Navrh na nove podmienky pre ziskanie vodicaku na moto...

URL linky na web stránky s užitočnými informáciami

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
Plexxak
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: Ut Aug 15, 2006 6:27 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

Navrh na nove podmienky pre ziskanie vodicaku na moto...

#1 Príspevok od užívateľa Plexxak » So Jún 14, 2008 10:31 pm

Tak vsimol som si zaujimavy clanok o novych podmienkach pre ziskanie VP na velku moto, zaujimave vsak je ze 50-ky chcu az od 16 rokov... Na jednej strane je pravda ze mladi na velkych motorkach sa casto vyburaju prave kvoli svojej frajine, ale tak kvoli par tupcom obmedzovat ostatnych?

http://spravy.pravda.sk/na-silne-motork ... domace_p04

... a este sa mi nepaci, ze zas do toho keca Europska unia, to je pre nich typicke "vsetci mladi su sprosti, nebezpecni, zli, zakazme im vsetko mozne"... :roll:
podpis som si este nenastavil

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa alcatelko » So Jún 14, 2008 10:41 pm

ja by som to este viac zsprisnil a vratil to co mali kedysi nemci...ze maximalny vykon povoleny je 100koni...na jazdenie myslim viac ako dost...
kto chce jazdit rychlo nech ide na okruh...nie na verejne cesty...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Passed
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: So Júl 28, 2007 3:20 pm
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa Passed » So Jún 14, 2008 11:22 pm

fuuu este ze ma to obyslo ja si dorabam vodicak v 15

Quiksilver
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Jan 13, 2008 11:02 pm

#4 Príspevok od užívateľa Quiksilver » Ne Jún 15, 2008 9:33 am

mne osobne to je jedno .....poznam x ludi co jazdia bez vodicaka na velkej moto...ja mam skuter a to staci ,ak chcem ist rychlejsie idem autom..

FastHaly

#5 Príspevok od užívateľa FastHaly » Ne Jún 15, 2008 11:27 am

motorky by som zakazal a na auta nech uz aspon od 17stky sa da robit vodicka boha len cakat a cakat treba

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ne Jún 15, 2008 11:37 am

FastHaly napísal:motorky by som zakazal a na auta nech uz aspon od 17stky sa da robit vodicka boha len cakat a cakat treba
auto by som od 17ky nikdy nepovolil...vecsia zbran ako moto...a pozri si statistiky mrtvych...cim mladsi a cim lepsie auto o to skor mrtvy...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............

matopn
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Máj 25, 2008 9:33 pm
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa matopn » Ne Jún 15, 2008 12:07 pm

alcatelko napísal:
FastHaly napísal:motorky by som zakazal a na auta nech uz aspon od 17stky sa da robit vodicka boha len cakat a cakat treba
auto by som od 17ky nikdy nepovolil...vecsia zbran ako moto...a pozri si statistiky mrtvych...cim mladsi a cim lepsie auto o to skor mrtvy...
presne tam kukni si chcizit.cz a tam si precitaj kto zapricinil nehodu a kto umrel vecsinou 18-21 rocny chalani vo velkej rychlosti nezvladly auto a nic z nich neostalo toto ked si pozries si rozmyslis ci budes dupat na pedal

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ne Jún 15, 2008 12:13 pm

ja stale tvrdim ze by som nedal vodicak polovici vodicov a asi ani sebe...a to dodrziavam predpisy atd...

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ne Jún 15, 2008 12:24 pm

hej ppolovica magorov..k... naj im beru vodicke aspon na 5 rokov
vcera by ma bol jeden sundal n a aute skoro sa mi prekotulal cez moju C4-ku..isiel aspon kilo 20 huplo ho a na strku hho zacalo tocit ledva dobpadol na 4 kolesa asmykol pred domnou do ulicky

Plexxak
st. cyklista
st. cyklista
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa Plexxak » Ne Jún 15, 2008 12:27 pm

Vodicaky na auto od 17 by som povolil, ale za prisnych podmienok (plny pocet v teste, bezchybna jazda) a ponechat dvojrocnu skusobnu lehotu :) Popr. by sa 17 rocnym zakazalo jazdit v noci, tak ako je to napr. v Kanade :)

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ne Jún 15, 2008 12:33 pm

hovorim ze polovica je debilita
ani nahodou

Domco
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: St Sep 12, 2007 1:48 pm
Skúter: Piaggio X8

#12 Príspevok od užívateľa Domco » Ne Jún 15, 2008 8:32 pm

Plexxak napísal:Vodicaky na auto od 17 by som povolil, ale za prisnych podmienok (plny pocet v teste, bezchybna jazda) a ponechat dvojrocnu skusobnu lehotu :) Popr. by sa 17 rocnym zakazalo jazdit v noci, tak ako je to napr. v Kanade :)
no ma to svoje + aj - ,17rocni chcu jazdit na aute ale vela 18rocnych este nie je nato pripravenych ...skor by som to nepovolil
A s tymi motorkami je to podla mna celkom fajn ,obmedzi sa pocet zavodnikov na cestach ,teda aspon v to dufa ten zakon
Gilera runner => Piaggio X8

FastHaly

#13 Príspevok od užívateľa FastHaly » Ne Jún 15, 2008 9:04 pm

alcatelko napísal:
i v 17 i v 18 i v19 .. chces frajerovat z autom takze podla mna jedno , a preto tolko mladych sposobuje havarie lebo nemaju prax cize aj keby od 25 sa robil vodicak tak potom zase 25 rocny by sposobovali havarie by som dal ze od 15-16 z dozorom ktory ma neviem jak dlho vodicak mozes ist na cestu

Plexxak
st. cyklista
st. cyklista
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa Plexxak » Ne Jún 15, 2008 9:19 pm

No napr. v takej USA a Kanade mozu mat vodicak na auto od 16tich, nechcem to ale prilis porovnavat, lebo tam maju trosku inu situaciu, ine cesty, ine pravidla... ale napr. v takom blizkom Nemecku pred dvomi rokmi spustili pilotny projekt, kde si 17 rocny mohli spravit vodicak na auto, s tym, ze potom mohli soferovat ale s istymi obmedzeniami (napr. nizsie povolene rychlosti a pod.)...

S tymi motorkami to je fakt, ale zaujimave pritom je, ze keby sme neboli v EU a zostali by stare pravidla, tak od 17-tich som mohol mat prakticky motorku akejkolvek kubatury a nemusel by som sa teraz tmolit na okreskach pri krajnici :)

jean
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm

#15 Príspevok od užívateľa jean » Po Jún 16, 2008 10:09 am

Dobrý nápad, ale na druhej strane by som zrušil obmedzenie pre 50ccm na 45km/h, lebo je to k0k0tina jak mraky, šak ja chodím po rovine niekedy rýchlejšie na bicykli. Veď to je väčšie nebezpečenstvo pre tých mladých, ako keby im to šlo 80. Na druhej strane, ako si pri takej malej rýchlosti vypestujú rešpekt k moto, keď z nej môžu presadnúť priamo na 25kW stroj (kawa 250 = 160km/h)

DracikVTH

#16 Príspevok od užívateľa DracikVTH » Po Jún 16, 2008 12:03 pm

tie limity su zaujimave. Uz len jedna vec ak mam 22 rokov a mam velke moto kupene tak ho budem 2roky susit doma? nie len si poriadne ohnem znacku, takto to robi znacna cast motorkarov ktory sa chystaju robit na ceste prievan. Preco uz rovno nedat zakaz aj na auta: vsetci co maju podazrive ksichty tak vodicaky zobrat a kto nema papiere ze je diplomat tiez, a blondinky soferovat len na zadnych sedadlach, a naco su vlastne vodicaky? zrusit ich staci mat v penazenke 1000 euro a je to. zasraty system ludi co vsetko hodnotia od stola. boha ale som sa vytocil

Quiksilver
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Jan 13, 2008 11:02 pm

#17 Príspevok od užívateľa Quiksilver » Po Jún 16, 2008 12:38 pm

podla mna tato tema je zbytocna....sa tu len kazdy hada aj ked to so skutrami moc nema suvis....sa len znervoznujete... :D

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#18 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Jún 16, 2008 12:39 pm

Tak tak máš uplnú pravdu..od stola...a v podstate to nič nerieši len komplikuje život väčšine normálnych ludí ..... ja by som dal vodičák každému...ale ako náhle by bol nejaký problém že nevie sa dotyčný pár krát zmestiť do kože a zamieňa si cestu zo závodnou dráhou a jazdí ako keby tam bol len on sám tak kludne mu ho vziať na dva - tri roky..a ak spraví nehodu z jeho viny a bezohladného správania tak aj na 5 rokov a ak niekoho skaličí alebo zabije tak by som ho bral nafurt...a hotovo!!!! ale to je nereálne a na SK už vôbec....lebo by to bolo proti Ludským právam a bla bla bla...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Jún 16, 2008 12:42 pm

ma to suvis, zakon nerozlisuje motorky a scootre, berie ich ako jednu kategoriu... :) ale inac sa od celej diskusie distancujem... :)
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

matopn
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Máj 25, 2008 9:33 pm
Kontaktovať užívateľa:

#20 Príspevok od užívateľa matopn » Po Jún 16, 2008 12:50 pm

THeBaNDiT napísal:ma to suvis, zakon nerozlisuje motorky a scootre, berie ich ako jednu kategoriu... :) ale inac sa od celej diskusie distancujem... :)
no ja som pozeral a kamarat ma na malu motorku do 125cmm a ja mam len to co som dostal k vodicaku a mame napisanu rovnaku skupinu cize je v tom bordel

Crossbiker

#21 Príspevok od užívateľa Crossbiker » Po Jún 16, 2008 1:43 pm

zaviesť psychotesty na moto a polka by neurobila....

DracikVTH

#22 Príspevok od užívateľa DracikVTH » Po Jún 16, 2008 1:55 pm

k psychotestom sa nevyjadrujem, to je tiez dalsia formalna blbos, to je ako keby ma zastavil fizel a opital sa ma aka ja maximalka mimo dediny a keby som bol debil tak mu poviem ze 200, mozno tam bude otazka ze ked svieti cervena ci ti stoji :bootyshake: proste zas cash niekomu do vrecka, uz som sa vytocil druhy krat idem si dat sprchu

jean
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm

#23 Príspevok od užívateľa jean » Po Jún 16, 2008 3:30 pm

Psychotesty sa dajú obísť, preto ich už netreba ani pri vybavovaní zbrojného preukazu (ak sa za posledné 3 roky nezmenilo niečo)

Crossbiker

#24 Príspevok od užívateľa Crossbiker » Po Jún 16, 2008 3:32 pm

jean napísal:Psychotesty sa dajú obísť, preto ich už netreba ani pri vybavovaní zbrojného preukazu (ak sa za posledné 3 roky nezmenilo niečo)
máš staré info...

Plexxak
st. cyklista
st. cyklista
Kontaktovať užívateľa:

#25 Príspevok od užívateľa Plexxak » Po Jún 16, 2008 3:32 pm

Tak s tymi psychotestami suhlasim, zbytocne... ale as take povinne zavedenie prvej pomoci beriem ako celkom uzitocnu vec :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Linky"