Podomacky vyrobeny piston stopper

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo motorového tuningu

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
kotlas6667

Podomacky vyrobeny piston stopper

#1 Príspevok od užívateľa kotlas6667 » So Máj 31, 2008 3:56 pm

... sa naozaj neoplati...dnes som skusal povolit variator tak ze som dal jednemu majstrovy vyrobit piston stopper.Vyrobil ho dobre tak som tam nakrutil {do valca } :lol: ,a zacal som povolovat...povolujem povolujem a nie a nie odkrutit...tak som sa nato vykaslal...odkrucam piston stopper z valca a nejde :? .A k......po hodine vytahovania som ho dostal von a pozeram ze sa normalne ohol do praveho uhla vo vnutri vo valci......to znamenalo ze cele nutro valca sa pri povolovani asi doskrkalo a teraz to nejde uz ani nastartovat bo to nema ziadnu kompresiu....takze nikdy podomacky vyrobeny piston stopper...... :roll: :oops:

Užívateľov profilový obrázok
HF-sik
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: St Apr 16, 2008 7:14 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa HF-sik » So Máj 31, 2008 4:03 pm

:D to mas good piston ja som mal indusak tuším 8 jedneho kamoša ten ho držal nohou a bolo ok a setko šlo

wilili
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 1:09 pm
Skúter: keeway focus , piaggio beverly 500

#3 Príspevok od užívateľa wilili » So Máj 31, 2008 4:04 pm

ja som mal jeden vyrobeny zo starej sviecky a fungoval dodre . ale mal velmi kratky konec takze sa nemoho stat to co tebe . ale teraz mam uz orig. a nemam problem

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

Re: Podomacky vyrobeny piston stopper

#4 Príspevok od užívateľa theruck » So Máj 31, 2008 6:58 pm

kotlas6667 napísal:... sa naozaj neoplati...dnes som skusal povolit variator tak ze som dal jednemu majstrovy vyrobit piston stopper.Vyrobil ho dobre tak som tam nakrutil {do valca } :lol: ,a zacal som povolovat...povolujem povolujem a nie a nie odkrutit...tak som sa nato vykaslal...odkrucam piston stopper z valca a nejde :? .A k......po hodine vytahovania som ho dostal von a pozeram ze sa normalne ohol do praveho uhla vo vnutri vo valci......to znamenalo ze cele nutro valca sa pri povolovani asi doskrkalo a teraz to nejde uz ani nastartovat bo to nema ziadnu kompresiu....takze nikdy podomacky vyrobeny piston stopper...... :roll: :oops:
tak ho odfot a daj sem foto prosim

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » So Máj 31, 2008 7:14 pm

kotlas6667: a mas dvojtakt?
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

peter1029
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Dec 26, 2007 8:27 pm
Skúter: Piaggio NRG50 MC3 - LC - DD
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa peter1029 » So Máj 31, 2008 10:08 pm

a preto radšej už nepoužívam piston..., ja som zase povolil, ale išiel ťažko von a sviečka potom išla ťažko dnu, doondil mi závit na kite, ale našťastie už som to rozchodil a už ide aj rukou nasrobovať, ponovom som držal variator remenom z auta a takto to išlo, ale na prvý raz by to určite nešlo, lebo ta matka bola aj prilepená preistotu.
podpis som si este nenastavil

keci

#7 Príspevok od užívateľa keci » Ne Jún 01, 2008 8:57 am

NO tak to sa podarilo . Sori ale to ste mu nikto vazne nemohli napisat nech nepch do 4T piston stopper.to si zakonite snim dorijes pest sak to by musel byt specilne tvarovani kedze tam je svieck z boku tak ten priemer nema sancu prenast tie sily a uz vobec ne ta ploch ktorou dosada na piest .. tak sice neskor ale preca ..ak chces zatavit 4T tak to sa robi pod kritom vetraka na rotore dobijania....tam by mali byt dostatocne silen plochy na "mechnicke zatavovanie " ..podla servisneho manualu

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ne Jún 01, 2008 10:13 am

tak som nasiel, kde doslo k omylu ohladom pouzitia piston stoppera na 4T
theruck napísal:
kotlas6667 napísal:skusim to liehom...
A este jedna otazecka ale nie ktomu remenu ale ..mozem pouzit piston stopper na 4t? Niekde som cital ze je len pre 2t.Preco neviem...moze tomu uskodit?
mozno 4t ma taky maly zdvih ze by si ho tam nezasroboval ale ked ho tam dostanes tak ho mozes pouzit.
topic: http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... ght=#77327

EDIT1: Nakolko ja sa do toho az tak velmi nevyznam, nemozem posudit vsetky okolnosti pouzitia piston stoppera u 4T, preto nehcem vrtat, mozno to v istych specifickych pripadoch pouzit ide... v kotlasovom pripade ale zjavne nie.
EDIT2: pridana info o editovani, lebo konti stihol napisat prispevok... :)
Naposledy upravil/-a THeBaNDiT v Ne Jún 01, 2008 10:22 am, upravené celkom 2 krát.
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

konti
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Mar 09, 2006 5:17 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa konti » Ne Jún 01, 2008 10:20 am

bandit: :thumbleft: :thumbleft: :thumbleft: a sme doma :D

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#10 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Jún 01, 2008 12:56 pm

keci napísal:NO tak to sa podarilo . Sori ale to ste mu nikto vazne nemohli napisat nech nepch do 4T piston stopper.to si zakonite snim dorijes pest sak to by musel byt specilne tvarovani kedze tam je svieck z boku tak ten priemer nema sancu prenast tie sily a uz vobec ne ta ploch ktorou dosada na piest .. tak sice neskor ale preca ..ak chces zatavit 4T tak to sa robi pod kritom vetraka na rotore dobijania....tam by mali byt dostatocne silen plochy na "mechnicke zatavovanie " ..podla servisneho manualu

A o tom je to technické myslenie a okrem toho ja osobne som to tuná už dakde písal minimálne raz že na 4T néééééé . :idea:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

kotlas6667

#11 Príspevok od užívateľa kotlas6667 » Ne Jún 01, 2008 7:47 pm

tak som paradne dopadol...keci,nemohol si to napisat skorej ze to tam nemam davat?No ale co uz...budem asi potrebovat novy piest,valec,kruzky a asi aj vacky nie?...
a taka zaujimavost...toto mam napisane v technicaku, obchodny nazov:PEDA SCHENKE !!!! A na kritu od variatora mam napisane YUKI MOTORS,a co viem tak original YUKI mam napis len YUKI....ale to len tak...
potreboval by som zistit cenu za tie komponenty {valec,piest...} :(

yukirally
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: St Jún 27, 2007 6:35 am
Skúter: YUKI RALLY II
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa yukirally » Ne Jún 01, 2008 8:27 pm

aky typ yuki to mas?

kotlas6667

#13 Príspevok od užívateľa kotlas6667 » Po Jún 02, 2008 3:44 pm

shotgun

keci

#14 Príspevok od užívateľa keci » Ut Jún 03, 2008 2:38 pm

ja mam skutra len rok .nerad radim kedze sa v tom "nevyznam". Ale ked uz sa ty to podarilo , daj si intzerat .Ak chces stale len 50 ,podla man sa vela ludom valaju doma ked ze vseci menia na 80.

JE dolezite co mas v technicaku !! yuki je neco ako Tesco znacka.(yuky dodovaju asi 6 vyrobcvia) Inak taketo veci sa stavaju . Kto nic nedo... ten nic nenatuny :D
Naposledy upravil/-a keci v Ut Jún 03, 2008 2:40 pm, upravené celkom 1 krát.

yukirally
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: St Jún 27, 2007 6:35 am
Skúter: YUKI RALLY II
Kontaktovať užívateľa:

#15 Príspevok od užívateľa yukirally » Ut Jún 03, 2008 2:40 pm

Zamknuté

Návrat na "MOTOR"