Moderátor: Moderators
možno ťa zaskočí ale včera mi menili v rámci prehliadky olej a tá tyčka je ledva na spodu od oleja, tak sa radšej opýtam či tam dali málo alebo to tam má tak byť kapišto? keď máš depku z mojej otázky tak nemusíš odpovedať alebo bež vopruzovat na CZ fórum! zatiaľ som na čínskych scootov nemal mierku oleja v prevodovke a na veľkých moto má mierku len motor, keďže to má spoločnú náplň a tam je na tej ryaumirek napísal:některé dotazy svojí náročnosti zaskočímPershing napísal:Ved to mas ryskami vyznacene - minimum-maximum-ideal
samozřejmě v mánualu má bejt množství oleje v v decilitrech nebo pod ale vysvětlovat význam těch 3 rysek na měrce tak mne osobně by to spíše uráželo než to přivítal spíše tam postrádám mnohem více a duležitějších informacirspeed napísal:... podla mna v kazdom manuali by mala byt info bud o mnozstve naplne alebo vysvetlenie mierky....dokonca aj skoda 120 mala pisane v manuali ze olej v prevodovke sa ma merat mierkov z motora a ma byt medzi spodnou ryskou a spodkom mierky .... skus to este na motoride.sk...
nebavím se o technickej výrazech i v tom manuálu není vše technické,Bavím se běžně se domluvit a přečíst článek v novinách.Žil jsm v Praze a často se mi stalo že běžnej turista ne vysokoškolák se mne chtěl něco zeptat každej z nich znal 2 i více jazyku krom svého a mužu ti říct že hanba mi bylaCrossbiker napísal:ukáž mi koľko ludí čo vie jazyk vie aj technické výrazy? 10% je veľa. mamka je v Rakúsku 12 rokov a tiež tie výrazy nevie. je to ostuda? prd.
ty nepanimáješ gavariť pa rusky? a v tom manuáli je práve 90% technické. snaď si si nemyslel, že sa tam v hovorovej konverzácii preberá ako upiecť buchty? v rakúsku som robil, ale tiež neviem všetky technické výrazy bez slovníka. a ani to nie je mojou povinosťou na rozdiel od importéra, ktorý má podľa obchodného zákoníka dodávať tovar na trh aj s manuálom v reči krajiny predaja.aumirek napísal:nebavím se o technickej výrazech i v tom manuálu není vše technické,Bavím se běžně se domluvit a přečíst článek v novinách.Žil jsm v Praze a často se mi stalo že běžnej turista ne vysokoškolák se mne chtěl něco zeptat každej z nich znal 2 i více jazyku krom svého a mužu ti říct že hanba mi bylaCrossbiker napísal:ukáž mi koľko ludí čo vie jazyk vie aj technické výrazy? 10% je veľa. mamka je v Rakúsku 12 rokov a tiež tie výrazy nevie. je to ostuda? prd.
ty nemáš mierku? myslím že to menil lebo je čisty a aj ten uzáver na mierke je dochňápaný od kombinačiek ako to povoloval. a tak som si dával pozor naň keď som ho povoloval-doťahoval aby som ho nedochňápalVLADY napísal:Ja vôbec pochybujem či tam ten olej vôbec kontrolovali....a nie ešte menili!!! ak ho vypustíš a dáš celkom nový nič tým nepokazíš..a vôbec tam nieje nikde napísané ani na samotnom scootri kolko tam treba? ale zas ak te tam mierka....
to ani ja neverim, teraz mam na nabehane 300 km po vymene oleja, ale bolo to v servise, na jar dam novy a sam, je to lepsie... skoda im za to davat peniaze...Crossbiker napísal:ty nemáš mierku? myslím že to menil lebo je čisty a aj ten uzáver na mierke je dochňápaný od kombinačiek ako to povoloval. a tak som si dával pozor naň keď som ho povoloval-doťahoval aby som ho nedochňápalVLADY napísal:Ja vôbec pochybujem či tam ten olej vôbec kontrolovali....a nie ešte menili!!! ak ho vypustíš a dáš celkom nový nič tým nepokazíš..a vôbec tam nieje nikde napísané ani na samotnom scootri kolko tam treba? ale zas ak te tam mierka....no nič asi si budem servisovať sám. neviem, ale nikomu okrem seba v tom neverím.