Prilby CMS

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
BF999
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: So Nov 22, 2008 9:39 pm
Skúter: Keeway ARN 125

Re: Prilby CMS

#26 Príspevok od užívateľa BF999 » Pi Jan 15, 2010 7:45 pm

Naghost ja som počul, že čierne plexi je lepšie a to z toho dôvodu, že sa nepoškriabe tak rýchlo resp. zrkadlová má ževraj takú fóĺiu, ktorú viac krát umyješ a máš po nej. . Kamoš má Hondu 1000RR a hovoril, že to plexi už ani nechce vidieť, ale tak záleží aj od firmy a všetkého takže ktovie, čo je na tom pravdy :pardon: .

Inak ja som si pred zimou kúpil moju KBC VR1X Beast a som nad mieru spokojný. Mal som aj Airoh ale tá KBC sa mi zdá byť omhono lepšia.
Obrázok
Obrázok
podpis som si este nenastavil

Naghost15
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ut Feb 03, 2009 5:33 pm
Skúter: Suzuki GSX-R 600
Kontaktovať užívateľa:

#27 Príspevok od užívateľa Naghost15 » So Jan 16, 2010 12:09 am

Rozmíšlam nad tím čiernim plexi ale počul som že večer je to dosť na nic...

davtex
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
Skúter: Yamaha FZ6N

#28 Príspevok od užívateľa davtex » So Jan 16, 2010 12:21 am

Ako to je teda s tym ciernym plexi, nie je ziadne tajomstvo ze predne svetla skutrov stoja za nic a este k tomu s tmavym plexi..., kto s tym ma skusenosti? Konkretne neosvetlenu cestu napr. do dediny.

BF999
skútrista
skútrista

#29 Príspevok od užívateľa BF999 » So Jan 16, 2010 12:54 am

Večer nanič :D čo ti poviem. To isté aj to zrkadlové, jazdil som s tým na kamošovej helme a večer on mal vždy otvorené :(. Ja som si preto kúpil aj túto helmu. Do sedánky pychnem číre a večer vymením :) Na mojej to mám vymenené asi za 20 sekund :) takže problém ja nemám. Skôr tí čo skútre nemajú a nemajú ani také lahke vyberanie plexi.

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#30 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » So Jan 16, 2010 1:25 am

Tam je systém vyberania plexi taký, že ho otvoríš (do určitej polohy) potom tam je taká plastová "závlačka" tú musíš potiahnúť a tým to plexi vyskočí? :) A to isté aj na druhej strane?..

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#31 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » So Jan 16, 2010 7:57 am

&na tej marushinke je to veľmi jednoduché vymeniť. Otvorím plexi do maximálnej polohy, zatlačím kombík na jednej aj druhej strane a plexy vypadne von. Potom zoberiem druhé a nasadím ho do takých otvorov a zaklapnem. Myslím že sa to dá vymeniť aj pod 20 sekúnd 8)
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

BF999
skútrista
skútrista

#32 Príspevok od užívateľa BF999 » So Jan 16, 2010 10:52 am

to Bamma_boy, je to tak ako to píše Deltoro, dáš do tej najvyššj polohy, sú tam 2 cuplíky podložené pružinkou ktoré zatlačíš a ešte viac otvoríš to plexi a vypadne ti :) Takže deltoro dá sa to aj pod 20 určite :) len to bolo také obrazné :)

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#33 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » So Jan 16, 2010 10:59 am

Aha, tak to ja to mám o niečo zložitejšie 8) Ja ju musím otvoriť asi do 4/5 a takú "závlačku" potiahnuť čo najviac dole a tým sa to plexi uvolní a vyskočí. Je to tak na 2 min. kým to potiahneš, keďže to ide dosť ztuha..

Mitko
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
Skúter: Aprilia sr street

#34 Príspevok od užívateľa Mitko » So Jan 16, 2010 1:22 pm

Chlapi ved sa nehandrkujme o sekundy :D :D , ved hlavne je že to ide vymeniť...ved nie je problem keby to aj 5 minut trvalo...zbehneš na pumpu do mesta pod svetlo..daš si kavu z automatu a kludne si plexi prehodiš a ideš dalej...pohoda...na maruške žiadny problem... :D :D

deltoro5784
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#35 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » So Jan 16, 2010 2:41 pm

Mi sa nehandrkujeme o sekundy :D , iba sa snažíme povedať že je to veľmi jednoduché vymeniť. Inak dnes je u nás krásne slnečno a tak som bol to čierne plexisklo konečne na ostro vyskúšať a musím povedať že plní svoju úlohu na 100 percent, lebo teraz v zime je slnko dosť nízko a nepríjemne sa odráža od cesty, ale vôbec ma to neoslepovalo. Niekto sa tu pýtal či sa v tom dá ísť večer tak moja odpoveď je že nedá sa, lebo nič nevidieť :D , ale pokial je len zamračené tak je to v pohode vidieť
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

Naghost15
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ut Feb 03, 2009 5:33 pm
Skúter: Suzuki GSX-R 600
Kontaktovať užívateľa:

#36 Príspevok od užívateľa Naghost15 » So Jan 16, 2010 3:33 pm

Aha tak teda si kúpm aj ja plexi na prilbu lebo to odrážanie slnka je strašne nepríjemná vec aj v lete ked som sa vozil a odrážalo sa ledva som niečo vydel...

davtex
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
Skúter: Yamaha FZ6N

#37 Príspevok od užívateľa davtex » So Jan 16, 2010 5:35 pm

Nakoniec som sa rozhodol pre 777 Samura, no neviem aku velkost potrebujem :D, btw beriem este dalsie plexi cire, tonovane sa mi zda moc tmave, cierne mi staci. Ak mi nahodou vie niekto nejako pomoct s velkostou, nech sa paci. Dakujem.

Najlepsie by bolo cire v noci a tonovane cez den, ale 60€ na 2 nemam :D.

Cire
Obrázok
Tonovane
Obrázok
Original na prilbe - cierne
Obrázok

Mitko
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
Skúter: Aprilia sr street

#38 Príspevok od užívateľa Mitko » So Jan 16, 2010 6:43 pm

no velkosť to maš tak...su nejake štandardy odvodene od obvodu hlavy...zmeriaš si obvod hlavy v cm a tomu zodpoveda pismeno velkosti prilby...ja som mal marušku velkosť M....kupoval som ju cez net a trpol som že či to je dobre ta velkosť lebo na Worker mam L a je mi tak akurat...ale došla maruška a svete div sa sedela ako uliata....čiže na ich čislovanie sa da spolahnuť...s inym vyrobcom nemam skusenosť či to bude zodpovedať...ale u značkovych by to malo byť štandardne...ale vieš aj to je taka vec.."každa" hlava je ina obvodovo bude sedieť ale tvar sa meni...najlepšie je prilbu kupovať osobne ak sa da teda a odskušať si ju ....
ak si teda objednavaš Marushin tak na ich stranke Marushin.cz by mala byť aj tabulka velkosti...

supwor
chodec
chodec
Dátum registrácie: Ut Aug 31, 2010 8:02 am
Skúter: malaguti

#39 Príspevok od užívateľa supwor » Ut Aug 31, 2010 8:29 am

Známi má prilbu CMS D-Jet presne tú čo popisuješ len iná farba s tmavým plexi. Je s ňou maximálne spokojný, moderný dizajn, kvalitné futro, váha do 1 000 g. Čo sa týka rôznych značiek, určite by som dal pozor a nekupoval integrálu pod 120-130€. Od veľmi lacných prilieb nečakaj potrebnú ochranu v prípade kolízie. Na bezpečnosti by som nešetril. Značky ako NITRO, MOTOWELL, WORKER - neblázni Čína ako vyšitá. Bezpečnosť (doma pred zrkadlom si v bezpečí). To si už daj radšej kvalitnú šiltovku aspom ťa prefúka. Dobré skútrové prilby sa môžu pohybovať okolo 80-100€.

matrixko

#40 Príspevok od užívateľa matrixko » Ut Aug 31, 2010 10:56 am

inak chalani ak by ste chcely tak taku kbc ako je hore mam na predaj uplne nova za 100 eur este ej v predajni :D ja som ju nikde novu pod 160 e nemohol najst.

geetee =)
Riaditeľ Zemegule
Dátum registrácie: St Máj 14, 2008 4:26 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#41 Príspevok od užívateľa geetee =) » Ut Aug 31, 2010 12:35 pm

supwor napísal:Známi má prilbu CMS D-Jet presne tú čo popisuješ len iná farba s tmavým plexi. Je s ňou maximálne spokojný, moderný dizajn, kvalitné futro, váha do 1 000 g. Čo sa týka rôznych značiek, určite by som dal pozor a nekupoval integrálu pod 120-130€. Od veľmi lacných prilieb nečakaj potrebnú ochranu v prípade kolízie. Na bezpečnosti by som nešetril. Značky ako NITRO, MOTOWELL, WORKER - neblázni Čína ako vyšitá. Bezpečnosť (doma pred zrkadlom si v bezpečí). To si už daj radšej kvalitnú šiltovku aspom ťa prefúka. Dobré skútrové prilby sa môžu pohybovať okolo 80-100€.
chcel by som chlapcov s kolarova poucit ze znacka NITRO pochadza z anglicka (to ze im robia veci inde je uz ich vec) a maju v ponuke prilby rovnajuce sa kvalitov vasim Bell kam
ale ovela krajsie ako CMS maju teraz v attacku vo vypredaji a aj s postovnym vydu lacnejsie ako CMS (u ktorych mi dizajn silno pripomina 30€ polske prilby, tiez z EU)
Obrázok
http://www.lcd-display.cz náhradné displeje do laptopov, doručenie aj na SK do 24h http://www.lcd-display.cz

supwor
chodec
chodec

#42 Príspevok od užívateľa supwor » Št Sep 02, 2010 10:52 am

Ozaj G.T. vieš o tom že aj skútre capireli, piagini a kopec ďalších ....ini alebo eli pochádzajú s Talianska - veď tam je talianska trikolóra
a sú o polovicu lacnejšie ako ostatné talianske značky k...a tak si to poďme všetci kúpiť

geetee =)
Riaditeľ Zemegule
Kontaktovať užívateľa:

#43 Príspevok od užívateľa geetee =) » Pi Sep 03, 2010 12:14 am

supwor napísal:Ozaj G.T. vieš o tom že aj skútre capireli, piagini a kopec ďalších ....ini alebo eli pochádzajú s Talianska - veď tam je talianska trikolóra
a sú o polovicu lacnejšie ako ostatné talianske značky k...a tak si to poďme všetci kúpiť
biagini maju dokonca taliansky desing a na strankach palubovku s porsche
http://www.lcd-display.cz náhradné displeje do laptopov, doručenie aj na SK do 24h http://www.lcd-display.cz

supwor
chodec
chodec

#44 Príspevok od užívateľa supwor » Pi Sep 03, 2010 12:49 pm

Tomaško Gyore prosím si obrázok tej 30€ polskej prilby aby sme boli vecný a neurážali značku. Obul si sa do niečoho o čom nemáš ani šajn. A celkom nerozumiem prečo používaš logo predajcu, ktorý ťa zamestnáva, rád by som vedel či tiež zdiela tvoje výmysli a klamstvá.

geetee =)
Riaditeľ Zemegule
Kontaktovať užívateľa:

#45 Príspevok od užívateľa geetee =) » Pi Sep 03, 2010 2:12 pm

nemam ju na fotke, ale ako vy chodite kazdy wekend do milana mali by ste sa raz zastavit v polsku na trhu
a nevolam sa Gyore takze mi mozes vies co? (a narozdiel od vas, vedia tu na fore kto som ja a nedristam tu ako anonimny uzivatel ktory si vymysla na propagaciu svojich vyrobkou dristy typu, aj znami ma tu istu prilbu, je supova, plexi ma s lisovaneho prachu z mesiaca zmiesaneho s krvou z jednorozca.....)
sa trochu uvedomte, miesto trapnych kecou by som sa staral ci maju moji predajcovia s kazdej mojej prilby aspon jednu velkost na sklade, lebo 80% predaja nieje na objednavku ale ze pride clovek, vyskusa si, pripadne vybere farbu a kupi si tu co bola hned k odberu a netreba na nu cakat tyzden

(mne osobne je jedno kto si aku prilbu kupi, len nech to nieje serbel, a ma spravnu velkost)

mskvlado
chodec
chodec
Dátum registrácie: Št Nov 13, 2008 12:41 pm
Skúter: Malaguti Spidermax 500 RS

#46 Príspevok od užívateľa mskvlado » Pi Sep 03, 2010 2:20 pm

geetee =) napísal:
supwor napísal:Známi má prilbu CMS D-Jet presne tú čo popisuješ len iná farba s tmavým plexi. Je s ňou maximálne spokojný, moderný dizajn, kvalitné futro, váha do 1 000 g. Čo sa týka rôznych značiek, určite by som dal pozor a nekupoval integrálu pod 120-130€. Od veľmi lacných prilieb nečakaj potrebnú ochranu v prípade kolízie. Na bezpečnosti by som nešetril. Značky ako NITRO, MOTOWELL, WORKER - neblázni Čína ako vyšitá. Bezpečnosť (doma pred zrkadlom si v bezpečí). To si už daj radšej kvalitnú šiltovku aspom ťa prefúka. Dobré skútrové prilby sa môžu pohybovať okolo 80-100€.
chcel by som chlapcov s kolarova poucit ze znacka NITRO pochadza z anglicka (to ze im robia veci inde je uz ich vec) a maju v ponuke prilby rovnajuce sa kvalitov vasim Bell kam
ale ovela krajsie ako CMS maju teraz v attacku vo vypredaji a aj s postovnym vydu lacnejsie ako CMS (u ktorych mi dizajn silno pripomina 30€ polske prilby, tiez z EU)
Obrázok
Tomas Gyory - to fakt porovnávaš Bell s Nitro? Určite to poznáš, ale skús si to pozrieť, je to nezávislé: http://sharp.direct.gov.uk. Porovnávaš ale ťažko porovnateľné prilby, lebo je vo väčšine dosť veľký rozdiel v ich cenách.

5 out of 5 znamená 5 hviezdičiek, 2 out of 5 znamená 2 hviezdičky, čím viac hviezdičiek(v prípade prilieb), tým lepšie

Bell M1 5 out of 5
Bell M4R 5 out of 5
Bell M4R Carbon 5 out of 5
Bell M5X 5 out of 5
Bell M5X Carbon 5 out of 5

Nitro Aikido 5 out of 5
Nitro F347VN 3 out of 5
Nitro N1000V 2 out of 5
Nitro N1430VX 4 out of 5
Nitro N1600VN 4 out of 5
Nitro N1700VF 5 out of 5
Nitro N330VX 2 out of 5
Nitro N510V 3 out of 5
Nitro N755VX 4 out of 5
Nitro N810VX 4 out of 5

a to Anglicko si určite nemyslel vážne, že? Áno niektoré veci si dávajú vyrábať v číne - konkrétne je to škrupina, plexi, výplň, lakovanie...

Pekný víkend ti prajem Tomáš.
Prílohy
1.jpg
WSBK 2010
(22.79 KiB) 290 stiahnutí
01.jpg
red bull x-fighters
(146.58 KiB) 290 stiahnutí
1209569.JPG
F1 - BUTTON
(343.05 KiB) 290 stiahnutí
2703116825_97a44e549c.jpg
F1
(175.93 KiB) 290 stiahnutí
3651960778_3400f07d83.jpg
WSBK
(139.96 KiB) 290 stiahnutí

mskvlado
chodec
chodec
Dátum registrácie: Št Nov 13, 2008 12:41 pm
Skúter: Malaguti Spidermax 500 RS

#47 Príspevok od užívateľa mskvlado » Pi Sep 03, 2010 2:21 pm

geetee =) napísal:nemam ju na fotke, ale ako vy chodite kazdy wekend do milana mali by ste sa raz zastavit v polsku na trhu
a nevolam sa Gyore takze mi mozes vies co? (a narozdiel od vas, vedia tu na fore kto som ja a nedristam tu ako anonimny uzivatel ktory si vymysla na propagaciu svojich vyrobkou dristy typu, aj znami ma tu istu prilbu, je supova, plexi ma s lisovaneho prachu z mesiaca zmiesaneho s krvou z jednorozca.....)
sa trochu uvedomte, miesto trapnych kecou by som sa staral ci maju moji predajcovia s kazdej mojej prilby aspon jednu velkost na sklade, lebo 80% predaja nieje na objednavku ale ze pride clovek, vyskusa si, pripadne vybere farbu a kupi si tu co bola hned k odberu a netreba na nu cakat tyzden

(mne osobne je jedno kto si aku prilbu kupi, len nech to nieje serbel, a ma spravnu velkost)
často chodíš nakupovať do Poľska Tomáš?

fifais
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Apr 08, 2009 11:11 pm
Skúter: Gilera Runner 125VX
Kontaktovať užívateľa:

#48 Príspevok od užívateľa fifais » Pi Sep 03, 2010 2:45 pm

čo to je prosím ťa za prilbu kde je v podpise F1...ta je uuplne nadherna...takú chcem :Yahoo!:
Už je väčší ;)

deltoro5784
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#49 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Pi Sep 03, 2010 3:43 pm

To je Bell.