že to nieje podobné ale môžeš skúsiť vybrať jednu žiarovku tvoju, zober do obchodu a popozeraj, porovnaj.... nekupoval som new lebo new sú len sady a to sú 2 ks do auta. ja mám z búraného auta, kamoš robí v servise a z totalky mi predal xenon aj so všetkým čo k tomu patrí. myslím že ma to vyšlo nejak kolo 1500 sk nevim presne už. bolo pred rokom a pol

macbeth

#5 Príspevok od užívateľa macbeth » Št Okt 18, 2007 11:27 am

no ja to chcem viac menej len na to aby to bol xenon efekt:) nemam rad zlte svetlo je to hrozne...no len 35W asi nikde nezozeniem a xenon efekt.... a mas nejaku schemu zapojenia toho xenonu keby ze si zozeniem taky ako mas ty..aby som ho vedel zapojit....DIK

qyxza
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa qyxza » Št Okt 18, 2007 12:04 pm

nepotrebuješ žiadnu schemu. v podstate idú z toho len dva kable + a - ja som odstrihol origo žiarovku a napojil xenon + som musel natiahnuť kable priamo z baterky a malý vypínač. ide o to že ty ked naštartuješ svietiš a to sa pri xenone nedá bo tam je štarter na vybojku a by to blblo :-)

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa TomasARN » Št Okt 18, 2007 12:10 pm

ak sa rozhodnete ist na STK, tak budete prehadzovat na orginal alebo si s technikom podate ruku, kde budete mat aspol 500vku ?

macbeth

#8 Príspevok od užívateľa macbeth » Št Okt 18, 2007 12:10 pm

aha a este co to vsetko obsahuje ten xexon je tam nejaka krabicka alebo take nieco ne? a ty mas to svetlo len na stretavacke? a dialkove mas normal origo?

qyxza
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa qyxza » Št Okt 18, 2007 12:17 pm

obsahuje štarter, potom niečo ako trafo, kabeláž, výbojku a samozrejme paticu. takže musíš poriešiť aj umiestnenie dalších vecí. inštalácia je jednoduchá len musíš zhodiť predný plast (svetlá), bočné plasty a možno aj podlahu podla toho kde tie veci budeš dávať.jo dialkové je origo, xenon si šetrím ked jazdím - cez den jazdim so zapnutým dialkovým, v noci si zapína xenon, prípadne oboje dokopy :-)

na STK ma môžu vieš čo... aby zistil niečo také tak by musel rozobrať pol skútra, a s mojim skútrom by som tam radšej ani nešiel :-) všetko sa dá vybaviť a predstav si aj bez peňazí. btw to tvoje modré podsvietenie tiež asi nemáš zapísané v techničáku :D

takto nejako to svieti
Obrázok
Obrázok
Obrázok

rozdiel medzi klasickou žiarovkou a xenonom je myslím dosť viditeľný

iwinko1

#10 Príspevok od užívateľa iwinko1 » Po Okt 22, 2007 5:57 pm

lubi sa mi to, v mojej aprilkovej optike by to vyzralo skvele, ale co cena xenonov?? a nevadi xenonu caste vypinanie a zapinanie??

qyxza
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa qyxza » Po Okt 22, 2007 7:14 pm

písal som že používam viacej dialkové - to cez den a na noc aj xenon, zapínanie a vypínanie to máš ako na aute... pokaziť sa môže všetko. investícia je to pomerne vysoká - či návratná to je ťažko povedať lebo kolko žiaroviek vymeníš za život v skútri?

G

#12 Príspevok od užívateľa G » Ut Okt 23, 2007 9:57 am

dojde mi zopar sad xenonov....ak mate zaujem, tak sa ozvite. V ponuke bude H4 bixenon 6000k a H7 6000K.

Zamknuté

Návrat na "ELEKTRO"