Moderátor: Moderators
No ja teda neviem... Možné je všetko, ale prečo to nie je v dielenskej príručke na fotke rozvodov a ani v schémachtheruck napísal:chlapci chlapci... to je automaticky dekompresor aby si mohol nastartovat na jeden krat a ne tocit/kopat ako blazen. pouziva sa to na 1-valcovych motorch
To som si najprv myslel aj ja, že jen to proti spätnému pretočeniu vačky (a aj kľuky). Pri vypnutí jednovalcového 4T motora je občas počuť také divné buchnutie, ako keby motor pri poslednej otočke nepretlačil kompresiu a hodilo to kľukou naspäť proti smeru točenia, potom vznikne taký "buch". Ale to nezodpovedá smeru naznačeného točenia vačkovky na jednej z fotiek so šípkami pohybu súčiastok. Tak nefím...rspeed napísal:... ono mi to pripada ze to zamedzuje pretoceniu vacky do opacnej strany alebo zamedzuje zastaveniu vacky v urcitej polohe ...
no nevím připadá mi to jako blbost musel by to ovládat nějakou páčkou a to by věděl nebo nějakej elektromagnetickej ventil neznám zpusob aby byl automatickej a bez nějakého ovládáni jak by ten motor poznal kdy je třeba aby byl v provozu a kdy ne no ty možná něco takového znáš tak nás pouč a vysvětli principtheruck napísal:je to ten dekompresor nevim co vacej tu o tom riesite