Množstvo oleja v prevodovke-mierka

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Crossbiker

Množstvo oleja v prevodovke-mierka

#1 Príspevok od užívateľa Crossbiker » So Nov 03, 2007 8:22 am

Pokiaľ má byť olej na mierke oleja v prevodovke?

Obrázok
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#2 Príspevok od užívateľa rspeed » So Nov 03, 2007 9:46 am

...manual k moto ?? ..

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
Skúter: neuvedený

#3 Príspevok od užívateľa aumirek » So Nov 03, 2007 10:33 am

mPershing napísal:Ved to mas ryskami vyznacene - minimum-maximum-ideal
Obrázok
některé dotazy svojí náročnosti zaskočí

Crossbiker

#4 Príspevok od užívateľa Crossbiker » So Nov 03, 2007 12:57 pm

aumirek napísal:
mPershing napísal:Ved to mas ryskami vyznacene - minimum-maximum-ideal
Obrázok
některé dotazy svojí náročnosti zaskočí
možno ťa zaskočí ale včera mi menili v rámci prehliadky olej a tá tyčka je ledva na spodu od oleja, tak sa radšej opýtam či tam dali málo alebo to tam má tak byť kapišto? keď máš depku z mojej otázky tak nemusíš odpovedať alebo bež vopruzovat na CZ fórum! zatiaľ som na čínskych scootov nemal mierku oleja v prevodovke a na veľkých moto má mierku len motor, keďže to má spoločnú náplň a tam je na tej ry
ske jasne vidieť kde je full ale tu je vidieť prd, tá tyčka má 3 zárezy. V manuáli nie je písané množstvo oleja v prevodovke. Obrázok

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#5 Príspevok od užívateľa aumirek » So Nov 03, 2007 1:11 pm

nezlob se na mě ale vyfotit měrku na které jsou rysky to snad chápe každej to potom to opruzování je spíše s tvé strany.A ohledně servisu neznám žádnej kde ti daj olej až po horní rysku šetřej i když si to zaplatíš a to platí jak pro převodovku tak motor.Pokud jsou tam tři rysky myslím že psát to v manuálu co která znamená je stejná blbos jako psát v manuálu u mikrovlnky že je zakázáno tam sušit kočky což mimochodem nějakej debil v USA skoušel a pak se soudil když zdechla

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#6 Príspevok od užívateľa rspeed » So Nov 03, 2007 1:24 pm

... podla mna v kazdom manuali by mala byt info bud o mnozstve naplne alebo vysvetlenie mierky....dokonca aj skoda 120 mala pisane v manuali ze olej v prevodovke sa ma merat mierkov z motora a ma byt medzi spodnou ryskou a spodkom mierky .... skus to este na motoride.sk...

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#7 Príspevok od užívateľa aumirek » So Nov 03, 2007 1:30 pm

rspeed napísal:... podla mna v kazdom manuali by mala byt info bud o mnozstve naplne alebo vysvetlenie mierky....dokonca aj skoda 120 mala pisane v manuali ze olej v prevodovke sa ma merat mierkov z motora a ma byt medzi spodnou ryskou a spodkom mierky .... skus to este na motoride.sk...
samozřejmě v mánualu má bejt množství oleje v v decilitrech nebo pod ale vysvětlovat význam těch 3 rysek na měrce tak mne osobně by to spíše uráželo než to přivítal spíše tam postrádám mnohem více a duležitějších informaci

Crossbiker

#8 Príspevok od užívateľa Crossbiker » So Nov 03, 2007 1:47 pm

takže stredná ryska? tak to mi tam potom dal sakra málo keď to nedočiahne ani po spodnú :banghead:

Crossbiker

#9 Príspevok od užívateľa Crossbiker » So Nov 03, 2007 2:22 pm

a manuál vo všetkých možných i nemožných jazykoch len SK alebo CZ tam nieje :evil:

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#10 Príspevok od užívateľa aumirek » So Nov 03, 2007 3:12 pm

Crossbiker napísal:a manuál vo všetkých možných i nemožných jazykoch len SK alebo CZ tam nieje :evil:
na druhou stranu že neumíš ani jeden z těch jazyku je tvá ostuda podotýkám že takovej nevzdělanec jsem i já

Crossbiker

#11 Príspevok od užívateľa Crossbiker » So Nov 03, 2007 3:41 pm

ukáž mi koľko ludí čo vie jazyk vie aj technické výrazy? 10% je veľa. mamka je v Rakúsku 12 rokov a tiež tie výrazy nevie. je to ostuda? prd.

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#12 Príspevok od užívateľa aumirek » So Nov 03, 2007 4:08 pm

Crossbiker napísal:ukáž mi koľko ludí čo vie jazyk vie aj technické výrazy? 10% je veľa. mamka je v Rakúsku 12 rokov a tiež tie výrazy nevie. je to ostuda? prd.
nebavím se o technickej výrazech i v tom manuálu není vše technické,Bavím se běžně se domluvit a přečíst článek v novinách.Žil jsm v Praze a často se mi stalo že běžnej turista ne vysokoškolák se mne chtěl něco zeptat každej z nich znal 2 i více jazyku krom svého a mužu ti říct že hanba mi byla

Crossbiker

#13 Príspevok od užívateľa Crossbiker » So Nov 03, 2007 4:17 pm

aumirek napísal:
Crossbiker napísal:ukáž mi koľko ludí čo vie jazyk vie aj technické výrazy? 10% je veľa. mamka je v Rakúsku 12 rokov a tiež tie výrazy nevie. je to ostuda? prd.
nebavím se o technickej výrazech i v tom manuálu není vše technické,Bavím se běžně se domluvit a přečíst článek v novinách.Žil jsm v Praze a často se mi stalo že běžnej turista ne vysokoškolák se mne chtěl něco zeptat každej z nich znal 2 i více jazyku krom svého a mužu ti říct že hanba mi byla
ty nepanimáješ gavariť pa rusky? a v tom manuáli je práve 90% technické. snaď si si nemyslel, že sa tam v hovorovej konverzácii preberá ako upiecť buchty? v rakúsku som robil, ale tiež neviem všetky technické výrazy bez slovníka. a ani to nie je mojou povinosťou na rozdiel od importéra, ktorý má podľa obchodného zákoníka dodávať tovar na trh aj s manuálom v reči krajiny predaja.

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#14 Príspevok od užívateľa aumirek » So Nov 03, 2007 4:41 pm

no nemá cenu to rozebírat popravdě se nedomluvím ani rusky v rusku jem byl ale na druhou stranu tam se nedomluví ani rus s rusem /pracovně/ale s mé zkušenosti jsme se znalost jazyku daleko pod urovni i rozvojových zemí a podotýkám mluvím o běžné řeči ne technické to je něco jiného.

Tao
v podmienke
Dátum registrácie: Ut Júl 24, 2007 3:52 pm
Kontaktovať užívateľa:

#15 Príspevok od užívateľa Tao » So Nov 03, 2007 5:43 pm

Nemusis to mat presne v strede omg, mas tam hornu a dolnu rysku pokial mas hladinu medzi tak si fajn, hladinu si drz podla toho ako casto kontrolujes olej, kazdopadne je lepsie olej preliat ako na nom setrit, na servis sa nespoliehaj.
podpis som si este nenastavil

Crossbiker

#16 Príspevok od užívateľa Crossbiker » So Nov 03, 2007 6:01 pm

jj najradšej bych to komplet servisoval sám, len potom by padla záruka a to je riziko. predtým čo som mal scoot som to mal tak dohodnuté, že mi len štemplovali servisnú knižku a robil som si to sám.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#17 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Nov 04, 2007 5:05 pm

Presne tak robiť si všetko sám !!!! to je najistejšie... :oops: A k tomu chýbajúcemu návodu..aspoň keby CZ dali ..aj keď podla zákona máš nárok na SK....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

BAJO1977

#18 Príspevok od užívateľa BAJO1977 » Ne Nov 04, 2007 6:48 pm

crossbiker ja mierku nemam,mam pisane,ze by som tam mal naliat priblizne 2deci,takze aj tak robim(dokonca zo striekackou)po kazdych 4000km,som si isty,ze tak to robia aj bobo a tao,ak mas mierku,tak to mas jednoduchsie,dolej to do tej pol risky,a mas to.Servisaci su niekedy o nicom,tak sa radsej spoliehaj na seba :wink: .

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#19 Príspevok od užívateľa aumirek » Ne Nov 04, 2007 6:50 pm

já sice měl u skutra CZ návod ale z 50 stránek ten překlad vyšel na 3 a když to trošku přeženu tak jen psali že to je skutr jezdí na benzin a je pro 2 takže mi stejně nic nepomohl

VLADY
spammer
spammer

#20 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Nov 04, 2007 7:17 pm

Ja vôbec pochybujem či tam ten olej vôbec kontrolovali....a nie ešte menili!!! ak ho vypustíš a dáš celkom nový nič tým nepokazíš..a vôbec tam nieje nikde napísané ani na samotnom scootri kolko tam treba? ale zas ak te tam mierka.... :?

Crossbiker

#21 Príspevok od užívateľa Crossbiker » Ne Nov 04, 2007 8:05 pm

VLADY napísal:Ja vôbec pochybujem či tam ten olej vôbec kontrolovali....a nie ešte menili!!! ak ho vypustíš a dáš celkom nový nič tým nepokazíš..a vôbec tam nieje nikde napísané ani na samotnom scootri kolko tam treba? ale zas ak te tam mierka.... :?
ty nemáš mierku? myslím že to menil lebo je čisty a aj ten uzáver na mierke je dochňápaný od kombinačiek ako to povoloval. a tak som si dával pozor naň keď som ho povoloval-doťahoval aby som ho nedochňápal :evil: no nič asi si budem servisovať sám. neviem, ale nikomu okrem seba v tom neverím.

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#22 Príspevok od užívateľa TomasARN » Ne Nov 04, 2007 8:15 pm

Crossbiker napísal:
VLADY napísal:Ja vôbec pochybujem či tam ten olej vôbec kontrolovali....a nie ešte menili!!! ak ho vypustíš a dáš celkom nový nič tým nepokazíš..a vôbec tam nieje nikde napísané ani na samotnom scootri kolko tam treba? ale zas ak te tam mierka.... :?
ty nemáš mierku? myslím že to menil lebo je čisty a aj ten uzáver na mierke je dochňápaný od kombinačiek ako to povoloval. a tak som si dával pozor naň keď som ho povoloval-doťahoval aby som ho nedochňápal :evil: no nič asi si budem servisovať sám. neviem, ale nikomu okrem seba v tom neverím.
to ani ja neverim, teraz mam na nabehane 300 km po vymene oleja, ale bolo to v servise, na jar dam novy a sam, je to lepsie... skoda im za to davat peniaze...

Bobo
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Máj 03, 2007 2:29 pm
Skúter: BMW R 1200 RT

#23 Príspevok od užívateľa Bobo » Ne Nov 04, 2007 8:41 pm

Ak to bolo dochňápané od kombinačiek, tak máš aspoň malú nádej, že to nejaký dement aspoň pozrel, či tam niečo je! Ale už len to, že to doje**l, svedčí o jeho zaškolení u výrobcu :lol:. Mne menili v koncovom prevode olej pri servisnej prehliadke na moju výslovnú žiadosť! A čuduj sa svete, namiesto 0,23 l, čo je písané v manuáli aj na skrini koncového prevodu som tam mal ani nie 0,5 dcl, aj keď krásne čistého. Dnes ťa každý oj*be! Najlepšie je všetko si robiť sám. A ak chceš aj potvrdenie do servisnej knižky, tak to daj do servisu, vycáluj prachy a potom si to doma sprav sám (to sme ta ale dopracovali, čo??? :shock: :shock: :shock: )
KYMCO XC 250, SUZUKI Burgman 650, BMW R 1200 RT

Crossbiker

#24 Príspevok od užívateľa Crossbiker » Ne Nov 04, 2007 9:15 pm

Keeway ARN som si tak robil sám len mi to štemplovali a ani som im neplatil. ale ten som kupil u kámoša. kebych mal istotu, že sa tam za tie 2 roky aspoň nič neposerie(CDI, vstrekovanie a pod) kôli tej záruke

VLADY
spammer
spammer

#25 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Nov 05, 2007 8:23 am

Na autách sa tiež vstreky nekazia ani samotné riadiacie jednotky a podobné veci ..teda aspoň počas záruky to je v pohode samozrejme náhoda je blbec ..nikdy nevíš. a ja tam mierku nemám ale len množstvo oleja ktoré tam patrí je na blkoku pri prevodovke udané a aj v knižke. tuším 0,18L

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"